Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cătălin Prisăcariu, postarea zilei: Tudorel e chiar Dorel: are "Wolkswagen" şi "Dividente"

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Postarea virală de ieri, pe Facebook, din blogosferă, îi aparţine lui Cătălin Prisacariu. Subiectul? Greşelile de scriere care se regăsesc în declaraţia de avere a Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Publicitate

Din postare:

“Analfabet funcţional, însă, s-ar califica oricând să fie. Sau măcar un impostor care s-a strecurat foarte abil prin viaţă. Altfel nu se explică de ce omul scrie ca un tractorist de CAP, în declaraţia de avere, cuvinte simple, chiar dacă unele în alte limbi”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 1.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă vine de pe Blogurile Adevărul. Din articolul semnat de psihologul Mihai Copăceanu:

„Cadrele medicale se bucură de măriri salariale, profesorii şi ei surâd uşor sperând la un 20%, însă psihologii care asistă pacienţii din oncologie, psihiatrie, cardiologie, pediatrie, urgenţe, ginecologie, etc din spitale ţării sunt plătiţi precum o îngrijitoare fără studii superioare, sunt ignoraţi şi discriminaţi de propria conducere.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. prisacariu.ro, “Tudorel e chiar Dorel: are “Wolkswagen” şi “Dividente”. Dar veniturile-s de boss: 52.000 de lei lunar”, - 1.076 like-uri & share-uri;

Din postare:

“De exemplu, omul se laudă că-şi cumpără des “Wolkswagen” (varianta corectă este “Volkswagen”).
Are şi “Dividente” (varianta corectă – “dividende”).”

2. Blogurile Adevărul, “Psihologii, loviţi peste faţă de propriul Stăpân, Ministerul Sănătăţii!”, de Mihai Copăceanu, - 799 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Conform Grilei de Salarizare discutate zilele trecute, un medic primar din unităţile clinice, care acum câştigă 6.010 lei, va avea un salariu brut de 13.338 lei, iar un medic specialist, care acum are 4.675 de lei, va primi de la 1 martie un salariu de 10.563 de lei.

Se spune ceva şi despre psihologi, însă doar despre cei care au obţinut ultima treaptă de profesie, nivelul IV. Astfel, după cel puţin 12-15 de vechime, un psiholog principal va avea un salariu de 4.905 lei, adică cu 1.000 mai mult decât o spălătoreasă de la medicină legală. Stagiarii mult mai puţin.”

3. Blogurile Adevărul, “Încotro se duce PSD”, de Ion M. Ionita, - 569 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Liviu Dragnea nu mai tolerează nicio voce cât de cât nealiniată în structurile conducerii PSD. Toţi cei care au vorbit prea mult şi-au pierdut funcţiile. Unde poate duce controlul total al unui singur om asupra celui mai numeros partid din România?

Codrin Ştefănescu a pus „camaradului” Dragnea o întrebare la care nu a primit un răspuns, dar a aflat imediat că funcţia sa de secretar-general adjunct nu va mai exista după congresul PSD de la sfârşitul acestei săptămâni.”

4. eftimie.net, “Un mic exemplu ca să vă faceţi idee de puterea Bisericii în România“, - 268 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Ai zice că în urma a vreo 6 variante, Eminul nostru drag a fost născut la finalul anului, şi aici ne bazăm pe ce spune el, familia lui, şcolile prin care a trecut. De ce e oficială data de 15 ianuarie?”

5. bloguluotrava.ro, “26 de filme pe care sa le vezi in 2018!”, - 266 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Multe dintre ele au primit nominalizari la Cannes, Venezia, Berlin, Oscar si BAFTA, altele sunt pur si simplu filme foarte bune pe care e bine sa le vezi. Unele dintre ele au intrat deja in cinematografe..altele sunt acum in cinema si multe dintre ele speram sa intre anul acesta.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus