Skip to main content

Plecare de la vârful Hotnews: Cristian Pantazi şi Dan Tăpălagă pleacă pentru un nou proiect editorial

 
Dan Tăpălagă
Dan Tăpălagă

Plecare de la vârful Hotnews: Redactorul-şef Cristian Pantazi şi Dan Tăpălagă - editor coordonator şi principalul editorialist al site-ului părăsesc redacţia pentru "un nou proiect".

Publicitate

De ce?

"Viziuni editoriale diferite. Vedem diferit dezvoltarea şi viitorul", a declarat pentru Paginademedia.ro Dan Tăpălagă, legat de relaţia cu fondatorul HotNews, Ioan Mărgărit.

"Am hotărât să ne facem un nou proiect online", a continuat el.

Cristian Pantazi şi Dan Tăpălagă şi-au anunţat plecarea prin articole publicate chiar pe Hotnews.

Ce spune fondatorul Hotnews, Ioan Mărgărit:

Ioan Mărgărit, pentru Paginademedia.ro

"Este normal ca, la un moment dat în viaţa profesională, să încerci ceva pe cont propriu."

Cine o să fie în locul lor?

"Nu vom aduce pe cineva din afară. Va fi un fel de Consiliu Editorial, dar încă nu pot spune cine va face parte din conducere", a spus Mărgărit pentru Paginademedia.ro.

"Cristian Pantazi va mai asigura interimatul o săptămână-două", a continuat el.

În legătură cu diferenţele de viziune:

"Nu vred că sunt diferenţe de viziune esenţiale. Subiectele sunt tot cele importante pentru public. Sunt mai multe nuanţe. Vrem să continuăm pe aceeaşi linie, de a avea cititori fideli, dar şi de a câştiga noi cititori.

Eu le mulţumesc mult pentru cei 14 ani (la Cristi) şi 12 ani (la Dan), în care am muncit împreună. Le datorez foarte mult, pentru ceea ce este azi Hotnews", a mai spus Mărgărit pentru Paginademedia.ro.

"Cred că proiectul lor este complementar cu Hotnews. Îmi pare bine că mai apare un proiect editorial de valoare, într-o presă atât de sărăcită."

Postarea lui Cristian Pantazi:

Despartirea de HotNews.ro. Un nou inceput

A venit timpul sa aleg alt drum. Dupa aproape 14 ani in cea mai tare redactie din Romania, plec de la HotNews.ro pentru un alt proiect editorial impreuna cu Dan Tapalaga si alti ziaristi de calibru. Las in urma o redactie formidabila si un public exceptional. HotNews.ro e una dintre ultimele busole functionale intr-un peisaj mediatic desertificat, si sint convins ca asa va ramine.

O multumire aparte li se cuvine actionarilor. Au creat si dezvoltat un produs jurnalistic de referinta in jurul unor valori clare si asumate unanim.

Voua, cititorilor, va multumesc pentru increderea cu care m-ati investit in toti anii astia. Am cautat permanent sa servesc interesul public, sa aflu adevarul si sa il public. Am facut si greseli, dar ati inteles ca ele sint inerente in meseria noastra si ca niciodata nu am scris cu rea-credinta. Sint convins ca ne vom intilni din nou, ca ideile si valorile in care credem sint comune.

Mai multe detalii despre noul proiect lansat impreuna cu Dan Tapalaga - in curind.

La buna revedere!

Postarea lui Dan Tăpălagă:

"Final de drum. Pe curand!

Se incheie astazi una din cele mai frumoase calatorii din cariera mea de jurnalist. Foarte probabil, curand va incepe alta. Dupa aproape 12 ani, colaborarea mea cu HotNews.ro se opreste aici.

Cat timp am avut un cuvant de spus in conducerea editoriala, am cautat impreuna cu Cristi Pantazi si cu toti ceilalti colegi din redactie sa servim exclusiv interesul public, adevarul si ne respectam cititorii aducandu-le informatii si analize de calitate.

Le multumesc colegilor si le spun sa fie mandri de ceea ce fac. Au datoria fata de public sa-l onoreze la fel ca pana acum, mai ales ca vin vremuri tot mai grele.

Catorva le datorez niste scuze. N-am fost intotdeauna usor de suportat.

Le multumesc actionarilor pentru deplina libertate editoriala oferita in vremuri tulburi si pentru curajul de a rezista in momente dificile pentru presa din Romania. N-au fost deloc putine incercarile prin care am trecut impreuna.

