Skip to main content

După un post cu filme româneşti, reţeaua de cablu Akta lansează două noi televiziuni: cu filme est-europene

 
După un post cu filme româneşti, reţeaua de cablu Akta lansează două noi televiziuni: cu filme est-europene

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat astăzi acordarea unor noi licenţe TV pentru două posturi de filme europene ce urmează să fie lansate de proprietarii Akta în România.

Publicitate

Este vorba despre televiziunile CineEst şi ComedyEst, posturi ce vor fi lansate în primă fază în România, iar apoi în ţările vecine.

Posturile de filme, unul cu producţii de comedie, şi altul cu producţii clasice, vor fi lansate în luna septembrie, după cum au declarat reprezentanţii Akta în faţa membrilor CNA.

Posturile vor fi difuzate în primă fază în reţeaua Akta şi DCS, însă acţionarul intenţionează să le distribuie şi în afara României.

Dan Voicu, şeful Cinemaraton şi coordonatorul viitoarelor posturi TV:

„Încercăm să capitalizăm, zicem noi, succesul pe care l-am avut cu Cinemaraton, care spune povestea filmului românesc.

Încercăm să diversificăm cumva variind pe aceeaşi temă, doar că extindem spaţiul de la România la blocul est european. Am vizitat deja ţările de unde intenţionăm să achiziţonăm filme şi unde intenţionăm să distriuim aceste canale.”

Cele două posturi vor fi operate de o nouă societate, Diplomatic Digital SRL, care are în acţionariat societatea Digital Cable System (98%) şi pe Malacopol Dinu Sava (2%).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SSA SSA
    Cinemaraton a fost eliminat de NextGen azi impreuna cu Mooz Hits, BO Classic si VH1 Classic. CInemaraton se mai prinde la Telekom si Orange Cablu.
  • Andrei Gavril Mihai Andrei Gavril Mihai
    De ce nu se mai prinde Cinemaraton pe Next Gen,sunt foarte supărat?!?! in loc.Turda jud.Cluj.
  • Andrei Gavril Mihai Andrei Gavril Mihai
    De ce nu se mai prinde Cinemaraton pe Next Gen,sunt foarte supărat?!?!
  • olga olga
    speram ca vor introduce si cei de la telekom iptv aceste posture tv. at merita
  • TER TER
    Numai fani DIGI pe aici.
    Presupun ca nu ati urmarit deloc Cinemaraton, insa scrieti sa va aflati in treaba...
  • Constantin Constantin
    Deja pe Cinemaraton se tot redau aceleași filme,nu au difuzat nici un film regizat de marele Sergiu Nicolaescu,înainte de a lansa alte canale ar fi bine să mai investească în rețeaua de cablu și internet care de exemplu în zona mea este total depășită de timp,din 2013 când au preluat rețeaua locală din Lelesti Gorj nu au schimbat un metru de cablu,programele se vad cu purici iar internetul se întrerupe și 24 de ore,dar vestea bună este ca a sosit de ceva timp și la mine în localitate RCS-ul și deja AKTA a început să rămână fără abonați.
  • LCK LCK
    Cinemaraton e doar o șmecherie pentru ca dinozaurii înregistrați la Dacin Sara să încaseze sume exorbitante din drepturile de autor pentru niște filme de categoria C pe care nimeni altcineva nu le-ar difuza.
  • geo geo
    Inainte a lansa noi televiziuni, șeful Cinemaraton ar trebui sa rezolve problemele legate de drepturile de autor . A se vedea difuzarea mai multor episoade din seria Memorialul Durerii fără acord de la TVR - detinatorul drepturilor de autor.

Trimite un comentariu

sus