Skip to main content

Kanal D, încă o amendă maximă de la CNA pentru depăşirea celor 12 minute de publicitate pe oră

 
Kanal D, încă o amendă maximă de la CNA pentru depăşirea celor 12 minute de publicitate pe oră

Consiliul Naţional al Audiovizualui a aplicat amenda maximă, de 200.000 de lei, postului Kanal D.

Publicitate

Motivul. În luna noiembrie 2017, pe timpul zilei, postul a avut numeroase depăşiri a timpului alocat publicităţii, de 12 minute de reclamă comercială pe oră (promo-urile nu sunt incluse). Trei ore de depăşiri, doar în intervalul 13.00 - 18.00.

Aceasta este a doua amendă de 200.000 de lei primită de Kanal D pentru luna noiembrie 2017. Iniţial, postul a fost amendat după ce CNA a făcut o monitorizare de linie a publicităţii. Concret a monitorizat toate posturile româneşti, pe intervalul prime-time - 18.00 - 23.00. Atunci, Kanal D a avut cele mai mari depăşiri: peste trei ore în prime-time, în luna noiembrie (detalii, AICI)

După prima amendă de 200.000 de lei, pe care CNA a dat-o în luna ianuarie, Monica Gubernat, membru CNA, a cerut o monitorizare şi pe intervalul day-time, 07.00 - 18.00.

Ce a rezultat: 117 depăşiri, ce totalizează 2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde. Practic, în intervalul 13.00 - 18.00, postul a avut depăşiri ale celor 12 minute, în aproape fiecare oră.

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D în relaţia cu CNA:

„Nu pot decat să reiterez ceea ce am spus în şedinţa din luna ianuarie. (...) În perioada ianuarie - octormbrie, postul nostru a avut un comportament ireproşabil. Există mai multe contracte încheiate de postul nostru de televiziune la începutul anului, a căror derulare s-a făcut spre finalul anului când au fost lansate comenzile de către agenţiile de publicitate.

Aceste comenzi nu s-au desfăşurat uniform pe parcursul întregului an. (...) Am fost puşi într-o situaţie de nedorit, în care, dacă am fi refuzat aceste comenzi, nu suntem încă în situaţia pe piaţă în care să putem avea o poziţie negociere puternică cu agenţiile de publicitate. Cu alte cuvinte, suntem dependenţi de ele într-o foarte mare măsură. În momentul în care îţi propune o comandă pe care o refuzi, dintr-un motiv sau altul, rişti să nu mai primeşti de la agenţia respectivă o altă comandă.”

Depăşirile de publicitate ale Kanal D pe fiecare pauză din luna decembrie, intervalul 7.00 - 18.00.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • digi becalyd digi becalyd
    Bine ca CNA lasa sa se prescrie sesizarile impotriva Romania tv pentru publicitate mascata, facuta cu repetitie si cu tupeu, de PSD-istii de acolo. Poate daca se inscriau si Turcii in PSD, scapau fara amenzi, la fel cum scapa postul Romania tv, mereu.
  • Iuli Iuli
    @Adi, lasa ca si Pro Tv da Lectii de viata in redifuzare si nu mentioneaza, la fel si Kanal D, nu doar Antena 1.
  • Alinuta777 Alinuta777
    @adi..in partea stanga sus apare in primele minute"reluare"
  • Dan Dan
    @Adi
    Chiar e deranjanta faza cu redifuzarea... Nu stii la ce te uiti.
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Felicitari pentru B1 care are saitul organizat si mentinut la zi. Cred ca e singura tv care are emisiunile inregistrate la zi. Gasesti orice simplu. Romaniatv realitateatv, antena3 praf tandari. Bine A3 e cu bani ca aia au cheltuieli mari :D
  • florin florin
    si antena primeste 15.000 pentru mizeria aia cu masturbarea de la iumor.. incredibil
  • Adi Adi
    E clar ca ratingul Kanal D a inceput sa deranjeze.Iar cei care au interese si au si legaturi (de partid) la CNA, incep sa le dea in cap.Oare cand se va sesiza CNA ca Antena 1 difuzeaza fara jena emisiuni in reluare fara mentioneze pe ecran ca este redifuzare? Si asta e doar un exemplu.
  • bing bing
    si asa 12 minute de reclame pe ora cred ca sunt prea multe
    lacomia strica armonia si pac amenda
  • jk jk
    Pai in ordinea de zi era doar kanal d la analiza,de ce nu si la celelalte?

Trimite un comentariu

sus