Skip to main content

Va fi sau nu Dragoş Pătraru luni la TVR? Situaţia emisiunii Starea Naţiei, încă incertă

 
Va fi sau nu Dragoş Pătraru luni la TVR? Situaţia emisiunii Starea Naţiei, încă incertă

"Dacă totul merge bine, din motive care mă depăşesc, ne vom vedea din 8 ianuarie tot aici. Desigur, vă povestesc eu tot. Dacă nu, înseamnă că partidul şi cenzura au învins încă o dată Starea Naţiei". Dragoş Pătraru, în ultima emisiune din 2017, pe 21 decembrie.

Publicitate

"Le mulţumesc din suflet tuturor oamenilor minunaţi de aici din TVR pentru cum ne-au primit înapoi în această toamnă şi pentru cum pun umărul, zi de zi, la audienţele acestei producţii. Am arătat încă o dată că aici se poate", a mai spus Pătraru atunci.

Este vineri, 5 ianuarie. Întrebarea este "Va fi sau nu Dragoş Pătraru luni? Pe TVR?"

Răspunsul final se va decide mâine. După săptămâni de negocieri, sâmbătă vor fi ultimele discuţii. Cele decisive.

Contactat de Paginademedia.ro, Dragoş Pătraru a confirmat că sâmbătă, 6 ianuarie, va avea loc "ultima rundă."

Spune că, oricum, "luni, pe 8, vom veni la treabă". Realizatorul lasă de înţeles că Starea Naţiei se va vedea. Pe TVR sau altfel.

Dragoş Pătraru pentru Paginademedia.ro:

"Mâine are loc ultima rundă de negocieri cu TVR, dar prefer să nu comentez deocamdată. Nu înţeleg nici eu ce se întâmplă de două săptămâni.

Echipa Starea Naţiei se va prezenta pe 8 ianuarie la treabă.

Indiferent de ce se va întâmpla la negocierile de mâine, cei care urmăresc Starea Naţiei vor avea la ora 22.30 emisiunea."

"Sunt multe lucruri de povestit, o să le povestesc pe toate începând de luni. Promit să le spun telespectatorilor tot ce s-a întâmplat începând de luni", a mai spus Dragoş Pătraru.

Pătraru: Accept inclusiv să nu fiu plătit în ianuarie. Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie?

Dragoş Pătraru spune că s-a oferit să lucreze gratis în luna ianuarie, din cauza problemelor financiare invocate de TVR.

"Nu înţeleg de ce în ianuarie TVR ne-a propus să difuzăm reluari", spune Pătraru. "Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie?", se întreabă realizatorul.

Dragoş Pătraru, pentru Paginademedia.ro:

"În discuţiile pe care le-am avut, TVR a invocat probleme financiare, noi ajungând până la punctul în care am oferit gratuit licenţa şi formatul, oferindu-ne (noi nefiind plătiţi din bani publici, ci din surse proprii) să facem şi treaba departamentului de publicitate şi să vindem noi minute, echipa noastră de vânzări adică, ca să ne scoatem banii.

Eu accept inclusiv să nu fiu plătit in ianuarie, le-am propus să nu ne dea deloc bani, urmând ca pe noi să ne susţină telespectatorii din donaţii.

Dar problema TVR pare să fie cu totul alta. Nu înţeleg de ce în ianuarie TVR ne-a propus să difuzăm reluari. Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie?

"Râmâne valabil ce am spus la ultima emisiune, sper ca la întâlnirea de mâine interesul telespectatorilor să fie pus mai presus decât alte interese, ale celor care vor să controleze editorial televiziunea publică," a mai spus Pătraru.

Pănă la ora publicării articolului, Doina Gradea, preşedinte interimar al TVR, nu a putut fi contactată.

Pătraru şi TVR, o relaţie tensionată

Dragoş Pătraru este la a doua colaborare cu TVR. A venit cu emisiunea Starea Naţiei la TVR la 1 septembrie 2014 (de la România TV).

Un an şi jumătate mai târziu, în mai 2016, TVR 1 difuza ultima emisiune Starea Naţiei, după o perioadă în care Dragoş Pătraru a vorbit public de situaţia TVR la vremea respectivă, în termeni critici.

Emisiunea s-a mutat la Digi 24, urmată de o despărţire contondentă de canalul RCS, pornite de la probleme editoriale ale staţiei de ştiri.

În 4 septembrie 2017, Starea Naţiei revenea la TVR, dar într-o formulă de colaborare nouă, în care echipa emisiunii are contracte de drepturi de autor cu Televiziunea Publică.

Vezi interviul VIDEO acordat de Dragoş Pătraru Paginademedia.ro, când încă era la TVR:

Istoria conflictului dintre Dragoş Pătraru şi conducerea Digi 24. Critici dure pentru Cosmin Prelipceanu

La sfârşitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat ştirea legată de punerea sub urmărire penală a RCS şi a unor manageri) a trezit o reacţie virulentă din partea realizatorului Starea Naţiei Dragoş Pătraru, care a acuza postul de ştiri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacţie în lanţ, care a dus la anunţul lui Dragoş Pătraru de la sfârşitul lui iunie, chiar în emisiunea de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

Vezi toată istoria cazului Dragoş Pătraru - Digi 24, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ss ss
    Alt scuipat in drum,
    Pe unde te uiti numai nonvalori
  • Thor Thor
    Dar "Câștigă, România!" va mai fi? Aseară s-a terminat al doilea sezon, iar din discursul de final al domnului Virgil Ianțu nu prea avem speranțe pentru o continuare.
  • mile mile
    e normal , la tvr , in general, e loc cam numai de cei care fac rating zero

Trimite un comentariu

sus