Skip to main content

Naşul TV, 50.000 de lei amendă pentru o emisiune cu un vindecător prin rugăciune

 
Naşul TV, 50.000 de lei amendă pentru o emisiune cu un vindecător prin rugăciune

Postul Naşul TV, amendat pentru o emisiune TV „Timpuri actuale”, în care un bărbat afirma că are puterea de a vindeca, prin rugăciune, tot felul de afecţiuni, de la tumori, la „vicii”.

Publicitate

Potrivit raportului de monitorizare al CNA, „pe parcursul emisiunii s-au făcut referiri la metode de vindecare prin rugăciune, prin folosirea unor obiecte: ”trandafirul minunilor”, o batistă care preia durerea bolnavului, apa sfinţită dintr-un pahar, ungerea cu ulei sau mir, haine sau fotografii aduse la slujbă pentru a fi vindecat posesorul acestora.”

„Sunt difuzate secvenţe în care preotul vorbeşte cu diverse persoane, într-o sală cu public. Persoanele vorbesc despre problemele lor de sănătate care s-au rezolvat, conform afirmaţiilor lor, în urma participării la slujbele religioase.”

Printre aceste secvenţe cu declaraţii ale participanţilor despre vindecarea lor, au fost şi unele în care preotul s-a rugat pentru vindecarea persoanei. La începutul şedinţei, participanţii arătau că au o anumită condiţie fizică, de exemplu, mergeau greu, dar după rugăciunea sau intervenţia preotului, aceştia arătau că se mişcă mult mai bine

Alţi participanţi spuneau să renunţă la tratamentul medicamentos sau la mersul la medic.

Câteva exemple de oameni care s-au declarat „vindecaţi”:

  • Nicoleta declară că vine de 9 ani la biserică, a fost vindecată de tumoră la cap, depresii, vicii. Mai afirmă că ”a lăsat chiar şi pastilele, deşi doctorii îi recomandaseră să le ia pentru a nu deveni epileptică”.
  • Nicoleta afirmă că ”Dumnezeu este totul şi nu va lua nicio pastilă”.
  • Ecaterina spune preotului că a făcut infarct, trebuia să se interneze în spital, dar nu a vrut. Afirmă că după slujbă nu o mai doare în zona pieptului şi plânge de bucurie că a scăpat cu viaţă.

Forul audiovizual a decis, în unanimitate, amendarea postului cu 50.000 de lei. Propunerea a fost făcută de Monica Gubernat şi votată de Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a menţionat după vot că această emisiune n-ar trebui să fie difuzată pe niciun post TV şi a solicitat departamentului de monitorizare ca peste o lună să facă o nouă monitorizare a postului naşul TV.

„Este o emisiune ce nu ar trebui să fie difuzată pe niciun canal. Mie mi se pare o emisiune total deplasată, propun ca peste o lună să fie monitorizat canalul să vedem dacă au corectat ceva în comportamentul lor.”, a spus Gabriel Tufeanu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • INSOMNIACUL INSOMNIACUL
    Dar ce e rău la asta. Doar ne-a prezentat oameni vindecați prin rugăciune. De ce să nu fie la TV?

Trimite un comentariu

sus