Skip to main content

De la ştiri la mămici. Un producător TV cu 20 de ani de experienţă, online cu un site de mămici

 
De la ştiri la mămici. Un producător TV cu 20 de ani de experienţă, online cu un site de mămici

Până acum un an, Anamaria Lembrău era în "febra" evenimentelor. Era editor la postul de ştiri Digi 24 şi avea ani (câteva zeci) de televiziune şi de presă în spate. Şi de ştiri. S-a lăsat de TV şi a lansat un site. De/pentru mămici.

Publicitate

De câteva zile, site-ul mămiciclub.ro este online. Ce are în plus faţă de alte site-uri pentru părinţi? De ce s-a lăsat Anamaria Lembrău de presă pentru conţinutul online pentru mămici.

Un proiect început "cu o pălăvrăgeală" între prieteni, continuat cu un film făcut în joacă, apoi cu un cont de Facebook (care într-un an ajuns la aproape 120.000 de fani) şi, în final, cu site-ul mamiciclub.ro. Un site susţinut şi de Teo Trandafir (al cărei producător a fost la Pro TV) şi de Smart Activity (compania care administrează TeoTrandafir.com). Cum îl susţine, în continuare.

Înainte de răspunsuri, din CV-ul Anamariei Lembrău, pe scurt:

  • ianuarie 2014 - septembrie 2014: editor Digi 24
  • 2011-2013 : Ringier România - Redactor-şef adjunct pe zona de digital la Libertatea, apoi redactor-şef Libertatea.ro
  • 2004-2011: Realitatea TV - Editor-şef, Director de ştiri, Newsdesk Manager
  • 1998-2003: Pro TV (redactor ştiri, editor Ştirile Pro TV, producător Teo)
  • 2003-2004: Antena 1 (producător al emisiunii lui Andrei Gheorghe)
  • 1993-1998. Perioada de radio. A început la Radio Sky Constanţa (unde lucra şi Andrei Gheorghe), apoi a trecut la Pro FM. A lucrat şi la Uniplus şi Radio 21

Ce este mămiciclub.ro?

Anamaria Lembrău, pentru Paginademedia.ro:

După „definiţia de piaţă”, este un „site de familie şi copii”, de „parenting”. Pentru noi, mamiciclub.ro e despre un site despre viaţa împreună cu şi alături de copii. Cu toate momentele alea în care ba explodezi de încântare, ba îţi crapă capul de griji, ba te întrebi dacă o să duci la bun sfârşit cea mai importantă sarcină pe care şi-o poate lua (sau da) un om: să aducă pe lume alt om.

În MămiciClub, adunăm laolaltă tot felul de experienţe în care, pe alocuri, poţi să te regăseşi. Altele pot să te inspire, altele să te bucure. Pentru noi, povestea asta cu „parentingul” e cam aşa: nu există manual de crescut copii. E mai degrabă ca atunci când cazi în apă şi, aia e, dai din mâini de câteva ori la disperare, ca să stai la suprafaţă, iar la urmă descoperi că poţi să înoţi. Şi fiecare face tot ce se pricepe mai bine.

Nu-s doi părinţi la fel, nu-s doi oameni la fel, nu-s doi copii la fel. Sunt câteva zone comune, dar numai aşa, ca principii de bază. În rest, e viaţa fiecăruia, cu încercările fiecăruia de a lua cea mai bună decizie.

Site-ul a fost lansat de Anamaria Lembrău, iar compania Smart Activity (care administrează site-ul TeoTrandafir.com), dar şi Teo Trandafir personal, îl susţin. Cum? Asigurând, printre altele, partea de hosting.

Ce conţine site-ul mamiciclub.ro?

Sunt şi informaţii pe site, desigur. Dar nu sunt şi nu vor fi, de pildă, „leacuri” şi soluţii miraculoase pentru însănătoşit copilul care s-a îmbolnăvit. Pentru asta există medicină şi medici.

Şi mai sunt şi poveşti. Pentru că vorbim mult despre mămici şi despre copii, ce-ar fi discuţia asta fără poveşti? Plictiseală! Mai ales că, pentru început, sunt aventurile unui personaj cu care, l-a un moment dat, i-am adormit seară de seară pe băieţii mei.

Am tot auzit asta şi mi-a plăcut la nebunie, ni se pare cel mai cinstit enunţ: „Eram Mama Perfectă până am devenit mamă.” E, atunci şi acolo apare realitatea. Şi e perfectă aşa cum e, că e de-adevăratelea.

De ce a lăsat presa? Lucrurile au început, cuprins şi încheiere. Mi-am dat seama că locul meu nu mai era acolo unde eram

De ce trecut de la presă la parenting?

Anamaria Lembrău:

În primul rând, înclin să cred că toate lucrurile au început, cuprins şi încheiere. Apoi, deschizi alt capitol sau chiar altă carte. Pur şi simplu, a venit un moment în care mi-am dat seama că locul meu nu mai era acolo unde eram. Şi unde îmi plăcuse la nebunie foarte multă vreme.

Mi-a plăcut la nebunie în radio. Am crescut deodată cu FM-ul. Anii aceia în care toată lumea descoperea, învăţa şi punea în practică din mers eu fost incredibili.

Apoi, mi-a plăcut la nebunie în televiziune – şi în generaliste, şi de ştiri. Şi la ştiri, şi în divertisment am învăţat enorm. În plus, am lucrat în şi cu echipe fabuloase... Sigur, am făcut şi greşeli. De unele nici măcar nu cred că m-am prins de una singură, dar cred e şi asta parte din proces.

Numai că, într-o zi, am ştiut că s-a terminat acest capitol din viaţa mea profesională. Am făcut tot ce-am ştiu eu mai bine la ştiri, mi-a plăcut în cea mai mare parte a timpului şi, mai ales, am crezut foarte tare în fiecare etapă.

A început cu o "pălăvrăgeală"

"Lucrurile s-au combinat: pe de-o parte, simţeam că nu mai e locul meu în TV, pe de alta, înmugurise deja proiectul MămiciClub", povesteşte Anamaria Lembrău.

"A început cu o discuţie (mai degrabă pălăvrăgeală) cu un prieten, Alexandru Năftănăilă, partenerul meu în acest proiect, un om care poate orice: grafică, webdesign, montaj, animaţie...

Am făcut împreună primul video şi l-am urcat pe o pagină de Facebook. Am mai făcut unul. Le-a văzut un foarte bun prieten, Adrian Vrauko, care mă tot împingea de la spate să îmi fac blog, să fac ceva cu bucuria (şi cu un fel de uşurinţă) de a povesti şi de a spune poveşti. Şi a dat un share – „ca să vezi ce poate, ca să vezi cât de bun e ce aţi făcut voi aici!”

Şi aşa a fost: s-a viralizat nu doar acel video, ci şi pagina pe care îl urcaserăm. Într-o zi! Era despre o fetiţă din Siria care se pierduse de toată familia în drum spre spital, după un bombarbament.

Luni de zile, asta am făcut: video. Despre experienţe şi despre momente din viaţa copilului şi din viaţa alături de copii. Oamenii au reacţionat şi au interacţionat incredibil.

Şi, lună de lună, proiectul devenea tot mai clar. Apoi, mi-am dat demisia... şi gata!"

Proiectul mamiciclub.ro, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus