Skip to main content

CAMPANIE. "Femei pe bancnote", petiţie către Mugur Isărescu. Cine ar putea apărea pe banii româneşti?

 
CAMPANIE. "Femei pe bancnote", petiţie către Mugur Isărescu. Cine ar putea apărea pe banii româneşti?

Jurnalista de modă Janina Nectara lansează campania “Femei pe bancnote”. Jurnalista a gândit o platformă online şi a redactat o petiţie adresată Guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Publicitate

Subiectul campaniei - “Femei pe bancnote”:

Tipărirea pe bancnotele româneşti a figurilor feminine care au marcat diferite domenii din istoria României.

Astfel, personalităţi istorice ca Regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu, Iulia Haşdeu sau Maria Tănase sunt posibile variante pentru a ilustra în viitor anumite bancnote româneşti.

Ce se găseşte pe platforma FemeiPeBancnote.ro?

Pe site-ul web utilizatorii pot vedea o listă cu 100 de nume ale femeilor care au marcat, în istorie, domenii ca medicina, ingineria sau cultura.

Aceştia au posibilitatea de a alege trei din respectivele nume. La finalul campaniei, personajul feminin care a strâns cele mai multe voturi va fi propus în petiţia care va ajunge pe masa Guvernatorului BNR.

Până la momentul publicării acestui text, cele mai multe voturi le are Regina Maria (503), urmată de Ana Aslan (299), iar pe locul trei Ecaterina Teodoroiu (216).

„Prima femeie inginer din lume este romanca, prima femeie din lume arhitect-inspector general - tot romanca. Prima femeie Comandor al Legiunii de Onoare franceze are sange romanesc, la fel si prima femeie din lume, detinatoare a titlului de doctor in medicina. Femeile valoroase nu sunt absente din naţiunea română! Însă sunt absente de pe bancnote”, spune Janina Necatara, care scrie pe site-ul FashionAvecPassion.com.

Nectara aduce, de asemenea, în discuţie şi faptul că ilustrarea monedei naţionale cu figuri feminine este o practică la adoptată de tot mai multe ţări.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afi Afi
    Are mare dreptate Eftimie în comentariul de mai jos. Propun să facem cel mult vreo 2 serii de monede comemorative. Măcar alea vor valora ceva pentru colecționari după ce vom trece la euro.
  • Mirela Popa Mirela Popa
    Cred că bancnotele feminine ar trebui să fie de 20 de lei.
    Ar fi bune și mai multe serii de monede de 2 lei, comemorative, lansate în decursul mai multor ani și atunci nu va fi nevoie să alegem doar una sau trei câștigătoare, pot fi mai multe.
  • bing bing
    janina nectara asta e un fel de daniele crudu evolved
    mai avea si ea saraca nevoie de putina atentie, poate vroia chiar ea sa para pe vreo bancnota
    Noi ne apropiem de zona euro cu pasi repezi si ea vrea femei faimoase pe banii Romaniei, asta implica niste costuri. Da ea stramba din banii ei ?
  • Mihai Mihaii Mihai Mihaii
    Pe dolari cate femei se afla?
  • Eftimie Eftimie
    Deci facem campanie să punem femei pe o bancnotă ce va dispărea în 10 ani? Smart as a romanian, e expresia aia internațională recunoscută de toată lumea.

Trimite un comentariu

sus