Skip to main content

Jurnaliştii din Timişoara, protest faţă de primarul Nicolae Robu: au părăsit conferinţa de presă a edilului

 
Sursa foto: News.ro
Sursa foto: News.ro

Aproximativ 30 de jurnalişti din presa locală din Timişoara au continuat protestul faţă de primarul municipiului, Nicolae Robu (PNL), care a spus despre aceştia ca sunt ”paraziţi sociali” şi i-a comparat cu ”prostituatele”, părăsind sala de conferinţe de la Primăria Timişoara, anunţă News.ro.

Publicitate

Cei aproximativ 30 de jurnalişti din Timişoara s-au prezentat la conferinţa de presă de marţi, de la Primăria Timişoara, însă, în momentul în care primarul Nicolae Robu a început să vorbească, jurnaliştii au părăsit sala de conferinţe, în semn de protest faţă de declaraţiile edilului din ultima perioadă.

„Este un gest fără precedent al presei din Timişoara, ne-am decis toţi să plecăm din conferinţa domnului primar, deoarece nu mai acceptăm limbajul suburban pe care îl foloseşte cu noi, nu mai acceptăm să fim acuzaţi că suntem în slujba vreunui partid fără nominalizări, fără ca domnul primar să vină cu dovezi în acest sens. Nu mai acceptăm bătaia de joc pe care domnul primar o face de câţiva ani încoace”, a declarat Bogdan Marta, redactor - şef Tion.ro, pentru News.ro.

„Acest protest înseamnă un gest de normalitate. Până la urmă jurnaliştii din Timişoara nu pot fi jigniţi la infinit de un personaj care pretinde că este profesor universitar doctor inginer, dar nu are un comportament de minim şapte ani de acasă. Este gestul jurnaliştilor de a încerca să îşi protejeze dreptul de a-şi face meseria aşa cum se cuvine, de a le fi respectat dreptul de adresa întrebări şi a critica persoanele publice, politicieni, reprezentanţi ai autorităţilor locale”, a declarat Dragoş Boţa, editor - şef Pressalert.ro, pentru News.ro.

Jurnaliştii din Timişoara au decis că timp de două săptămâni, numele primarului Nicolae Robu şi fotografii cu acesta nu vor mai apărea în presa locală, în semn de protest.

Cu toate că jurnaliştii au părăsit sala de conferinţe, Nicolae Robu a continuat să susţină conferinţa de presă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    @ iana - de acord cu prima ta afirmatie. Oricum, jos palaria pt faptul ca s-au solidarizat. Amintiti-va ca a fost o situatie similara acum cativa ani in Bucuresti. O reporterita blonda de la GspTv parca, a fost injurata in direct, facuta proasta si data afara din incapere de renumitul Gigi Becali. Apai, daca erau oameni, ieseau din incapere toti presarii aia care au asistat la momentul respecitv din solidaritate cu fata aia. N-a iesit nici unul ! D-aia le toarna GB si-n ziua de azi hardaie de laturi in cap si ei tac.
  • maria maria
    Jurnalistii sunt in slujba celor care da mai mult.
  • romina romina
    Al Ban O de Romania si-a trimis slugile sa ii ia apararea.
  • marius broboana marius broboana
    Jurnaliști au uitat de termenul de imparțialitate,e adevărat ce a spus Robu ei fac jocul partidelor și al celor care promit, sunt în totalitate de acord cu primul primar al acestui oraș frumos,ce am avut până acum au fost doar cu scopuri personale
  • iana iana
    In provincie, jurnalistii sunt morti de foame si scriu la comanda oricui ii plateste... Dar , daca sunt educati si respecta deontologia profesionala, ar trebui sa ajute orasul in perspectiva capitalei culturale europene din 2021! Multe orase si-ar dori un primar ca dl Robu - sunt sigura ca va prezenta scuze pentru limbajul abrupt, DAR REAL.
  • Mile Mile
    Adica a vorbit singur ?

Trimite un comentariu

sus