Skip to main content

Reprezentanţii Antenei 3 spun că site-ul le-a fost spart de hackeri, care au instalat un script de minat criptomonede după modelul Bitcoin

 
Reprezentanţii Antenei 3 spun că site-ul le-a fost spart de hackeri, care au instalat un script de minat criptomonede după modelul Bitcoin

„Secţiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permiţându-se utilizarea unui script de minat”, a anunţat Antena 3, într-un comunicat postat pe site-ul postului în această dimineaţă.

Publicitate

Reacţia a venit după ce pe platforma reddit şi apoi pe mai multe site-uri de ştiri a apărut informaţia că site-ul ar folosi un miner de criptomonede.

Concret, potrivit Profit.ro, respectiva aplicaţie produce bani pentru cel care a instalat extensia, pe măsură ce utilizatorii urmăresc live Antena 3 pe site.

Principala problemă pentru utilizatori în acest caz este că, în momentul în care urmăresc Antena 3 pe site, scriptul respectiv foloseşte procesorul dispozitivului la 100%, de la 10%, în testele profit.ro. Linia javascript pentru Coinhive utilizează puterea de calcul şi energia electrică a utilizatorului pentru a produce criptomoneda Monero, una dintre monedele virtuale copiate după Bitcoin.

„Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create şi asigurăm pe toţi că nu a existat nici intenţie şi nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.”, au transmis reprezentanşii Antenei 3 într-un punct de vedere.

Comunicatul integral al Antenei 3, în continuare:

În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secţiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permiţându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breşe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopţii, la scurt timp după ce am aflat de existenţa ei.

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor.

Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create şi asigurăm pe toţi că nu a existat nici intenţie şi nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reuşit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertaţi am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi şi să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Admin Admin
    Se închide Minimax
  • ss ss
    Le-a spart draq site-ul... In nebunia asta care i-a apucat pe toti am impresia ca toata lumea mineaza dupa cryptomonede folosind orice oportunitate. Eu zic ca adminul lor a pus scriptul. Mai bine l-ar concedia ca sonorul merge ca pixu' de cateva luni pe versiunea live.
  • bing bing
    ma uitam azi noapte pe antena play la antena 3 live si la 01:30 a aparut revizie tehnica
    acum le fac o sesizare la cna pt emisiunea de marti unde gadea a folosit niste cuvinte urate accesibile la ora nepotrivita minorilor
  • alex2 alex2
    Azi o sa apara Gadea+Badea si o sa spuna ca Basescu ii ataca noaptea.
    Pardon, acum baubau e Tudose.
  • jk jk
    Ce ciudat ca au fost atacați in timpul revizii tehnice
  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    Ha, ha, ha! Deci daca intri pe Antena3 esti si dezinformat, dar ajuti si la sifonat niste bani! Fain...

Trimite un comentariu

sus