Skip to main content

VIDEO. BRD, campanie de Centenar din prima zi a lui 2018

 
VIDEO. BRD, campanie de Centenar din prima zi a lui 2018

Campania de Anul Nou a BRD este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Spotul de 60 de secunde, care este pe TV de la 1 ianuarie, spune o poveste mai puţin cunoscută, cea a fotografului Samoilă Mârza (pe atunci în vârstă de 32 de ani), care pe 1 decembrie 1918 a realizat, la Alba Iulia, singurele fotografii din ziua Marii Uniri.

Publicitate

Acestuia nu i s-a permis accesul la semnarea Declaraţiei de Unire, însă şi-a instalat aparatul în mulţimea din afara clădirii unde a surprins mai multe cadre (fotografiile sunt AICI).

Campania a fost gândită de agenţia Propaganda, iar spotul poartă semnătura regizorului englez Laurence Dunmore, cunosct pentru “The Libertine”, o producţie ce îi are în distribuţie pe Johnny Depp şi John Malkovich.

Laurence Dunmore, regizorul campaniei BRD:

„Când am primit scenariul, am fost imediat intrigat şi am căutat să aflu mai multe despre eroul principal şi viaţa lui. Nu am mai fost în România, dar auzisem foarte multe lucuri pozitive despre industriile creative şi de producţie de film. Am înţeles că am în faţă ocazia unei abordări cinematografice epice datorită călătoriei uimitoare prin care ne poartă voinţa eroului de a-şi urma pasiunea, de a nu renunţa şi de a-şi duce drumul până la capăt. În orice producţie cinematografică, indiferent de lungime sau format, există elemente de storytelling care, dacă sunt bine combinate, pot transporta publicul în timp, dincolo de orice barieră de loc sau moment istoric. Pe ele am mizat pentru a transforma o poveste reală, şi epică în acelaşi timp, într-un film de 60 de secunde.”

Sabina Ştirb, brand communication manager la BRD: „Aşa cum am făcut în ultimii ani, revenim, la începutul lui 2018 – an cu o semnificaţie aparte pentru România – cu un îndemn de a merge până la capăt şi de a ne urmări pasiunile şi idealurile, ilustrat printr-o poveste adevărată, legată de identitatea naţiunii. Este o poveste care a inspirat şi a strâns în jurul ei o echipă pasionată şi a convins un cineast ca Laurence Dunmore să se implice.”

Spotul BRD în continuare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicolae Milescu Ospătarul Nicolae Milescu Ospătarul
    Toate bune si frumoase, dar parca in cartea de istorie scrie altceva. Spotul este despre Marea Unire, evenimentul central este ziua de 1 Decembrie 1918, si nu despre Unirea Principatelor, si ea importantă, dar care avusese loc cu aproape 60 de ani in urma, in 1859. Deci, Iulia Bunea, nota 4 la istorie, stai jos.
  • Mihai Mihai
    Normal ca au bani pt astfel de campanii, la ce comisioane au la carduri si la credite! Nu se mai satura din furat aceste banci care nu sunt decat camatari legali! Din pacate nu putem trai fara banci, asa ca ii imbogatim pe ei si pe Isarescu!

Trimite un comentariu

sus