Skip to main content

Sabin Orcan pregăteşte lansarea unei noi publicaţii alături de jurnalişti din fosta echipă de la România liberă

 
Sabin Orcan
Sabin Orcan

Un nou proiect editorial se pregăteşte de lansare pe hârtie. Jurnalistul Sabin Orcan, care a părăsit toamna trecută conducerea editorială a României libere, pregăteşte lansarea unei publicaţii în print, după cum a anunţat pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Orcan a spus că este vorba de o publicaţie de calitate. „Va fi o revistă generalistă, quality, pe print şi în online, cu apariţie săptămânală”, a spus jurnalistul fără a menţiona numele sub care va fi lansată revista.

El estimează că noul titlu va apărea în jurul lunii aprilie.

Potrivit lui Sabin Orcan, publicaţia va fi editată de o societate în care vor fi acţionari doar jurnalişti. Pe lângă Orcan, care va fi acţionar majoritar, în echipă vor mai fi Mircea Marian, Mihai Duţă, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu, Răzvan Chiruţă, Ramona Ursu, Ştefan Onică, Petru Zoltan, Carmen Dincă, Răzvan Scăeşteanu, Petre Bădică şi Flavia Drăgan. Mare parte din nume vin, la fel ca Orcan, de la România liberă.

Sanin Orcan despre finanţare: „Fondurile vin de la ceilalţi acţionari, dar mai ales de la mine.”

Despre distribuţie: O să ne concentrăm mai puţin pe chioşcurile clasice şi mergem pe vânzări alternative, benzinării şi Inmedio, în mall-uri. Acolo este publicul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cunoscatorul Cunoscatorul
    @birlic. Orcan nu a fost la EVZ de Moldova, Iar Adevarul de Weekend exista si azi si vinde foarte bine, comparativ cu restul pieței de print. Si e singurul ziar cu un număr atât de mare de pagini
  • Birlic Birlic
    @Teo: Da, monser, Borcan a zamislit multe publicatii care au murit in fasa (in medie, speranta de viata a unui ziar cu Borcan la carma este de maxim 2 ani). In ultimii 10 ani a ingropat Editia de Moldova a Evenimentului Zilei, Adevarul de Seara - editia gratuita, Adevarul de Seara - editia pe bani (aia care a vandut 15.000 de exemplare, apoi 8.000, apoi nimic), Adevarul de Weekend si nenumarate alte efemeride - inclusiv o editie a Adevarului pt Republica Moldova! Apoi sub conducerea ilustra a lui Borcan s-au facut restructurari (concedieri) masive la Adevarul si Romania Libera, care au incetat sa mai existe practic ca ziare. Regula de aur: unde apare Borcan, se inalta crucile! De ce as crede ca de data asta ar fi altceva?
  • Carmen Carmen
    Carmen Dincă, jurnalista trecuta la PMP?
  • ufu ufu
    uf, inca un esec se pregateste. cu asa personaje...
  • Teo Teo
    @Americanu', cum adica Adevarul de Seara s-a distribuit gratis, dar din primul tiraj s-au vandut 15.000? Esti bine documentat, vorbesti si tu ca sa nu adormi.
  • Sile Sile
    "fondurile vin din bugetele tot mai mari ale serviciilor noastre secrete, destinate nouă, lingailor de clante din asa-zisa presa independentă, de catre aceste minunate structuri de securitate statală", ar fi spus borcan daca n-ar fi trebuit sa se prefaca independent. Presa isi merita insa soarta daca a acceptat astfel de ipochimeni in randurile sale.
  • Americanu' Americanu'
    Toate aventurile media ale lui Sabin Orcan au insemnat eșecuri răsunătoare pe banii altora. Acum măcar încearcă pe banii lui, succesuri maxime!, văzând notorietatea PressOne, Recorder, RiseProject - dar acolo sunt muncă, talent și pasiune. Cel mai usturător eveniment marca Orcan - in combinație cu Peter Imre, Grigore Cartianu și mânat de la spate de Alin Teodorescu - a fost trecerea pe bani a foii goale de sens Adevarul de Seară, care se distribuia gratis prin toată România. Rezultatul: primul tiraj tipărit a fost de 390.000 de copii, s-au vândut 15.000; al doilea tiraj tipărit a fost de 300.000, vânzări de 8.000! QED!

Trimite un comentariu

sus