Skip to main content

Digi 24: Energia, scumpită artificial cu 20%. Din oră-n oră. Aşa să fie?

 
Digi 24: Energia, scumpită artificial cu 20%. Din oră-n oră. Aşa să fie?

O burtieră a rulat azi, în buclă, la Digi 24: Energia, scumpită artificial cu 20%. Burtiera şi materialul pe care este aplicată au fost difuzate de postul de ştiri în fiecare oră.

Publicitate

La unul dintre jurnale, burtiera a stat minute bune pe ecran, chiar dacă discuţia din studio trecuse, deja, la un alt subiect.

Despre ce este materialul? De la ce a pornit? Este, într-adevăr, energia scumpită cu 20%, aşa cum spunea burtiera? O burtieră sub semnul întrebării.

Alte burtiere puse pe subiect:

  • Energia, scumpită artificial de înţelegeri ilegale
  • De ce s-a scumpit curentul electric
  • Cartelul contoarelor
  • Despăgubiri după scandalul contoarelor electrice

Digi 24 este singurul post de ştiri care a acordat spaţii atât de largi subiectului. De altfel, în fiecare oră, subiectul era promovat.

Compania care deţine postul Digi 24 are o divizie care acţionează şi pe piaţa de energie şi care se poziţionează ca un furnizor cu preţuri mici.

Energia scumpită cu 20%? “S-ar putea”.

De unde a venit “Energia scumpită cu 20%”. De la o declaraţie a lui Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei. O declaraţie cu “s-ar putea”.

Subiectul şi contextul:

În urmă cu o săptămână, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, declara că tarifele la electricitate ar trebui să scadă, după ce o investigaţie a Consiliului Concurenţei a relevat faptul că mai multe companii din energie, producătoare de contoare, s-au înţeles între ele în legătură cu preţul echipamentelor, cauzând prejudicii consumatorilor. (sursa: HotNews).

Declaraţia era făcută la prezentarea raportului Consiliului Concurenţei.

Este greu de stabilit prejudiciul adus consumatorilor de energie, întrucât este vorba de licitaţii care s-au întins pe o perioadă de mai mulţi ani”, spunea atunci Bogdan Chiriţoiu.

La începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu 73 de milioane de lei şase companii, printre care şi Electrica, pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.

Bogdan Chiriţoiu:

Atunci când se realizează un cartel, preţul creşte în medie cu 20%. Asta ar putea fi reducerea de preţ la acele contracte unde există o dovadă că există o înţelegere. Să estimăm cât de bine ne pricepem prejudiciul ăsta, şi apoi să nu se mai aprobe creşteri, sau să fie scăderi a tarifului de distribuţie ca să se recupereze acest prejudiciu.

După ora 17.00, burtiera Energia, scumpită artificial cu 20% nu a mai rulat. Pe burtieră se preciza – aşa cum Bogdan Chiriţoiu a spus încă de săptămâna trecută, că “prejudiciul e greu de estimat”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • k k k k
    haha...incepe lumea sa se prinda ce e cu um24. Tarziu baieti, dar e bine totusi ca v-a prindeti si voi.
  • bing bing
    e un fel de "plasare de produse", publicitate mascata
  • F F
    @ Geo : m am lovit de digi de doua ori în ultimile luni. In ambele cazuri, au fost cozi. :)) Știrea de pe Digi24 rămâne aiurea, dar Digi rămâne pe 1 fără griji în România.
  • geo geo
    A cam inceput sa bata vantul prin magazinele lor. Nu mai sunt cozi la abonamente ca pe vremuri...gata cu telefonia, televiziunea, internetul si energia ieftina - chipurile...se cam bat de musca ai lor consultanti...
  • F F
    Am văzut și eu asta. E prima oară când văd la Digi un titlu care nu corespunde cu continutul știrii.

Trimite un comentariu

sus