Skip to main content

Viralele zilei. Vlad Petreanu, cea mai distribuită postare: “Carmen Dan, demisia!”

 
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei de ieri, pe Facebook, îi aparţine jurnalistului Vlad Petreanu. Acesta cere demisia Ministrului de Interne, Carmen Dan, în contextul evenimentelor recente care au scandalizat opinia publică, cu privire la poliţistul, de la rutieră, acuzat de pedofilie.

Publicitate
„Dacă Ministerul de Interne nu reuşeşte să-şi activeze filtrele instituţionale şi legale pentru a bloca accesul unor asemenea nenorociţi în sistem, atunci ce mai funcţionează în România?”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 2.500 de like-uri potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Moise Guran care analizează evoluţia dobânzii de referinţa a Băncii Naţionale a României: “Nu a fost chiar o surpriză creşterea dobânzii de referinţă de către Banca Naţională. Au trecut zece ani de când BNR nu a mai mărit dobânda de referinţă. Un ciclu economic.”, noteză jurnalistul.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Carmen Dan, demisia!,
- 2.697 like-uri & share-uri;
Din articol:
“L-am auzit ieri pe purtătorul de cuvânt de la Interne spunând despre testele psihologice că nu pot identifica afecţiuni psihiatrice. Textual: “În utilizarea evaluărilor se utilizează teste recomandate de psihologii din România, dar nu pot identifica tulburări psihice.”Pe bune? Păi atunci la ce sunt bune, dacă nici măcar asta nu pot face aceste testări, adică să identifice nebunii?
Vrei o armă şi o uniformă? Angajează-te la MAI, că poţi fi şi deranjat mintal, instituţia nu poate să-şi dea seama.”
Din articol:
„Încercaţi să priviţi lucrurile aşa, în mari cicluri istorice care ne indică o direcţie.
Punctele de inflexiune (cel de azi e al treilea nu în ultimii 14 ani, cum arată graficul de mai jos, ci în aproape 20 de ani) sunt determinate de factori complicaţi.
Ei ţin, bineînţeles, de o tendinţă a economiei naţionale, în primul rând, dar şi de fluxuri externe de capital, de crize mondiale, de final de crize, de schimbări politice majore (uneori de sistem), etc. De aceea şi deciziile de schimbare a trendului dobânzii de intervenţie a unei bănci centrale se iau mult mai greu decât o modificare în trend.
Ceea ce încerc să vă spun este că cel mai probabil anul acesta vom vedea şi alte creşteri ale dobânzii de referinţă ale BNR, ba chiar nu exclud nici episoade în care Banca Centrală s-ar putea să fie nevoită să crească această dobândă în paşi mai mari de 0,25%, cum a făcut azi.
Nu ştim când se va termina acest trend de creştere a dobânzilor, poate dura zece ani, cât a durat după revoluţie, sau doi ani, cât a durat la declanşarea ultimei crize, sau mai mult sau mai puţin.”
Din articol:
„Am discutat cu psihologi şi cu jurişti specializaţi în protecţia copilului, ca să am o viziune de ansamblu asupra motivelor pentru care astfel de episoade se petrec, dar şi ce pot face părinţii victimelor pentru a-şi proteja copiii.
4. Blogurile Adevărul,„Patria (ne)recunoscătoare”, de Mircea Geoană, - 552 like-uri & share-uri;
Din articol:
„Exact acum 100 de ani, pe 8 ianuarie 1918, preşedintele american Woodrow Wilson prezenta în faţa Congresului SUA cele „14 Puncte“, o declaraţie ce conţinea principiile ce urmau să ghideze poziţia Americii la negocierile de pace de la sfârşitul Primului Război Mondial. Între timp, moştenirea politică a preşedintelui Wilson a pălit.”
Din articol:
„Ştiţi desigur că unul dintre lucrurile care deranjează cel mai tare pe lumea asta este succesul altuia. Iar dacă “ăla” îţi mai e şi prieten, well, ce-ar putea să te lovească mai rău? Aproape nimic. Dacă mai ai şi un singur neuron care se învârte haotic şi ameţit printre sinapse, aia a fost. Poţi deja să consideri succesul altuia ca fiind insuccesul tău.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • julia julia
    Foarte interesant articolul. Multumesc
  • gigi din drobeta gigi din drobeta
    Testele psihologice nu au nici un rost, nu pot face nimic, adevarul este ca psihologia este o pseudo-stiinta, nici nu inteleg de ce este bagata in seama. Mai bine o cheama pe lidia fecioru si pe numerologul voropchievici ca tot aia este.
    La testul psihologic te intreaba:''Ai vrut vreodata sa te sinucizi?'' ''Esti atras sexual de copii?''.
    Daca tu vrei sa fii politist, doar nu vei raspunde ca DA, ca nu esti chiar asa de prost.
    Asta-i tot testul psihologic. Param-pam-pam.

Trimite un comentariu

sus