Skip to main content

Lucian Mîndruţă şi Tolo, blogurile zilei. "Ce-au facut Franta si Germania cu penalii din fruntea statelor? Unul, condamnat. Altul, dat afara din partid"

 
tvmania.ro
tvmania.ro

BLOGOSFERĂ. Blogul lui Lucian Mândruţă a dat cea mai distribuită postare de pe Facebook din blogosferă. Ce s-a viralizat? Un text despre modul în care sunt gestionate problemele penale ale unor lideri politici importanţi în ţări precum Franţa şi Germania.

Publicitate

“Las la o parte adierea de ciocoism care ne spune ca doamna Dancila vine dintr-o lume in care premierii sunt zei, ridicati nu doar in functie, ci si peste lege.

O las la o parte pentru a-i face un serviciu doamnei, care probabil ca n-a gasit in vitrinele decorate frumos cu “SOLDES” de la Bruxelles cateva informatii interesante despre anchete penale, presedinti si premieri”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 13.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Tolontan:

„Lovitură de teatru: Doi generali din serviciile secrete urmăriţi de DIICOT, crimă organizată şi SRI în Dosarul Shanghai!
Alexandru Bureşin era şeful brigăzii Antitero la SRI, iar Bujor Florescu a devenit adjunctul DGIPI”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. lucianmindruta.com, “In atentia dnei Dancila: ce-au facut Franta si Germania cu penalii din fruntea statelor? Unul, condamnat. Altul, dat afara din partid”, - 13.551 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Ce i s-a intamplat domnului Chirac? A fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare. Partidul lui a platit 1,6 milioane de euro despagubire la primarie pentru banii sifonati, in vreme ce Chirac insusi a scos din buzunar jumatate de milion de euro!

In anul 2000, Kohl a fost subiectul unui dosar penal. Da, doamna Dancila. Kohl, omul care a reunificat Germania, a fost si el “penal.”
Kohl A fost dat afara din partid”

2. tolo.ro, “LOVITURĂ DE TEATRU: DOI GENERALI DIN SERVICIILE SECRETE URMĂRIŢI DE DIICOT, CRIMĂ ORGANIZATĂ ŞI SRI ÎN DOSARUL SHANGHAI!”, - 1.313 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Faţă de cei 10 ofiţeri publicaţi deja de ziar, Bureşin şi Florescu nu au fost recunoscuţi de fete. Sau recunoaşterea lor nu e la dosar.

”Dar au ajuns acolo, pe fişe, după tot procesul îndelung de monitorizare. Ce procuror l-ar fi pus pe Şeful Antitero de la SRI, când lucra la dosar chiar cu SRI, fără să aibă un motiv?”, povesteşte ofiţerul care cunoaşte cazul încă de atunci.

Iar procurorul Olga Vrânceanu a decis ca toate acele fotografii să rămână probe în dosarul chinezilor, scriind că va urma o disjungere ”pentru suspiciuni de corupţie în cazul ofiţerilor şi funcţionarilor de stat”.

Ca şi cum ar fi vrut să lase o urmă de neşters.

Niciunul dintre poliţişti, comisari de Gardă, agenţi din servicii secrete şi procurori n-a mai fost cercetat.”

3. cabral.ro, “Bullying online – dorinţa oamenilor mici de a-i strivi pe ceilalţi”, - 1.302 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Bullying. Aşa se numeşte. Eu îi spun pe româneşte… dorinţa oamenilor mici de a-i strivi pe ceilalţi.
Oamenii mari nu strivesc, chiar şi când au dreptate. Oamenii mari dau aripi, îi ridică pe ceilalţi, potenţează.Oamenii mici… se screm. Să arate mai mari, să arate mai puternici, să arate că au dreptate, să arate că ei… contează.”

4. playtech.ro, “Care a fost prima maşină produsă în România (şi nu e Dacia)”, de Gabriel Petrişor, - 958 like-uri & share-uriş

Din postare:

„Astfel, în anul 1945, lua naştere modelul Malaxa 1C, primul vehicul 100% românesc. Maşina era fabricată în oraşul Reşiţa şi la model au lucrat şi tehnicieni de la IAR Braşov, prima fabrică de avioane din România”

5. tolo.ro, “MOTIVAREA TRIBUNALULUI ÎN CAZUL CONSILIERULUI DE LA PREŞEDINŢIE ŞI PRIETEN AL LUI SECUREANU: ”JURNALIŞTII ŞI-AU RESPECTAT DEONTOLOGIA”. APEL CĂTRE PREŞEDINTELE IOHANNIS ŞI CĂTRE MIŞCĂRILE CIVICE!”, - 835 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Motivarea Tribunalului în cazul consilierului de la Preşedinţie şi prieten al lui Secureanu: Jurnaliştii şi-au respectat deontologia şi către mişcările civice!România a ajuns o ţară în care instanţele de judecată apără mai mult dreptul la libera exprimare decât preşedintele României sau ONG-urile!


Ieşirea publică de joi şi ostilitatea preşedintelui Klaus Iohannis contra ziariştilor prezenţi la Palatul Cotroceni încurajează limbajul urii care se propagă pe internet.
Din diverse motive, a ajuns să fie o aventură să adresezi o întrebare unui oficial al statului român”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • admir admir
    Dacă bâlbuță mandrutza e primul in blogosfera e clar că ne place să fim sat african. Nonvaloarea e clamată lider, pesede face ce vrea din țara asta, avem un popor frumos și terminat. Nu știu de ce ne ține UE din treabă, noi mergem spre Africa.

Trimite un comentariu

sus