Skip to main content

Cristi Grețcu, Iliescu de la Divertis, project manager la un site de vinuri lansat de Agrointeligența

 
Cristi Grețcu, Iliescu de la Divertis, project manager la un site de vinuri lansat de Agrointeligența
Foto: WowBiz

Fost membru al trupei Divertis, Cristi Grețcu, cel care îl imita pe Ion Iliescu, este implicat în lansarea unui site dedicat pasionaților și producătorilor de vinuri, alături de Vlad Macovei, fost redactor-șef la Evenimenul zilei și proprietar al grupului Agrointeligența.

Proiectul SuperVinuri.ro, parte a grupului Agrointeligența, a fost lansat cu Cristi Grețcu pe funcția de project manager.
Publicitate

Potrivit lui Vlad Macovei, obiectivul site-ului este să atragă ambele publicuri interesate de vin „iubitorii și profesioniștii”. „Vom scrie despre tot traseul, de la strugure la paharul de vin”, spune Macovei. Site-ul va avea și o componentă importantă de video, ce va fi realizată cu echipa Agrointeligența.   

Grețcu a povestit pentru Paginademedia.ro că vinul este o mai veche pasiune a sa. „De pe vremea când făceam parte din Divertis, când am avut tot felul de degustări. Mi-am dat seama că e foarte interesant tot ce este legat de vin.”

„În momentul când am văzut că am această pasiune am decis să găsesc ceva ce mi-ar plăcea. Am făcut o școală de somelieri cu un om foarte drăguț, Sergiu Nedelea. Și apoi, Vlad Macovei m-a văzut în emisiune la Dinescu (Politică și delicatețuri - n.r.) și m-a contactat. Ne-am întâlnit și mi-a propus să intru în acest proiect.”, a mai povestit el. 

Cum se leagă umorul și vinul? 

„Se leagă foarte bine umorul de vin. Am susținut întotdeauna că vinul e un „conținător de spirit”, dacă este degustat. E un foarte bun dezlegător de limbi. Aveam o glumă: că vinul dezleagă animalele din om – întâi maimuța, apoi leul și apoi porcul. ”

Ce va face Cristi Grețcu la SuperVinuri: 

„E o provocare pentru mine, pentru că acesta este un proiect amplu de media, e un hub de socializare. Noi mizăm pe vinuri românești în primă instanță, pentru că avem în România toate condițiile pentru dezvoltarea acestei industrii. 

Nu sunt din cei formați să scrie despre vinuri. Nu ne-am propus să concurăm pe nimeni. Eu nu mă voi implica la partea de scris. Pe mine mă interesează partea de povești, de mers în vizită la crame, de stat de vorbă cu vedete despre vinuri, degustări, evenimente de networking.”

Continuă și cu umorul?

Ne ocupăm și de umor. Vreau să-i recuperez pe colegii de la Distractis. Am mai făcut spectacole și vrem să mai facem.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu