Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, postarea zilei: Despre evoluţia PIB-ului României şi virusul rusesc

 
foto: dcnews.ro
foto: dcnews.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparţine lui Vlad Petreanu. O analiză a evoluţiei Produsului Intern Brut al României în comparaţie cu cel al Rusiei şi Poloniei, în perioada 1990-2016.

Publicitate

“Putem compara evoluţia în cazul României, Poloniei şi Federaţiei Ruse, pentru că toate au plecat, în 1990, din acelaşi sistem economic centralizat, falimentar, dar au apucat pe căi diferite”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 2.300 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Virusul rusesc”, - 2.311 likes & shares;

Din postare:

“Polonia a ales terapia de şoc şi trecerea rapidă la economia de piaţă; Rusia a fost luată în proprietate de “oligarhi”, adică de mafie; Iar România a rămas cumva între cele două, iliescian, cu o bucă-n luntrea capitalismului sălbatic şi cealaltă în barcazul capitalismului de cumetrie politică, bazat pe corupţie şi trafic de influenţă.”

2. Blogurile Adevărul, “Despre libertate”, de Gelu Duminică, - 607 likes & shares;

Din postare:

„Auzi, să faci bine şi să-ţi pregăteşti catrafusele. Să te duci unde vrei că de astăzi nu mai eşti în stăpânirea mea. Cam ăsta îmi închipui să fi fost dialogul dintre boier şi Arun, stră-stră-străbunicul meu, cel care a fost rob boieresc de când se ştia. La auzul veştii a început să plângă, pentru că-i era teamă că, în lipsa boierului, o să moară şi că nu o să aibă cine să-l îngroape”

3. dollo.ro, “Suntem mai proşti decât ne credem, dar ne şi cam place”, - 328 likes & shares;

Din postare:

„Pe scurt, ce am aflat e că suntem mai proşti decât ne imaginăm, de regulă gândim emoţional, nu raţional, suntem guvernaţi de propriile „confirmation bias” indiferent cât de educaţi am fi (da, nici oamenii de ştiinţă nu sunt scutiţi de asta, că şi ei sunt oameni), iar soluţia pe care toată lumea o crede infailibilă şi mai ales aplicată altora – informarea – e de fapt o iluzie.

Pentru că nu lipsa de informare stă la baza acestor fenomene, ci procese misterioase care au loc în creierele noastre şi pentru activarea cărora ştiinţa deocamdată bâjbâie”

4. cristianchinabirta.ro, “Noul Duster nu este o maşină românească. Dar este o maşină Made in Romania!”, - 300 likes & shares.

Din postare:

„Noul Duster nu mai are nici o legătură cu ceea ce cu oarecare strâmbare din nas numeam până acum ”maşină românească”. Adică, altfel spus, dacă îi acoperi sigla de Dacia, juri că nu eşti într-o Dacie. Bine, asta cu acoperitul am zis-o doar ca să prove a point, căci io nu numai că nu aş acoperi sigla asta, ba chiar aş fi (şi sunt!) mândru că o astfel de maşină se face în România.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus