Skip to main content

Europa FM şi Virgin Radio, nou proprietar. Cine a cumpărat posturile Lagardere

 
Europa FM şi Virgin Radio, nou proprietar. Cine a cumpărat posturile Lagardere

Reţeaua naţională Europa FM, postul Virgin Radio din România şi Vibe FM au un nou proprietar, după o tranzacţie prin care grupul Lagardere a vîndut operaţiunile radio din mai multe ţări.

Publicitate

Grupul Lagardère anunţă vânzarea operaţiunilor radio din România, Cehia, Polonia şi Slovacia către Czech Media Invest. Anunţul a fost publicat pe site-ul Europa FM.

Paginademedia.ro îl redă în continuare:

Grupul Lagardère anunţă vânzarea operaţiunilor radio din România, Cehia, Polonia şi Slovacia către Czech Media Invest.

Aceasta tranzacţie este prima dintr-o serie de cesiuni privind activele Lagardère Active aflat în procesul de restructurare strategică anunţată de Arnaud Lagardère la 8 martie 2018.

Preţul de vânzare al acestor active este de 73.000.000 EUR pentru venituri consolidate de aproximativ 56.000.000 EUR în 2017.

Această achiziţie de branduri de radio puternice va sprijini dezvoltarea grupului Czech Media Invest* în segmentul mass-media.

Închiderea tranzacţiei necesită obţinerea autorizării autorităţilor locale de reglementare din ţările implicate.

*Czech Media Invest este operatorul de media numărul 1 în Republica Cehă, cu patru cotidiane, numeroase reviste şi domenii online.
Societatea care îl are co-proprietar şi este condusă de Daniel Křetínský deţine de asemenea două tipografii şi este lider în publishing şi distribuţie de presă cu peste 18.000 de puncte de livrare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  •  Borosteanu Cristian Stefan Borosteanu Cristian Stefan
    Eu cred că Europa FM va avea de suferit pe partea redacțională. Nu o să mai auzi știri negative la adresa Guvernului, iar radioul se va axa pe informații de altă natură. Această canzare nu este întâmplătoare. 2019 și 2020, vor reprezenta niște ani electorali foarte importanți .
  • Rumburaku Rumburaku
    Urmează eficientizarea. Adio creșteri salariale, teambuilding-uri, mașini și fursecuri de protocol. Disponibilizări, muncă dublă pe aceeași bani, caz fericit. Succes. Sbohem!
  • Com Com
    Aveam destule entități media de propagandă iliberală și fără să cumpere prietenii lui Viktor Orban Europa FM, care facea jurnalism bun.
    Exact așa, pas cu pas, a dispărut și media liberă din Ungaria sau Turcia.
    Și mai vin unii și zic că "măcar de era companie românească". Trăim într-o lume a valorilor, nu a națiunilor. Degeaba ești companie românească dacă ți-s dragi valori autocratice rusești.
  • Costin Red Costin Red
    Sper, ca aceste radio-uri, sa ramana la acelasi nume. Sunt satul de schimbari.
  • iosif dragan iosif dragan
    Nume001........asculta Zu, ProFM, DigiFM, DanceFM, NationalFM, Guerilla...etc..sunt posturi cu actionariat dinRO
  • Nume001 Nume001
    Au fost pe mana strainilor au ramas pe mana strainilor ca si Kiss fm ,Magic fm si Rock Fm apartin uni firme grecesti, daca se gasea o companie romaneasca sa le fi cumparat parca era altceva ..doar posturile din Romania ( Europa FM ,Virgin si Vibe )
  • emanuel emanuel
    apropo sa vedem ce mai unge guran petreanu et comp poate se intorc la antena 3 ? ;-))))
  • emanuel emanuel
    poate va reveni vibe FM ( fost deea ? ) la adevarat muzica ce l-a consacrat ca de romantici gold fm suntem satui
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Dl. Daniel Kretinsky este omul ***, *** a celor care au sărăcit țărişoara şi şi-au trimis bănuții în Panama. Să vedeți de acum în ce direcție se vor propaga aceste posturi.
  • teodor teodor
    Păi și vibe fm?

Trimite un comentariu

sus