Skip to main content

Bobby Păunescu: Ne-am retras cererea de insolvenţă pentru Studiourile Buftea. De ce?

 
Bobby Păunescu: Ne-am retras cererea de insolvenţă pentru Studiourile Buftea. De ce?

Booby Păunescu a retras cererea de insolvenţă pentru Bucharest Film Studios, fostele Studiouri Mediapro de la Buftea.

Publicitate

"Ne-am retras cererea de insolvenţă săptămâna trecută. Joi (5 aprilie 2018 n. red) am solicitat judecătorului retragerea, iar acesta a luat la cunoştinţă şi a acceptat-o, a declarat pentru Paginademedia.ro Bobby Păunescu.

De ce a renunţat la insolvenţă?

Motivul, a declarat Bobby Păunescu, este adoptarea, în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, a unui Memorandum cu tema: evaluarea şi implementarea unei scheme de ajutor de stat privind investiţia străină în domeniul cinematografiei.

Ce spune acest Memorandum?

Bobby Păunescu, pentru Paginademedia.ro:

Este un sistem de Tax Incentive pentru industria cinematografică. Practic, în linii mari, un producător străin care va investi in România va primi înapoi 25% din investiţie după lansarea filmului şi după un audit. Primeşte un sfert din cheltuielile pe care le face în România înapoi.

Din punctul meu de vedere, este o mare reazlizare a cinematografiei, este un sistem care încurajează producţia şi care se aplică în multe ţări. Acest lucru ne-a determinat să ridicăm cererea de insolvenţă, a mai spus Bobby Păunescu pentru Paginademedia.ro.

Ce câştigă statul, dacă dă înapoi din investiţie producătorilor străini?

Bobby Păuneacu:

"Potrivit unui studiu de impact realizat de PriceWaterhouseCoopers, s-ar aduce aproximativ 800 de milioane de euro la buget în patru ani.

Impactul fiscal asupra bugetului, din taxe şi impozite directe şi indirecte este pozitiv. Producătorii vin cu echipe, se dezvoltă domenii pe orizontală şi, potrivit studiului de impact, la un euro cheltuit de stat se primesc şase euro la buget."

Ce se întâmplă cu insolvenţa? Cererea de insolvenţă a fost cerută de companie, dar şi de către un creditor, Team Communications SRL din Braşov.

"Creditorii care sunt la termen vor fi plătiţi", a mai spus Bobby Păunescu pentru Paginademedia.ro.

Au studiourile de la Buftea angajamente, ca urmare a acestui memorandum?

"Discuţii am avut mereu în ultimii ani. Marile studiori ne-au vorbit mereu de un sistem de Tax Incentive care le-ar motiva să investească în România", a mai declarat Bobby Păunescu.

Hotârârea prin care instanţa a acceptat retragerea cererii de insolvenţă pentru Bucharest Film Studios:

Reamintim că, pe 28 martie, compania Bucharest Film Studios, fosta Studiourile Media Pro SA, şi-a cerut insolvenţa, cu termen 5 aprilie (când a depus cererea de retragere).

Demersul survenea după ce şi creditorul Team Communications SRL din Braşov a solicitat insolvenţa Bucharest Film Studios, iar acest dosar, deschis pe 27 decembrie 2017, cu termen de judecată pe 12 aprilie 2018.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonymous Anonymous
    ARE TATA BANI DE LA CONTURILE LUI CEAUSESCU CARE LE A PRELUAT DA BANI LA OAMENI
  • livia cazaban livia cazaban
    Domnule Paunescu, nu mai apareti pe post de analist politic la B1tv. Nu incercati să ăl imitati pe Gusă! Nu vă pricepeti. Sunteti nepregătit. Asa cp stati acasa.
  • Anonymous Anonymous
    SALARIILE RESTANTE domnu bobby CUM RĂMÂN ? MOR OAMENII DE FOAME !!!!!! LASA STATU

Trimite un comentariu

sus