Skip to main content

Şeful Facebook, încă un rând de scuze. Zuckerberg a cumpărat publicitate în cele mai importante ziare britanice şi americane

 
Facebook Mark Zuckerberg
Facebook Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, directorul executiv Facebook îşi cere încă odată scuze publice în cazul scadalului “Cambridge Analytica”. De data aceasta prin intermediul presei tipărite.

Publicitate

Co-fondatorul reţelei sociale a cumparat căte o pagină de publicitate în cele mai importante publicaţii din Marea Britanie şi Statele Unite, pe care a utilizat-o pentru a-şi printa mesajul.

În ediţiile de duminică a unor ziare precum Washington Post, New York Times, Wall Street Journal,The Observer (ediţia de duminică The Guardian), Sunday Telegraph, The Sunday Times sau Sunday Mirror, şeful Facebook a folosit ultima pagină pentru prezenta din nou scuze publice utilizatoriilor Facebook, informează Techcrunch şi CNN.

„Avem responsabilitatea de a proteja informaţiile voastre. Dacă nu reuşim, înseamnă că nu le merităm”, spune Marck Zuckerberg în deschiderea textului.

Textul integral transmis de Mark Zuckerberg:

"Avem responsabilitatea de a proteja informaţiile voastre. Dacă nu reuşim, înseamnă că nu le merităm.

Poate că aţi auzit de o aplicaţie de tip “quiz” care a fost concepută de un cercetător, în anul 2014. A fost o aplicaţie prin care a folosit ilegal, datele a numeroşi utilizatori. A fost un abuz de încredere şi îmi pare rău că nu am luat măsuri la momentul respectiv.

Facebook încearcă să ia toate măsurile necesare pentru ca situaţiile de acest fel să nu se mai repete.

Investigăm fiecare aplicaţie care a avut acces la un mare număr de date. Ne aşteptăm să mai existe şi altele. Atunci când le vom descoperi, le vom bloca şi vom informa fiecare dintre persoanele afectate.

Mulţumesc pentru toată încrederea pe care ne-o acordaţi. Vă promit că vom face tot ce e mai bine pentru voi.

Mark Zuckerberg"

Mesajul său vine în contextul recentelor evenimente în care firma Cambridge Analytica este acuzată că a preluat datele a milioane de utilizatori fără ca aceştia să ştie şi apoi le-ar fi folosit pentru a-i manipula cu diverse ocazii.

Unul dintre momentele în care sunt acuzaţi că ar fi folosit informaţiile în scopuri greşite, ar fi campania prezidenţială a lui Donald Trump, în urma căreia acesta a obţinut fotoliul de Preşedinte al Statelor Unite.

Zuckerberg asigură utilizatorii reţelei sociale că “Facebook încearcă să ia toate măsurile necesare pentru ca situaţiile de acest fel să nu se mai repete”.

De asemenea, acesta a mai spus că echipa Facebook ia deja măsuri prin care să limiteze accesul la datele personale ale utilizatorilor, pentru diversele aplicaţii “quiz”. Aminteşte şi de un caz mai vechi în care un cercetător a conceput în anul 2014 o aplicaţie prin care a folosit ilegal datele a numeroşi utilizatori:

A fost un abuz de încredere şi îmi pare rău că nu am luat măsuri la momentul respectiv. Mulţumesc pentru toată încrederea pe care ne-o acordaţi. Vă promit că vom face tot ce e mai bine pentru voi”, a mai adăugat Zuckerberg, potrivit CNN.

Astfel, Facebook încearcă să-şi refacă imaginea, care a fost afectată, prin scăderea acţiuniilor la bursă, în urma scandalului de săptămâna trecută.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sukerberk sukerberk
    Zuckerberg asigură utilizatorii rețelei sociale că “Facebook încearcă să ia toate măsurile necesare pentru ca situațiile de acest fel să nu se mai repete”. ....bla bla bla

    Adica ne va fura in cuntinuare doar ca nu ne vom mai da seama. Isi vor imbunatati metodele de manipulare. Nu renunta ei asa usor la butoiul cu miere.
  • om om
    Facebook este cel mai mare instrument de manipulare in masa. Are acces la toate informatiile utilizatorilor. Astfel, cand se afla, dau vina pe firmulite si companii facute tot de ei ...bataie de joc...
  • dorel dorel
    Ha, ha,ha! Pana la urma tot in ziarele pe care nu dadea doi bani si-a facut reclama! De ce nea Mark, online-ul nu mai e de incredere :D?
  • alex2 alex2
    Sa nu uitam de unde s-a plecat: tot ce a vrut Suckerberg era un site unde sa gaseasca studente fara iubiti. S-a trezit milionar peste noapte si acum e gata sa faca orice pentru si mai multi bani.
  • Anonymous Anonymous
    Evreu ,ateu spune tot
  • bing bing
    Marck Zuckerberg e un pervers
    Nu a folosit sigla Facebook in pagina aceea cu reclama.

Trimite un comentariu

sus