Skip to main content

History va difuza seria-documentară Istoria Fotbalului, cu ocazia Campionatului Mondial din Rusia

 
History va difuza seria-documentară Istoria Fotbalului, cu ocazia Campionatului Mondial din Rusia

History va difuza simultan în 16 ţări, printre care şi România, producţia Istoria Fotbalului, un maraton de programe dedicate pasionaţilor de fotbal. Seria va fi transmisă pe parcursul a două săptămâni în perioada 28 mai – 10 iunie.

Publicitate

Postul de televiziune va prezenta, sub forma unor documentare, momente şi personalităţi care au marcat istoria fotbalului.

Aceste documentare vor fi completate şi de o serie de materiale scurte, tip “pastilă”. Producătorii au anunţat că materiale scurte se vor axa pe orice altceva în afară de jocul în sine. Mai exact vor prezenta informaţii despre originea mingii, despre fani, despre arbitrii sau despre fotografii care au imortalizat momente din competiţiile internaţionale.

Producţia îl are ca reprezentant global pe David Villa, fost câştigător al Cupei Mondiale cu Spania:

„Ca jucător pasionat de acest sport, am fost norocos să văd prin propria mea experienţă cât de mult înseamnă fotbalul pentru atât de mulţi oameni şi cum le afectează viaţa. Istoria fotbalului, povestită de un brand atât de iubit şi respectat la nivel global precum History, este o iniţiativă remarcabilă”, a spus Villa.

Seria de documentarele “Istoria fotbalului”:

Momente glorioase din fotbal cuprinde o serie de cinci episoade cu o durată de 60 de minute despre istoria echipelor şi jucătorilor din istoria recentă a Cupei Mondiale:

  • Pele şi băieţii din Brazilia şi Argentina
  • Pavarotti, Gazza şi Leii din CamerunCei trei muschetari
  • Aduceţi-mi capul lui Diego Armando Maradona
  • Şapte goluri care au zguduit lumea.

Episoadele 1, 2 şi 3 sunt produse de Goalhanger Films, iar 4 şi 5 de North One Television.

Naşii fotbalului cuprinde o serie de cinci episoade cu o durată de 60 de minute care pătrund în gândirea şi strategiile celor mai mari şi mai respectaţi antrenori din lume, dezvăluind cum au evoluat - adesea de la cariere relativ neînsemnate de jucători.

Vor prezenta potretul acestora prin intermediul unor interviuri şi a unor materiale de arhivă.

Această serie este produsă de de Zig Zag Productions.

Monştrii sacri ai fotbalului cuprinde o serie de cinci episoade cu o durată de 30 de minute care prezintă o comparaţie între cei mai buni jucatori din trecut faţă în faţă cu cei mai buni fotbalişti din present.

Seria este produsă de Goalhanger Films.

Printre materialele scurte de tip “pastilă” care vor fi difuzate se numără:

  • Fotograful - Începând cu anii '60, Gerry Cranham şi Mark Leech au surprins şi imortalizat cele mai incredibile momente din cea mai mare poveste care s-a petrecut pe gazon, multe dintre ele nefiind văzute niciodată până acum. Acestea sunt imaginile uitate ale Cupei Mondiale.
  • Scouterul - Piet De Visser este considerat unul dintre cei mai mari scouteri din fotbalul mondial, fiind cunoscut pentru descoperirea unor superstaruri globale precum Jaap Stam, David Luiz, Marc Overmars, Ruud Van Nistelrooy, Eden Hazard şi Kevin de Bruyne. Acum îşi dezvăluie pentru prima dată secretele.
  • Superfanul - Manuel Caceres Artesero, cunoscut mai degrabă sub numele de Manolo toboşarul, este o instituţie naţională în Spania şi un megafan care poartă în fiecare zi un tricou cu numărul 12 şi are propriul bar pentru fani în Valencia, care reprezintă în acelaşi timp un muzeu al fotbalului spaniol. A devenit celebru la nivel internaţional anul trecut, când i-a fost furată renumita tobă.
  • Arbitrul - Jawahir Jewels este considerată unul dintre cei mai remarcabili arbitri din Anglia. În vârstă de 23 de ani, este singurul arbitru feminin FA, de origine musulmană, în activitate, conducând partide pe stadionul Hackney Marshes din estul Londrei.
  • Geniul - Marco Antonio, deşi are doar patru ani, este considerat deja următorul Neymar datorită talentului său la fotbal, pe care părinţii lui îl văd ca pe un bilet de ieşire din favelele din Rio de Janeiro. Dar viitoarea lui carieră promiţătoare atârnă de un fir de păr din cauza unor probleme intestinale grave care necesită o expertiză medicală indisponibilă pentru moment în ţara lui.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus