Skip to main content

VIDEO. Cabral, despre spoturile cu "centenari" în care apare. "Este trăire personală acolo". Naumovici explică ideea

 
VIDEO. Cabral, despre spoturile cu "centenari" în care apare. "Este trăire personală acolo". Naumovici explică ideea

VIDEO. "E foarte tare când stai de vorbă cu un român de 100 de ani, în pauzele de la filmări", povesteşte Cabral despre ultima campanie în care apare, şi în care trece în revistă 100 de ani cu "actori" de 100 de ani. Continuă: "Este trăire personală acolo".

Publicitate

Cabral, pentru Paginademedia.ro:

"Povestea omului este foarte importantă. E foarte tare când stai de vorbă cu un român de 100 de ani, în pauzele de la filmări. Pentru că este trăire personală acolo.

E foarte mişto când, în timpul filmării, regizorul zice suntem gata, se strigă Motor! Acţiune! şi domnul Pompiliu Sterian zice "nu ţi-am povestit cum mergeam...". N-are nicio legătură cu filmarea.

Şi începe să îţi povestească despre un moment al Bucureştiului, despre o grădină.. Şi toată lumea se opreşte, se dă Stop la cameră, dar nimeni nu are nimic de comentat. Este atât de frumos tot ce zice...

M-a fascinat cât de altfel şi, în acelaşi timp, cât de la fel erau românii de atunci şi cei de acum."

Trei spoturi a filmat Cabral, până acum, în campania Penny 100 de ani de România. Reclame în care vorbeşte cu oameni ajunşi la aproape 100 de ani despre Interbelic, despre perioada Comunistă şi despre Prezent.

Detalii, în câteva materiale video cu Cabral şi cu Bogdan Naumovici:

1. Ce spune Cabral despre campanie?

2. De ce îi mai spun oamenii "Pompiliu" lui Cabral?

3. Naumovici, despre cum s-a ajuns la conceptul campaniei

Campania este făcută de echipa lui Bogdan Naumovici (de la 23 Communication), publicitar care explică, în continuare, conceptul şi ideea. Anul trecut, Penny a început comunicarea sub umbrela "De România" şi s-a asociat cu emisiunea Ce spun Românii, de pe Pro TV, prezentată de Cabral. Anul acesta, conceptul a fost derivat în "100 de ani de România."

VIDEO 1. Cabral despre campania Penny

2. Naumovici: A fost greu să găsim români de 100 de ani. Mă bucur că sunt spoturi cu persoane în vârstă pentru altceva decât reclame la medicamente

Bogdan Naumovici explică ideea campaniei:

"Conceptul este 100 de ani de România. Modul în care am ales să-l executăm este să stăm de vorbă cu oameni de 100 de ani sau cât mai apropiaţi de această vârstă, cărora să le punem întrebări despre cum a fost - cu carnea, cu pâinea, cu lactatele, cu berea. Care este povestea lor în această sută de ani. Evident trecând - şi asta o să vedem foarte puţin între abordările Centenarului - fără să ignorăm perioada comunistă.

Cred că o să vedem multă lume vorbind despre Centenar punând între paranteze cei 50 de ani de comunism."

"Toate spoturile ţin această trecere - Interbelic, Comunism, Astăzi", spune el.

Naumovici:

"Anul acesta e anul centenarului Marii Uniri. Sunt 100 de ani de România, deci conceptul "de România" cumva, pe acest an, era firesc să ajungă la "100 de ani de România."

Despre oamenii care apar în spot?

"Au fost greu de găsit. E greu să ajungi la ei într-un mod intituţionalizat. Evidenţa Populaţiei, care are toată situaţia, nu o poate oferi, pentru că există o lege a protecţiei datelor cu caracter personal. Din cunoscuţi, din auzite, din rude, am găsit oamenii. Destul de anevoios.

La ultimele alegeri, datele spun că au votat 3.000 de oameni de 100 de ani. Aş fi vrut să am o plajă de mii de oameni, din care să aleg."

"A fost o ocazie foarte frumoasă, din punct de vedere profesional, să lucrăm cu oameni în vârstă şi pentru alte reclame decât pentru medicamente", încheie Naumovici.

VIDEO 2. Bogdan Naumovici explică ideea campaniei

3. Cum a ajuns Cabral să fie strigat "Pompiliu"?

Explicaţia vine din grafica spotului cu centenarul Pompiliu Sterian.

Răspunsul, în clip.

VIDEO 3. Cabral: de ce îmi spune lumea "Pompiliu"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Hecht Hecht
    Mare porcarie aceste reclame!
    Cum adica: "atunci (in ainte de '89) am invatat ca bananele sunt verzi"?
    De asta ni se aduc acum toate legumele si fructele, verzi? Verzi necoapte si nici macar in parg, ca sa se coaca "pe dulap"? Macar "atunci" mancam rosii coapte la soare. Si fructe sanatoase. Acum? Acum nici murate nu sunt bune. Orice fruct luam din magazin, ne arde la stomac (si la punga). Si nu pentru ca "am invatat atunci"!
  • dan dan
    nu mai pomeniti de 100 de ani de romania. statul roman e mult mai vechi! Ca in 1918 statul Romania s-a unit cu cateva provincii e alta treaba, e o rusine sa spui ca Romania are doar 100 de ani, cata vreme avea constitutie la...1866! Corect, mizeria de reclama a astora trebuia sa fie 100 de ani de la Marea unire si punct, nu aberatia cu romania are 100 de ani:)
  • Nelu Nelu
    Eu cred ca deja se exagerează cu aceasta reclama. După ce ca textele sunt superbanale chiar stupide ne și sufoca cu frecventa cu care se transmit pe mai multe canale.
  • Dura Dura
    Cred ca se vrea transmiterea eronata a ideii ca Penny e de 100 de ani in Romania. Reclama aceasta ar trebui interzisa.
  • George George
    cum ramane cu folosirea simbolurilor nationale in reclame? eu cred ca aseamenea reclame ar trebui interzise
  • marian marian
    Va rog frumos , domnilor de la pagina de media , nu mai permiteti asemenea *** sa scrie , indiferent , de natie , ,orientare sexuala , sau ,,,, cred ca orice om poate sa traiasca pe pamant , ***e , si pe deasupra cred ca omul Cabral este mai roman decat multi alti
  • Anticioroi Anticioroi
    Trebuia un *** sa apara in reclamele legate de centenar,ăsta nu este și nu va fi niciodată român, e doar corcitura.Mesajul meu pt cei care au avut asemenea *** in cap,este...sunteti niste ***...Un Cabral venea ,săracu,la protv,tocmai de la mama dracu...***.
  • mile mile
    geo nu abera si jigni degeaba , djuvara nici nu ii baga in seama
  • geo geo
    Pacat ca a murit Neagu Djuvara.
    Acela om adevarat - nu mosulici de genul Pompiliu Sterian care nu transmit nicio emotie pe ecran. Si nici nu iti trezeste interesul de a vizita magazinele Penny. Parerea mea, de consumator: bani multi cheltuiti aiurea pentru productie si promovare.

Trimite un comentariu

sus