Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Pilonul II de pensii, subiectul blogosferei. Şi Cabral cu un text despre o întâmplare cu Poliţia Română

 
BLOGOSFERĂ. Pilonul II de pensii, subiectul blogosferei. Şi Cabral cu un text despre o întâmplare cu Poliţia Română

Două articole distribuite pe Facebook, din blogosferă, vorbesc despre ultimele propuneri de modificări legislative în ceea ce priveşte pensiile. Mai exact, articolele vizează urmările suspendării Pilonului II de pensii.

Publicitate

Moise Guran pe blogul personal şi jurnalistul Ion Ioniţă pentru Blogurile Adevărul, au scris despre acest subiect. Ei au încercat să explice ce se întâmplă, de fapt, în cazul suspendării acestor contribuţii la fondul de pensii.

Guran spune despre banii care se adună din contribuţiile la cele două Piloane de pensii au caracter privat şi sunt garantaţi prin Constituţie:

“Asta pentru că actuala Constituţie garantează Dreptul de proprietate, dar şi creanţele asupra statului. Dragnea! Bagă la cap! Plata contribuţiilor dă fiecărui individ din România o creanţă asupra statului, adică un drept inalienabil de a-şi primi banii înapoi. GARANTAT!”

De asemenea, Ion Ioniţă a scris că “suspendarea Pilonului II pe care o doreşte Guvernul ar fi o soluţie la care ar putea să apeleze, dar care totuşi nu rezolvă problema de fond”

“Una dintre soluţiile contabile a fost mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat ceea ce a adus un surplus bugetului asigurărilor de stat. Dar nu suficient.

A mai rămas sechestrarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii. Foamea de bani este atât de mare încât o asemenea măsură devine obligatorie pentru guvernanţi. Dar, la fel ca în cazul mutării contribuţiilor, nu rezolvă problema de fond.”, scrie acesta.

Textul publicat de Guran a adunat aproape 8.000 de distribuiri şi aprecieri, iar cel publicat de Ion Ioniţă a adunat aproape 1.000, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Cabral a publicat un text cu aproape 4.500 de like-uri şi share-uri. Acesta povesteşte cum un prieten a rămas în pană de benzină şi a fost ajutat de un poliţist de la brigada rutieră.

“Poliţistul meştereşte la portbagajul maşinii lui 10 secunde, apoi se ridică. Şi vine. Vine cu un bidon de plastic. I-l dă tăntălăului meu, odată cu actele, şi-i zice liniştit…

– Dacă n-o alergi, ăştia cinci litri o să te ducă până la următoarea benzinărie.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Periculoasele confuzii ale lui Liviu Dragnea – cât de publici sunt banii din pensiile private?”

- 7.368 likes & shares;

2. cabral.ro,“Un salut pentru un poliţist de la Circulaţie”

- 4.178 likes & shares;

3. moise.ro, “România în Direct: Iniţiativa USR de modificare a Constituţiei “Fără penali în funcţii publice”… De ce ai semna? De ce n-ai semna?”

- 1.524 likes & shares;

4. Blogurile Adevărul, “De ce Pilonul II de pensii şi nu plângerea lui Orban e marea problemă a PSD”, de Ion Ioniţă

- 818 likes & shares;

5. Blogurile Adevărul, “Parteneriatul cu UE îl face pe Năstase favorit în cursa pentru Chişinău'', de Mihai Popşoi

- 351 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Duduia asta nu-si da demisia? Este penibila! Daca tot vrea sa fie premier, sa mearga la cateva ore e romana si la alte ore de dictie.

    "AVEM SALARII PENTRU PENSII SI SALARII", Viorica din vie

Trimite un comentariu

sus