Skip to main content

Cancan, din nou atac la Tudor Chirilă. Şi la Pro TV: artistul "a cerut răsturnarea unui Guvern votat legal"

 
Cancan, din nou atac la Tudor Chirilă. Şi la Pro TV: artistul "a cerut răsturnarea unui Guvern votat legal"

"Printr-un limbaj agresiv, solistul trupei ”Vama” a incitat la violenţă şi a cerut răsturnarea unui Guvern votat legal". Citatul nu îi aparţine unui politician. Este titlul unui articol.

Publicitate

Site-ul Cancan.ro a publicat un nou atac la adresa lui Tudor Chirilă şi a postului Pro TV. Titlul: "Şefii din Pache au încercat să-l ”albească” pe juratul de la Voce, însă i-au pus la dispoziţie echipe de filmare şi...Dovada că boşii din PROTV se fac complici cu Tudor Chirilă".

Articolele legate de Chirilă vin într-o perioadă în care artistul a fost atacat pe online şi din alte direcţii. Un cont de Facebook - shocknews.ro, cu doar 1.500 de like-uri - a publicat, citând "jurnalişti RISC", un text asemănător cu cel din CanCan, "rostogolit" de mai multe organizaţii PSD din ţară.

Ce spune articolul din CanCan, al treilea pe aceeaşi temă publicat de site despre "unul dintre ”purtătorii de drapel” ai celor care se găsesc în umbra protestelor antiguvernamentale"? Că:

- dacă activităţile politice sunt interzise angajaţilor CME, iar Tudor Chirilă a încălcat acest regulament şi compania nu s-a delimitat, am tras concluzia, logică de altfel, că PRO TV susţine opiniile politice ale juratului de la "Vocea României".

- Tudor Chirilă are "un limbaj agresiv", "ce incită la violenţă, ură, discriminare, răsturnarea unui Guvern legal votat, de către un angajat al CME", şi aceasta "este exact ceea ce codul CME interzice. Faptul că PRO TV nu sancţionează în niciun fel un astfel de derapaj demonstrează că agreează acest tip de manifestări."

Părerile lui Chirilă după care CanCan a tras concluzia că limbajul e agresiv? "lumea trebuie să fie mai solidară ca oricând împotriva unui clan mafiot de proporţii care confiscă ţara asta", "nu mai este nicio îndoială că România a căzut pradă unui grup infracţional organizat", "nu e vorba doar de nişte inteligenţi care sunt corupţi, ci, mai grav, despre nişte incompetenţi care sunt corupţi".

- nu e "întâmplător" faptul că reporterii Pro TV îi iau interviuri la Chirilă la proteste:

Ce să înţelegem din faptul că o reporteriţă Pro TV îi pune întrebări lui Tudor Chirilă, iar acesta vorbeşte, ca un lider din opoziţie, despre manifestările antiguvernamentale, în direct la Pro TV? Că acea reporteriţă se afla întâmplător în mulţime şi l-a zărit pe Tudor Chirilă printre miile de oameni?! Nimeni nu poate să creadă acest lucru, ca atare este clar că o echipă Pro TV s-a coordonat cu Chirilă ca sa-l filmeze la manifestaţie şi că apariţia sa pe post, vorbind despre proteste, a fost girată de cineva. De cine este încă neclar.

Cancan.ro rostogoleşte şi postarea lui Ciuvică despre Rise Project, site-ul cu investigaţiile legate de Liviu Dragnea

Cancan.ro publică - tot azi - un articol legat de Rise Project, proiect ai cărui jurnalişti au publicat de-a lungul timpului o serie de anchete despre liderul PSD Liviu Dragnea (seria cu legăturile liderului PSD cu Tel Drum şi conexiunile din Brazilia, printre altele).

Ce scrie articolul din CanCan?

Că "Rise Project s-a bazat în demersurile sale jurnalistice pe fonduri generoase venite din surse cel puţin controversate".

Materialul este, de fapt, o preluare a unei postări semnate de Mugur Ciuvică (cel care conduce ONG-ul Grupul de Investigaţii Politice şi este invitatul de serviciu de la Antena 3)

Ciuvică a preluat şi a interpretat date dintr-un control al ANAF realizat la Rise Project (un control pe care a avut loc chiar în ziua în care Rise anunţa o nouă anchetă legată de Dragnea, după cum Paginademedia.ro a scris AICI).

Concluzia lui Ciuvică:

"Un guvern străin, cel olandez, şi George Soros au finanţat generos campaniile Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele rezist din februarie 2017".

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 1q s-am 1q s-am
    ar fi misto daca pagina de media ar reveni la stiri media si audiente ,si sa renunta la propaganda. ok, am inteles, sunteti pro-proteste ,i get it, dar eu nu intru pe site pt propaganda, pt asta am digi, realitatea, pe tudor chirila, eu stiu ca siteul asta e de nisa, pe media. pastrati-l asa.....
  • Aveam Paul Aveam Paul
    ***

Trimite un comentariu

sus