Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, postarea sfârşitului de săptămână: "Cel mai mare dosar de corupţie instrumentat de către DNA a făcut implozie. De ce?"

 
digi24.ro
digi24.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, îi aparţine lui Vlad Petreanu. El vorbeşte într-o opinie despre Dosarul Microsoft, “cel mai mare dosar de corupţie instrumentat de către DNA”

Publicitate

“E o situaţie foarte gravă şi trebuie identificate obligatoriu răspunderile pentru asta – şi trebuie pedepsiţi vinovaţii. E o chestiune de responsabilitate faţă de opinia publică, faţă de misiunea DNA, de respect faţă de banul contribuabilului şi faţă de ideea de Justiţie în România”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 3.300 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Tolontan: „Procurorul General recunoaşte că dosarul poliţiştilor şi procurorilor care i-au protejat pe pedofili a fost clasat fără să se facă cercetări! El mai anunţă: Faptele s-au prescris!”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Dosarul Microsoft a făcut implozie. De ce?”, - 3.304 likes & shares;

Din postare:

“Să ne reamintim care a fost escrocheria în acest caz. În 2003, guvernul României a dorit să cumpere 50.000 de licenţe de operare Microsoft pentru a fi instalate pe computerele administraţiei publice.

Microsoft a oferit atunci un discount uriaş guvernului României – era un volum atât de mare, încât discountul a ajuns la 47% din preţul contractului.

Însă pe fir au intrat câţiva oameni de afaceri bine conectaţi care au intermediat, cumva, afacerea, şi au reţinut pentru ei acest discount.

Cu alte cuvinte, cetăţenii români au plătit 50.000 de licenţe cu 47% 88% mai scump decât le oferea Microsoft iar câţiva escroci au băgat în buzunar diferenţa.”

2. tolo.ro, “PROCURORUL GENERAL RECUNOAŞTE CĂ DOSARUL POLIŢIŞTILOR ŞI PROCURORILOR CARE I-AU PROTEJAT PE PEDOFILI A FOST CLASAT FĂRĂ SĂ SE FACĂ CERCETĂRI! EL MAI ANUNŢĂ: ”FAPTELE S-AU PRESCRIS!”, - 2.864 likes & shares;

Din postare:

„Parchetul General recunoaşte că zeci de poliţişti, procurori, comisari de gardă, ofiţeri de servicii secrete şi alţi funcţionari au scăpat fără a fi cercetaţi în cazul reţelei de trafic de minore anchetată în 2005 de DIICOT.

La ordinul procurorului general Augustin Lazăr s-a verificat ce probe a adunat, din 2005 şi până în ianuarie 2009, procurorul DIICOT care s-a ocupat de dosarul ”protectorilor”.

Ce au descoperit: n-a adunat nici o probă! Comunicatul integral mai jos, fără alte comentarii.”

3. mihaivasilescublog.ro, “ŢARA ÎN CARE O FEMEIE ESTE BĂTUTĂ LA FIECARE 30 DE SECUNDE”, - 843 likes & shares;

Din postare:

„Ei bine, treaba e că uneori, răsfoind interneţii, mai dau peste campanii pentru cazuri sociale sau pentru copii sau peste câte-o campanie cum e asta pe care o fac acum BGS şi Avon şi-atunci n-am nevoie de niciun ban.

Pur şi simplu încerc să fac un pustiu de bine dacă tot pot.”

4. Blogurile Adevărul, “Vă sancţionez, domnule ministru Valentin Popa, cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!”, de Dinu Zară, - 701 likes & shares;

Din postare:

„Domnule ministru Valentin Popa, vă mărturisesc că m-aş fi aşteptat să le felicitaţi pe cele trei eleve pentru că au reclamat comportamentul nepotrivit al profesorului şi pentru că au înregistrat acele imagini în lipsa cărora, ştiţi foarte bine, nu le-ar fi crezut nimeni.”

5. Blogurile Adevărul, ”Aşa cum arată şcoala astăzi, aşa va arăta societatea mâine. Prost”, de Ştefan Vlaston, - 547 likes & shares.

Din postare:

„Examenele de absolvire pun în evidenţă o situaţie jalnică: doar 50% procente de promovare, iar un milion de tineri au urmat liceul degeaba, în ultimii 8-10 ani.

N-au luat examenul de Bacalaureat sau nici nu s-au prezentat. Iar daca luăm în calcul şi fraudele care n-au dispărut cu totul, apreciez la 40% promovarea din şcoala românească.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorel Viorel
    Am observat ca indiferent ce s-ar intampla / scrie pe alte bloguri, saptamanal voi ajungeti la concluzia ca Vlad Petreanu e cu "Postarea Săptămânii". Nu e mai simplu sa faceti un contract de sponsorizare / asociere / promovare intre voi si omu' ala !?
  • DODO DODO
    ce-ar fi sa renuntam la prescriptii Infractiunea trebuie pedepsita si peste o suta de ani de la savirsire

Trimite un comentariu

sus