Chiar daca azi ne despart viziuni diferite, sunt convins ca vom merge ani buni de aici incolo pe acelasi drum. Ce ne-a unit puternic a fost credinta intr-un set de valori. Asta nu s-a schimbat fundamental. Sper ca intr-o buna zi ne vom intalni din nou.

Am avut alaturi de noi cel mai puternic aliat: un public avizat si exigent. El ne-a motivat cand totul parea pierdut, ne-a sustinut si ne-a dat motive sa nu facem nici un pas inapoi. Tot el ne obliga astazi sa continuam.

Cititorilor care au avut in tot acesti ani incredere in mine le cer putintica rabdare. Ne vom revedea curand in urmatorul proiect editorial."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Humor Radu Humor
    Era o vorbă, că " din cocoş nu faci găină, nici din cu vă gospodină !" ! Se mai poate adăuga acum şi că din ăştia doi, oricît te-ai chinui, nu poţi scoate măcar unul ca lumea ( sau, mă rog, în, lumea bună ;) ) !
    Dacă simt că-i rost de bani îşi iau la pu...rificat şi mamele !
    P.S.
    Sunt curios cine mai pariază pe asemenea mârţoage gazetăreşti.....
  • holo holo
    multi *** mai scriu pe aici.
  • sanpellegrino sanpellegrino
    Malin Bot lipseste de langa bizarii astia doi, Tapa si Panta. La ce site se duc? Miresici, comisarul, efemeride sau click pentru femei?
  • Daniel Daniel
    ***, ce tragedie manca-ti-as!
  • Mike Mike
    Aoleu s-au stans aici toti fanii antenelor rtv-urilor si altor dejectii din presa care stau pres in fața coruptilor din politica, nu stiam ce pute așa tare. Vad ca vreti sa confiscati toata presa. Nu veti reusi! Puteti sa spuneti ce vreti despre pantazi si tapalaga, oamenii cu ratiune ii vor aprecia pentru ca incearca sa arate publicului cat de putreda e romania pe dinauntru. Sper ca proiectul lor viitor sa produca anchete si investigatii de calitate, nu doar jurnalism reactiv
  • stefan stefan
    Au taiat serviciile finantarea? Sau poate doar le-au dat o misiune noua.
  • Sile Sile
    ***, securiști nenorociți!
  • gigi gigi
    Haoleoo!! Cui ne lasi, tu, vericule, cui ne lasi? Cine-mi mai spune mie hadevaru'???
  • Biz Biz
    @Varanu'

    Nu vreau sa te simți aiurea, dar citește până înțelegi și comentezi după ce ajungi la ce am spus. Dacă nu obosești prea repede. Nu sunt antenist, nici pesedist, nici basist, nici digist, îmi filtrez singur informațiile. Dar dacă A3, RTV etc fac propaganda pesede, sa fim corecți sa spunem că realitatea, HN, Digi și ziare.com fac propaganda pe cealaltă parte. Puteau alege sa nu fie militanți, ci echidistanți. E f. greu. Dar nu au făcut-o. Așa că să nu zicem că aia sunt dracu, iar ăștia sunt sfinți. Sunt aceeași apă, niste oameni înregimentați, nu jurnaliști obiectivi și independenți cum se pretind și cum ar trebui sa fie toți, nu doar ei. Dar dacă ai astfel de idoli, e problema ta. Nu te grăbi să raspunzi, întâi ai curajul sa gândești. Baftă!
  • Brutus Brutus
    Mai bine televiziune de partid decât site de Coldea
  • Varanu' Varanu'
    Hopa! Au sarit deja cativa antenisti la beregata lui Pantazi si Tapalaga, se vede ca le stateau in gat... Antenistii incearca sa vanda gogoasa ca presa independenta se face avand drept patron un ex-puscarias, securist dovedit, care a tepuit statul roman cu 60 milioane de euro si si-a facut cunoscut telul inca din 2012: "Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia"... In plus e ipocrizie maxima sa compari HN cu televiziunile de partid A3 sau Raitaru/RomaniaTV si sa vorbesti despre propaganda si lamai!
  • Brutus Brutus
    Astăzi, datorită editorialului lui Tăpălagă, vânzările de lămâi au crescut cu 130% față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Vercix Vercix
    Care e evolutia traficului pe hotnews.ro in ultimul an? Ma intreb daca are vreo legatura cu plecarea, dincolo de motivele "oficiale".
  • Marian Marian
    Multumim! Ati fost cei mai buni!
  • 1q s-am 1q s-am
    ***

Trimite un comentariu

sus