Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran, despre o decizie în Dosarul Colectiv: "Suntem cetăţenii unui stat care NU are obligaţii concrete"

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran, despre o decizie în Dosarul Colectiv: "Suntem cetăţenii unui stat care NU are obligaţii concrete"

Moise Guran a dat cel mai popular text din blogosfera ultimelor zile. Despre decizia Instanţei într-una din speţele din Dosarul Colectiv.

Publicitate

Jurnalistul a scris într-o opinie despre decizia pe care au luat-o judecătorii în cazul Colectiv, în speţa despăgubirilor pe care victimele ar fi urmat să le primească din partea patronilor clubului.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat definitv decizia prin care statul român nu va garanta plata despăgubirilor către victimele incendiului de la Colectiv, dacă vinovaţii, patronii clubului, nu vor avea bani de despăgubiri, scrie Guran pe blogul său.

Din text:

“Procurorii DNA sunt cei care au avut iniţiativa de a chema statul român, prin ministerul de Finanţe, în garanţie pentru despăgubirea victimelor. De ce statul? Pentru că acel club, Colectiv, era un loc public autorizat de statul român, prin organele sale – Primăria Sectorului 4, Poliţia comunitară, ISU.

Aceste autorizaţii sunt plătite, dar, potrivit deciziei definitive a Tribunalului Bucureşti, autorizarea este cvasi-inutilă devreme ce ea nu asigură şi nu garantează conformitatea aşezământului respectiv cu normele de securiatate publică.”

Textul a adunat aproape 4.800 de distribuiri şi aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text distribuit, pe Facebook, vine de pe blogul oanabotezatu.ro. Despre sistemul medical şi rujeolă. Din articol:

„Suntem în anul 2018 şi încă există oameni care cred că poţi trata rujeola cu ţuică pusă pe comprese din material roşu, aşezate pe piept.
Suntem în anul în care se trimit rachete (cu maşini) pe Lună, şi noi credem că febra 40 trece cu compresă de oţet şi faşă cu mălai stropit cu spirt.

Suntem într-o eră în care ştiinţa a atins cele mai înalte cote, şi noi, când ne răcesc copiii, îi ungem cu seu de oaie şi-i îmbrăcăm în piele de miel. Nu, mersi, eu – nu.

Îmi pare rău, dar nu sunt de acord cu aceste practici primitive.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro , ”Decizia Instanţei în Dosarul Colectiv: Suntem cetăţenii unui stat care NU are obligaţii concrete”, - 4.803 like-uri & share-uri;

Din text:

„Decizia de luni a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a respins definitiv cererea DNA de a aduce statul în garanţie financiară pentru despăgubirea victimelor de la Colectiv nu numai că ne spune că plătim bani degeaba statului român, acesta nefiind în realitate obligat la nimic, dar ne spune şi că drepturile şi libertăţile cetăţenilor români, aşa cum ar fi de exemplu dreptul la viaţă, sunt la latitudinea unor politruci iresponsabili, fără ca nimeni să poată răspunde pentru încălcarea lor, decât eventual prin pierderea popularităţii politice.”

2. oanabotezatu.ro, ”Eu nu merg la noroc cu viaţa copiilor mei”, - 1.279 like-uri & share-uri;

Din text:

„Dar nu mă pot abţine şi vin, la scurt timp după Săptămâna Mondială a Imunizării (24- 30 aprilie), să vă rog, să vă implor, să vă gândiţi de două ori înainte de a decide ce faceţi cu viaţa puiului de om de care sunteţi direct responsabil.

Să vă informaţi de la surse credibile, să vorbiţi cu medicii (şi mereu voi fi pentru o a doua părere, deci da, pot fi mai mulţi medici dacă simţiţi că cel dintâi nu v-a convins că e bine ce recomandă).”

3. moise.ro, ”1001 întrebări, după ultima şarjă a Preşedintelui Iohannis”, - 1.225 like-uri & share-uri;

Din text:

„Deşi situaţia bugetară este, într-adevăr, extrem de proastă, să nu uităm că certitudini privind derapajul fiscal vom avea abia mai către sfârşitul anului.

Până atunci, guvernul se va putea împrumuta, inclusiv pe pieţele externe, pe termene mai lungi, eventual sub pretextul refinanţării unor datorii (nu facem toţi aşa când rostogolim un credit dar luăm bani mai mulţi, ca să dăm o fugă şi până în Grecia, că vine vara şi n-am pus bani deoparte?).

Altfel spus, deşi în lunile următoare vom asista probabil la o înrăutăţire a climatului financiar (Isărescu a dat şi o indicaţie ieri, spunând că nu vrea să ajungă ROBOR la 4, adică o creştere cu 60% faţă de nivelul actual) colapsul bugetar nu este iminent.”

4. Blogurile Adevărul, “Cheia înfrângerii PSD: turul zero”, de Sebastian Burduja, - 617 like-uri & share-uri;

Din text:

„Lecţia pentru România este că orice proiect serios de dezvoltare necesită coagularea forţelor binelui, depăşirea orgoliilor şi a adversităţilor şi conlucrarea pentru un scop mai mare. Dacă nu acum, cu ţara pe marginea prăpastiei unei noi crize economice, atunci când?

Dacă nu acum, când se dă bătălia finală între cei care vor mai multă Europă şi cei care vor să ne întoarcă spre Moscova, atunci când? Dacă nu acum, când democraţia românească a ajuns la cheremul unui singur individ, atunci când? În rândurile de mai jos, răspunsul la întrebările „de ce“ (motivaţia) şi „cum“ (soluţia practică).”

5. Blogurile Adevărul, “A făcut dl Vasile Bănescu afirmaţii rasiste, sexiste şi clasiste?”, de Cătălin Sturza, -455 like-uri & share-uri.

Din text:

„Dl Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, este acuzat că ar fi făcut „declaraţii discriminatorii la adresa fetelor rome şi fetelor aparţinând diferitelor grupuri vulnerabile” – şi este reclamat la CNCD pentru aceste presupuse declaraţii de o serie de ONG-uri care împărtăşesc o anumită viziune ideologizată asupra societăţii.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus