Skip to main content

Echipa Times New Roman, reacţie după amenda de la CNCD: Ni se pare cel puţin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia

 
Foto: Inquam Photos | Octav Ganea
Foto: Inquam Photos | Octav Ganea

Echipa Times New Roman reacţionează după amendata de 16.000 de lei (aproximativ 4.000 de euro) pentru un text despre iubita lui Dragnea.

Publicitate

Reprezentanţii site-ului de satiră au menţionat că vor ataca în justiţie decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Un alt argument prin care ei motivează că decizia nu este una corectă este "libertatea de exprimare".

Aceştia au subliniat, de asemenea, că scopul site-ului este să "producă umor" şi este poziţionează "împotriva oricărei forme de discriminare".

Printre altele TimesNewRoman a adus în discuţie şi faptul că:

"Au luat amendă şi persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată şi societăţii care administreaza site-ul, dar si administratorului societăţii respective"

Reamintim că publicaţia TimesNewRoman a fost amendată de către CNCD, pentru articolul: “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’

Poziţia integrală a Times New Roman, în continuare:

În legătură cu decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), prin care site-ul www.timesnewroman.ro a fost amendat pentru discriminarea femeilor din PSD, facem următoarele precizări:

În primul rând, vom contesta in justiţie această hotărâre, după ce vom primi motivarea deciziei CNCD. Oficial, CNCD nu ne-a comunicat încă nimic, am aflat din presă de decizia luată.

TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate şi suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta.

Articolul incriminat este o metafora pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD şi la toţi cei 4.000 de membri prezenţi, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate.

Ni se pare cel puţin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia CNCD-ul, după fix 21 de zile de la plângere. Iar asta în condiţiile în care noi am solicitat şi am obţinut amânarea audierii la CNCD cu 12 zile, altfel probabil decizia s-ar fi dat şi mai repede. Impresia noastră este că decizia era luată dinainte.

Acest lucru este demonstrabil uşor în justiţie, anume că dorinţa CNCD-ului de a lua o decizie rapid i-a făcut să nu ţină seama de argumentele noastre.

În aceeaşi zi, CNCD a luat doua decizii, una referitoare la dosarul nostru, cu sesizare depusă în data de 4 aprilie 2018, şi alta referitoare la un dosar referitor la fapte săvârşite în data de 21.08.2017. Urgenţa era numai la noi.

Este de reţinut că au luat amendă şi persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată şi societăţii care administreaza site-ul, dar si administratorului societăţii respective. În acest caz, decizia CNCD a fost luată cu două voturi împotrivă, din totalul de opt voturi.

Se spune că CNCD este garantul respectării şi aplicării principiului nediscriminării. Dar, totodată se defineşte drept ”autoritate de stat autonomă, sub control parlamentar”. Este greu să credem în corectitudinea unui organism care se află sub control parlamentar, deci sub control politic. Mai ales că politicul este cât se poate de implicat în amendarea noastră. Dar avem încredere că justiţia din România va trata serios această problemă şi va anula decizia CNCD.

Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preţ, mai ales în condiţiile asaltului politic asupra instituţiilor democratice din România. Şi e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pusa Pusa
    jignirea e una - puteau fi actionati in instanta pentru jignire - si discriminarea e alta. Este Consiliul National Pentru DISCRIMINARE nu pentru jignire.
  • Arno Blei Arno Blei
    Mä asociez celor care sunt de pärere cä expresia folositä ,pentru a marca femeia cu care este combinat Dragnea ,este grosolanä si lipsitä de bun simt.
    Ce este dänsa este problema ei . Astfel de expresii se foloseau pe timpul meu numai in Ferentari , unde am copilärit ( sper cä autorul articolului stie unde este Ferentari )
  • geo geo
    Nevestele si amantele celor de la TNR sunt niste cu...in virtutea dreptului la libera exprimare...fireste enuntul de mai sus este o satira.
  • Fred Frico Fred Frico
    Amenda este mult prea mica pentru grosolania de a o numi public "***" pe o femeie, oricare ar fi ea. Toata vina o poarta asa-zisul "Eftimie" care se exprima doar grosolan in mediul online. Am vazut ca s-a intentat proces. Sper sa le inchida cosmelia si sa fie toti nevoiti sa se angajeze la Rebu ca tot le place lor sa creeze gunoaie.
  • mihai mihai
    Daca spuneai asta pe un post tv credeti ca postul lua amenda? ...probabil ca una grasa! Poate ca e vremea ca si net-ul sa fie penalizat cand o ia razna sau poate ca e vremea sa nu mai reglementam TV-ul si sa poata spune ce are pofta, fara perdea, ca pe net! Cu doua judecati diferite pentru aceeasi problema nu e corect!
  • Sile Sile
    Amenda i prea mica. Trebuiau suspendati vreo sase luni pt glumitze de tractoristi la care rad ei si tefelistii lor cu mintea cat oul de furnica... Sa fac e poante s_astea cu mamele lor, daca li se par asa bune...
  • mad79 mad79
    Adica *** s-a suparat pe dreptul la libera exprimare!?
    O asemenea obraznicie nu a nici Ion Iliescu cu cei de la Academia Cațavencu,ania din anii 90!!!
  • Gigi Chirila din Vaslui Gigi Chirila din Vaslui
    "*** lui dragnea" era PSD-ul in cazul de fata dupa cum sustin cei de la TNR. Ofuscatii si cei ce-si dau ochii peste cap superior la orice gluma proasta sa-si tina mainile la ochi cand se ridica de pe wc.
  • Liviu mihaita stefanache Liviu mihaita stefanache
    Cred că în curând vom fi amendați și noi, cititorii...!
  • Boc Iustina Boc Iustina
    Asa va trebuie! Trebuia mai mult sa nu mai jigniti asa grosolan!!!!
  • Adi Chirila din Neamt Adi Chirila din Neamt
    Buna ziua Paginademedia
    Mircea Badea va injurat pe pagina Sa de facebook, pe jumatate ii dau dreptate!!!
    Daca cei de la TimesnewsRoman injura si isi bate joc la modul cel mai grosolan de asta au si primit amenda destul de mica trebuia mai mult meritau!!!! Dvs o spoleiti ca ar fii "satira" haideti pe bune?!!!!

Trimite un comentariu

sus