Skip to main content

Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audienţe şi trafic

 
Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audienţe şi trafic

Ce ar „cumpăra” Ringier dacă Intact ar bate palma cu grupul elveţian pentru vânzarea GSP? O publicaţie cu afaceri de peste cinci milioane de euro. Singurul ziar de sport care mai apare pe piaţa din România şi în varianta tipărită. Un ziar cu vânzări medii 25.000 de exemplare.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare Gazeta Sporturilor, în cifre:

CIFRĂ DE AFACERI. Potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Convergent Media, societatea care editează Gazeta, a avut afaceri de 5,2 milioane de euro în anul 2016 (cele mai recente cifre). A avut profit de aproape 320.000 de euro.

VÂNZĂRI. Cele mai recente date de vânzări, din perioada octombrie - decembrie 2017, arată că publicaţia condusă de Cătălin Tolontan a avut vânzări medii de 25.200 de exemplare pe ediţie.

Ediţia de Duminică a Gazetei, care declară cifrele separat, a avut o medie de 9.700 de exemplare.

AUDIENŢĂ PRINT. Totodată, Gazeta are, în medie, aproape 290.000 de cititori la fiecare apariţie. Varianta de weekend are cifre apropiate: în jur de 280.000.

SITE-UL GSP. Varianta online a Gazetei este în topul site-urilor de ştiri. GSP a avut în luna martie 3,6 milioane de unici şi 74,1 milioane de afişări. La capitolul clienţi unici, GSP a fost pe 11 în topul general, în timp ce după numărul de afişări, GSP a fost pe prima poziţie (cifrele, AICI).

Reamintim că reprezentanţi ai Ringier sunt în discuţii cu grupul Intact, deţinut de familia Voiculescu, pentru o posibilă preluare a Gazetei Sporturilor (detalii, AICI). Din informaţiile Paginademedia.ro, astăzi a început un audit al companiei Convergent Media, care editează publicaţia.

Citeşte şi:

Camelia Voiculescu, discuţii cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început

Cum au picat discuţiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan şi Voiculescu

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Brutus Brutus
    @Geo: Mulțumesc frumos
  • alex2 alex2
    Nu profitul sau numarul de vizitatori conteaza pentru aia mica a lu' Felix, 320k euro probabil tine in poseta. Cum nu conteza audienta nici macar in cazul A1.
    O sa fie mare petrecere si la A3, "dusmanul" Tolo nu mai e in trust.
  • geo geo
    Brutus, in mod surprinzator, audientele de aseara cu sursa PRul A 1 nu au aparut nici pe celalalt site. Probabil ca audientele au fost sub seara de luni și, ca de obicei, seara a fost impartita intre Las Fierbinti - până la ora 21.30 și Chefii după această oră...cu un vârf al audienței A 1 undeva în jurul orei 21.40.
  • Brutus Brutus
    Voi n-ați mai postat audiențele de marți seara cu Chefi la cuțite, pe Antenă nu scrie nimic. Ce s-a întâmplat, n-au mers aparatele de măsurat audiențele?

Trimite un comentariu

sus