Skip to main content

Pe scurt de la CNA. Radio Guerrilla se va auzi în Roman şi Vatra Dornei. CNA a aprobat o nouă reţea regională de radio

 
CNA
CNA

De la CNA. Radio Guerrilla se va auzi în următoarea lună în Roman şi în Vatra Dornei, după ce CNA a dat decizie de autorizare a staţiilor. Iar Radio Boom a devenit licenţă de radio regional, cu acoperire în Buzău, Vaslui, Vrancea şi Neamţ.

Publicitate

Iată principalele chestiuni tehnice discutate azi la CNA:

1. CNA a dat decizie de autorizare pentru Radio Guerrilla Roman şi Vatra Dornei, frecvenţe pe care le-a câştigat la concursul din iunie 2017 (detalii, AICI). Potrivit legislaţiei, posturile trebuie să înceapă emisia la 30 de zile de la data la care primesc decizia de autorizare.

2. Forul a apobat cu unanimitatea celor prezenţi solicitare de prelungire a licenţei Magic FM din Deva, post de radio operat de AG RadioHolding. Licenţa ar fi expirat la data de 3 martie 2018.

3. Biserica Penticostală Sfânta Treime a cerut la CNA transformarea Radio Bistriţa dintr-un post generalist într-unul tematic cultural religios. Solicitarea a fost respinsă.

Din discuţiile de la CNA:

„Vrem să promovăm valoare morală creştină. Vedeţi şi dumneavoastră că toate televiziunile şi radiourile arată mai mult lucruri negative, iar noi vrem să arătăm lucrurile pozitive din societate”, le-a spus reprezentantul postului membrilor CNA.

Florin Gabrea, membru CNA, i-a spus că e de părere că educaţia religioasă există, nu în şcoli dar există destul de masiv în rândul populaţiei. „Cred că îi lipseşte o educaţie civică, pe principiul comunităţii, dar nu una religioasă. De ce nu puteţi face acest tip de iniţiativă pe actualul profil?

Reprezentanul postului - „Problema e că noi trebuie să le aducem aminte concetăţenilor despre morala creştină şi despre morala religioasă.”

Monica Gubernat, membru CNA – „Sunt absolut convinsă că acum cinci ani când aţi luat această licenţă v-aţi asumat caracterul generalist al acestei licenţe.”

Răsvan Popescu, membru CNA – „Dacă am transforma un post generalist într-unul religios, ar rămâne un singur local”.

Radu Herjeu, membru CNA – Lăsăm un oraş fără nici un radio local, doar pentru că acum cinci ani CNA le-a permis această preluare.

4. Radio On Air din Râmnicu Sărat a cerut CNA reunire licenţelor locale Radio Boom în reţea regională. Este vorba despre patru licenţe din zona Moldovei: Buzau - 96,7 FM, Bârlad - 104,9 FM, Focşani 95,3 FM, Piatra Neamţ - 102,3 FM. Zona difuzare regională acoperită este formată din Buzau, Vaslui, Vrancea şi Neamt. Societatea îi are acţionari pe Neagu Adrian – 50% şi pe Neagu Alexandru – 50%.

Solicitarea a fost aprobată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, Radu Herjeu.

Adrian Neagu, unul dintre acţionarii societăţii - „Cererea noastră pentru radio regional vine ca o necesitate economică, în primul rând. Noi trebuie să plătim foarte multe drepturi de autor, pentru fiecare licenţă. Credem că putem investi mai bine in programe pentru zona respectiva.”

Radu Herjeu, membru CNA – „Opinia mea rămâna aceaiasi, ati obtinut trei din cele patru frecveţe la concurs, cu promisiunea de a face radio local. La un an după ce aţi lansat acel proiect vreţi să-l schimbaţi. Eu când am dat votul la concurs l-am dat pentru un radio local. Mi se pare că încet mergem spre pierderea localismului. (...) Eu voi rămâne fidel convingerii mele că atunci când promiţi ceva trebuie să te ţii de cuvânt.”

5. CNA a dat un acord prealabil de modificare a acţionariatului Rado Prest SRL, din Constanţa, care operează C FM. Creşte participaţia acţionarului Matei Lavinia, de la 69,61% la 99,91 şi iese societatea Media Est Vision, firmă deţinută în totalitate de Mureş Geanina Ramona.

Mureş Geanina Ramona rămâne în Rado Prest SRL cu 0,09%. Mureş Ramona, care deţine şi Litoral TV prin Media Est Vision, este, potrivit unui raport ActiveWatch din 2014, rudă cu Nicolae Matei, primarul din Năvodari. Solicitarea a fost votată în unanimitate de cei prezenţi.

6. Training&Consulting Group SRL Suceava a cerut şi a primit acordul pentru modificarea acţionariatului postului NEst TV, din Suceava. Unicul acţionar, Lazurcă Cristinel Florinel, urmează să iasă din firmă, iar în locul său va intra directorul postului, Alexandru Covaşă. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Matei Matei
    "Mureș Ramona, care deține și Litoral TV prin Media Est Vision, este, potrivit unui raport ActiveWatch din 2014, rudă cu Nicolae Matei, primarul din Năvodari. Solicitarea a fost votată în unanimitate de cei prezenți. "... Da' Matei Lavinia ce e??:))))
  • livia pila livia pila
    Radu Herjeu este inenarabil.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    @Teodor. CNA a cerut si o monitorizare a emisiunilor Radio Bistrita
  • Thor Thor
    Asta a fost săptămâna în care PROTEJĂM posturile locale. Acum două sau trei săptămâni a fost săptămâna în care aprobam vânzarea lor către rețele din Capitală (în speță, Guerrilla). Nu-i așa, domnule Herjeu?
  • teodor teodor
    Păi Radio Bistrița au deja emisiuni creștine decîte ori am dat să îi ascult erau numai emisiuni cu tematică, Creștină.

Trimite un comentariu

sus