Skip to main content

Cristi Greţcu, Iliescu de la Divertis, project manager la un site de vinuri lansat de Agrointeligenţa

 
Foto: WowBiz
Foto: WowBiz

Fost membru al trupei Divertis, Cristi Greţcu, cel care îl imita pe Ion Iliescu, este implicat în lansarea unui site dedicat pasionaţilor şi producătorilor de vinuri, alături de Vlad Macovei, fost redactor-şef la Evenimenul zilei şi proprietar al grupului Agrointeligenţa.

Publicitate
Proiectul SuperVinuri.ro, parte a grupului Agrointeligenţa, a fost lansat cu Cristi Greţcu pe funcţia de project manager.

Potrivit lui Vlad Macovei, obiectivul site-ului este să atragă ambele publicuri interesate de vin „iubitorii şi profesioniştii”. „Vom scrie despre tot traseul, de la strugure la paharul de vin”, spune Macovei. Site-ul va avea şi o componentă importantă de video, ce va fi realizată cu echipa Agrointeligenţa.

Greţcu a povestit pentru Paginademedia.ro că vinul este o mai veche pasiune a sa. „De pe vremea când făceam parte din Divertis, când am avut tot felul de degustări. Mi-am dat seama că e foarte interesant tot ce este legat de vin.”

„În momentul când am văzut că am această pasiune am decis să găsesc ceva ce mi-ar plăcea. Am făcut o şcoală de somelieri cu un om foarte drăguţ, Sergiu Nedelea. Şi apoi, Vlad Macovei m-a văzut în emisiune la Dinescu (Politică şi delicateţuri - n.r.) şi m-a contactat. Ne-am întâlnit şi mi-a propus să intru în acest proiect.”, a mai povestit el.

Cum se leagă umorul şi vinul?

„Se leagă foarte bine umorul de vin. Am susţinut întotdeauna că vinul e un „conţinător de spirit”, dacă este degustat. E un foarte bun dezlegător de limbi. Aveam o glumă: că vinul dezleagă animalele din om – întâi maimuţa, apoi leul şi apoi porcul. ”

Ce va face Cristi Greţcu la SuperVinuri:

„E o provocare pentru mine, pentru că acesta este un proiect amplu de media, e un hub de socializare. Noi mizăm pe vinuri româneşti în primă instanţă, pentru că avem în România toate condiţiile pentru dezvoltarea acestei industrii.

Nu sunt din cei formaţi să scrie despre vinuri. Nu ne-am propus să concurăm pe nimeni. Eu nu mă voi implica la partea de scris. Pe mine mă interesează partea de poveşti, de mers în vizită la crame, de stat de vorbă cu vedete despre vinuri, degustări, evenimente de networking.”

Continuă şi cu umorul?

Ne ocupăm şi de umor. Vreau să-i recuperez pe colegii de la Distractis. Am mai făcut spectacole şi vrem să mai facem.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus