Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Pleşu şi Tolontan, blogurile zilei. Subiectele: Conferinţa lui Tudorel Toader şi demiterea şefei DNA

 
foto: Digi24.ro
foto: Digi24.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparţine lui Andrei Pleşu. Subiectul? Conferinţa de presă susţinută de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi clasa politică din România.

Publicitate

“N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruţa Kövesi. Nu am nici competenţa ultimă să mă pronunţ pe fondul problemelor tehnice legate de DNA şi dezbătute amplu şi pătimaş în presa de toate culorile.

Mi se pare, totuşi, evident că tabăra anti-DNA e alimentată şi reprezentată preponderent de inşi cu un statut juridic neclar: fie suspecţi de felurite ilegalităţi, fie dovediţi şi condamnaţi ca infractori”, notează scriitorul în postarea care a adunat peste 3.000 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Tolontan:

„Din primele minute a părut clar că urmează ceva dur, neobişnuit şi rostogolit pe bandă rulantă. Ministrul Justiţiei n-a acceptat dialogul cu presa. Îşi începe raportul prin capitolul ”Cine sunt eu?”. Invocă argumentul autorităţii. Am dreptate nu pentru că o să vă explic, ci pentru că sunt cine sunt!

”Am fost şef de promoţie”, apoi procuror sedus de onorabilitatea profesiei, rector la Iaşi, ”prima facultate de drept din România”, şi judecător la curtea constituţională.

Tudorel Toader are nevoie să-şi adune tot prestigiul juridic, incontestabil, pentru ce va urma. Bărbatul îmbrobonat bea apă, transpiră, sala se tensionează cu fiecare minut care trece.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul, “O noutate stilistică pe scena publică”, de Andrei Pleşu, - 3.003 likes & shares;

Din postare:

“Am asistat cu toţii la conferinţa de presă susţinută de doamna Laura Codruţa Kövesi. Eu, unul, mă declar (plăcut) surprins de ceea ce am văzut.
Or, în genere, conferinţele de presă sînt previzibil anoste şi, stilistic, jenante. Cel întrebat e ori eliptic, evaziv, bîlbîit, ori băşcălios, agramat şi agresiv, ori solemn şi plat ca un bust de grădină publică.”

2. tolo.ro, “TUDOREL TOADER CERE REVOCAREA LAUREI CODRUŢA KOVESI PRINTR-UN AMESTEC DE FAPTE ŞI DE LOZINCI NAŢIONAL-COMUNISTE”, - 1.329 likes & shares;

Din postare:

„Se uită pe foi. Acum începe execuţia lui Kovesi. ”Vor fi 20 de puncte”. Primele 6 sau 7 sunt legate de conflictele DNA cu alte puteri ale statului, aduse în faţa Curţii Constituţionale.

Acum un an, Tudorel Toader scria că nu e nevoie de măsuri împotriva şefei DNA, pentru că însăşi Curtea redesenează limitele puterilor, că asta e treaba ei.

”Lucrurile trebuie văzute într-o cheie de proporţionalitate”, spunea ministrul justiţiei în raportul din martie 2017.

Presa reacţionează. ”Puteţi explica, vă rugăm?”. Iar el oscilează între instinctul pur uman de a explica şi reflexul birocratic de a ne băga undeva. Şi nu explică.”

3. tolo.ro, “PRIMĂRIA SECTORULUI 4 ARE ŞEFI LA „PIEŢE” UN CONDAMNAT CU INTERDICŢIE LA FUNCŢII PUBLICE DREPT ŞEF LA JURIDIC, IAR CA ŞEFĂ A CORPULUI DE CONTROL O CONDAMNATĂ ÎN PRIMĂ INSTANŢĂ PENTRU 40 DE ACTE DE LUARE DE MITĂ!”, - 1.014 likes & shares;

Din postare:

„Simion Lincă, şeful biroului juridic de la direcţia ”Pieţe”, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru că a schimbat echipament militar vechi, subevaluat, contra anvelope Tofan, supraevaluate.

Doina Lupu, şefa Corpului de Control tot la ”Pieţe”, a fost condamnată de prima instanţă la un an cu suspendare după ce a luat mită bani pentru partid, de la cei pe care îi controla pe când era la Autoritatea Sanitar-Veterinară.”

4. Blogurile Adevărul, ”Catedrala Mântuirii Neamului şi „conductele cu bani publici“. Câteva întrebări”, de Cătălin Sturza, - 903 likes & shares;

Din postare:

„Rapid, câteva gânduri despre anunţul USR că va face tot posibilul ca intens controversata Catedrală a Mântuirii Neamului să fie „decuplată de la conductele cu bani publici care vin de la Primăria Capitalei, de la sectoare, de la Guvern şi de la alte instituţii publice” – în anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    135 din 180 de procurori sunt inca cinstiti. Asta e un lucru bun. La puscarie cu toti infractorii, indiferent de nume, afaceri, partid politic, notorietate sau functie!!!

Trimite un comentariu

sus