Skip to main content

VIDEO. România liberă a rămas fără director editorial. Din nou

 
VIDEO. România liberă a rămas fără director editorial. Din nou

VIDEO. Ziarul România liberă a rămas fără director editorial, a doua oară în mai puţin de jumătate de an. După plecarea lui Sabin Orcan, din toamna anului trecut, Gianina Ungureanu Iovănel (foto), care a ocupat aceeaşi funcţie în ultimele luni, a părăsit grupul de presă al familiei Adamescu.

Publicitate

Coincidenţă sau nu, pentru prima dată în ultimele luni, astăzi ziarul România liberă nu s-a mai deschis cu un text împotriva KPMG sau a lui Remus Borza.

Contactată de Paginademedia.ro Gianina Ungureanu Iovănel nu a răspuns la telefon, însă a a răspuns printr-un mesaj: „Colaborarea mea cu România liberă s-a încheiat. Nu am alte detalii, mulţumesc!”

În prezent, publicaţia este condusă de un consiliu editorial, format din jurnaliştii Cristi Ciupercă, Răzvan Priţulescu, Adrian Bărbulescu şi Iulian Buduşan. Deasupra acestui consiliu a fost până vineri Gianina Ungureanu Iovănel.

Consiliul editorial a fost numit după ce mare parte din conducerea România liberă a plecat în toamna anului trecut, în frunte cu directorul editorial, Sabin Orcan şi cu redactorul-şef Răzvan Chiruţă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Prima zi fără campania anti-Remus Borza şi anti-KPMG

Reamintim că în ultimele luni, după plecarea echipei conduse de Răzvan Chiruţă şi Sabin Orcan, România liberă a dus o aprigă campanie pe prima pagină a ziarului împotriva KPMG, Remus Borza, Mişu Negriţoiu (fostul şef ASF) şi Victor Ponta.

Zi de zi, din noiembrie până în prezent, ziarul a avut acelaşi subiect, tratat diferit, pe prima pagină, sub genericul „România liberă, cel mai vechi ziar românesc, în pericol!” (pe larg despre subiect, paginademedia.ro a scris AICI şi AICI).

Coincidenţă sau nu, în ediţia România liberă de astăzi, apărută imediat după plecarea Gianinei Ungureanu Iovănel, publicaţia a avut în deschidere un alt subiect decât războiul cu KPMG, pentru prima dată după multe luni: „România agricolă, vândută străinilor bucată cu bucată”.

Cine este Gianina Ungureanu:

Gianina Ungureanu Iovănel a fost în trecut jurnalist pe zona de asigurăzi, colaborând cu revista Forbes şi la Adevărul.

În 2009, a avut o emisiune de interviuri la Antena 2, cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania (CSA) si a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania.

În 2010, conform DailyBusiness.ro, ea a fost numită PR Manager al Astra Asigurări, companie deţinută tot de familia Adamescu.

VIDEO. România liberă şi campania împotriva KPMG

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gelu Gelu
    Ziarul e o ruina editoriala. Pana cand in frunte nu va veni o echipa buna, de oameni care au facut teren, nimic nu se va schimba. E inflatie de tot felul de lideri de opinie care ard gazul de facebook si se cocoseaza in fata patronilor.

Trimite un comentariu

sus