Skip to main content

De pe YouTube, la TVR. Istoria cu Virgil devine proiect editorial la postul public, cu ocazia Centenarului

 
De pe YouTube, la TVR. Istoria cu Virgil devine proiect editorial la postul public, cu ocazia Centenarului

TVR 1 lansează duminica aceasta o pastilă de istorie, intitulat Istroia cu Virgil, proiect pornit ca un vlog pe YouTube.

Publicitate

„Într-o manieră originală şi nonconformistă, un tânăr de 25 de ani prezintă telespectatorilor TVR 1 cele mai importante evenimente care au marcat istoria românilor, la Istoria cu Virgil. Programul vine cu o abordare diferită faţă de cele existente pe piaţă în acest moment: în fiecare duminică, timp de 10 minute, un tânăr analizează, în cheie satirică, cele mai importante momente din istoria românilor, de la origini, până în prezent”, anunţă TVR.

Virgil Ciulin, realizatorul pastilei de istorie: „Ideea acestui format mi-a venit urmărindu-l pe autorul american John Green. În proiectul lui, Crash Course World History, acesta poveşteste istoria lumii într-un mod atractiv pentru generaţia Inernet, lucru care, am observat, lipseşte şi la noi. Şi-atunci, încerc eu!”

Primul episod va fi despre etnogeneza poporului nostru - daci, romani, slavi şi alte popoare migratoare din care au rezultat românii.

Despre Virgil Ciulin:

Are 25 de ani, 1,87 metri, a terminat Marketing la ASE şi singura lui legatură cu istoria este pasiunea pe care o are pentru domeniu încă din şcoala generală. De un an a început proiectul video pe YouTube - Istoria cu Virgil - unde are aproape cinci mii de abonaţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elisa Elisa
    Este o emisiune PENIBILĂ - prost vorbită, cu o împleticire a limbii care se lipește de creierul copiilor în formare. Un dezastru de emisiune, compromite ideea de a învăța istorie.... În schimb, tânărul Virgil poate vorbi cu succes pe BLOG. De ce nu-l lăsați pe om să vorbească pe blogul lui ? ... De altfel, ce ne-am face dacă s-ar apuca televiziunile să ia tot felul de produse audio-video din online și le-ar da pe țeavă la tv ?! Nu e oare absurd ?? A transmite pe tvr asemenea momente este o mare rușine. Mai jos nu putea cădea o televiziune decât cu morișca vorbăriei lui Virgil pe teme de istorie.
  • Cata Cata
    Părerea mea e că a făcut un pas in spate .....sa vi de pe YouTube pe TV e un regres
  • grigore grigore
    Sirbu pune mina pe ceva diferit? cum ar fi expiratii de vacanta mare, jugaru si restul vedetelor mult iubite si uitate? haha. mi-e mila de flory ca are talent si nu merita aripa ocrotitoare.
  • KM KM
    Care stire? Unde a aparut?
  • prapastiosu prapastiosu
    Deci, madame Gradea a vazut stirea despre discipolul ei Sarbu, cum ca ar pune mana pe tot ce insemna mai diferit in on-line-ul romanesc, si a tras si ea cu ochiul in zona respectiva. Asa ca, a preluat ideea si o pune in practica pe bani publici ca sa vada rezultatele (o fi sfatuita de marele Shogun, habar n-am). Daca va fi un experiment reusit, atunci Shogunul are liber la proiect!

Trimite un comentariu

sus