Skip to main content

DREPT LA REPLICĂ. România TV explică abordare cu ”furci şi topoare”. Explicaţia postului

 
DREPT LA REPLICĂ. România TV explică abordare cu ”furci şi topoare”. Explicaţia postului

Paginademedia.ro publică, în continuare, primul drept la replică primit în urma semnalării unui Derapaj.

Publicitate

Într-un punct de vedere trimis redacţiei, postul TV explică de ce a spus, pe post ”mii de oameni sunt aşteptaţi să vină cu furci şi topoare în Piaţa Victoriei”.

Ce spune România TV? Că abordarea s-a bazat pe o postare de pe Facebook. În relatarea de pe post, prezentatorii RTV şi reporterul din teren nu menţionau însă cine a postat, doar, generalizând, că este ”alertă la Guvern”, pentru că sunt aşteptaţi ”mii de oameni cu furci şi topoare”.

RTV, în poziţia semnată de ”Consiliul Editorial România TV”:

”Informaţiile la care faceţi referire au fost difuzate înainte de a începe protestele şi au ca sursă pagina unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână spunând ,,am observat că se anunţă proteste paşnice pe data de 12 mai, dar eu voi ieşi cu bâte, furci şi topoare; câţi vor fi alături de mine să le fărâmăm capetele”; acest mesaj are sute de like-uri, share-uri si mesaje de susţinere din partea utilizatorilor facebook, care la rândul lor spuneau că vor veni cu bâte, furci şi topoare la proteste.”

Postul TV menţionează că abordarea cu ”furci şi topoare” a fost ”înainte de a începe protestele” (lucru menţionat în articolul Paginademedia.ro) şi că, seara protestele ”au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă”.

Reamintim că, în weekend, în timpul zilei, prezentatorii România TV Denisa Pascu şi Cristina Şincai au vorbit de faptul că urmează proteste la care vor veni mii de oameni cu furci şi topoare. Articolul, aici.

Ce mai spune România TV?

”Nu este pentru prima dată când protestatarii sunt instigaţi împotriva România TV cu informaţii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Având în vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceţi, vă rugăm să documentaţi şi să rectificaţi elementele manipulatoare şi denigratoare!

De asemenea, postul nostru de televiziune îşi rezervă dreptul de a acţiona pe toate căile legale pentru a opri dezinformările şi atacurile la adresa sa şi mai ales la adresa angajaţilor România TV!”

Dreptul la replică, în continuare. Dar şi filmul cu abordarea România TV.

Drept la replică:

Ca urmare a articolului apărut în publicaţia dumneavoastră privind modul în care postul de televiziune România TV a mediatizat protestele de sâmbătă, 12 mai a.c., Consiliul Editorial România TV face următoarele precizări:

- protestele de sâmbătă au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă; postul nostru de televiziune a prezentat atât nemulţumirile şi revendicările protestatarilor, cât şi reacţiile partidului de guvernământ impotriva căruia erau îndreptate protestele şi reacţiile forţelor de ordine

- informaţiile la care faceţi referire au fost difuzate înainte de a începe protestele şi au ca sursă pagina unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână spunând ,,am observat că se anunţă proteste paşnice pe data de 12 mai, dar eu voi ieşi cu bâte, furci şi topoare; câţi vor fi alături de mine să le fărâmăm capetele”; acest mesaj are sute de like-uri, share-uri si mesaje de susţinere din partea utilizatorilor facebook, care la rândul lor spuneau că vor veni cu bâte, furci şi topoare la proteste

- având în vedere că aceste proteste se organizează pe facebook, paginile protestatarilor reprezintă o sursă de informare pentru noi, aşa cum şi pentru dumneavoastră sursa articolului este tot pagina unui utilizator facebook;

- aceste informaţii au fost difuzate şi de alte instituţii media

- informaţia legată de faptul că a fost “alertă la guvern” este justificată întrucât forţele de ordine au luat măsuri speciale; protestatarii înşişi au adus critici jandarmilor pe care i-au acuzat că au venit „înarmaţi”

Nu este pentru prima dată când protestatarii sunt instigaţi împotriva România TV cu informaţii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Având în vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceţi, vă rugăm să documentaţi şi să rectificaţi elementele manipulatoare şi denigratoare! De asemenea, postul nostru de televiziune îşi rezervă dreptul de a acţiona pe toate căile legale pentru a opri dezinformările şi atacurile la adresa sa şi mai ales la adresa angajaţilor România TV!

Consiliul Editorial România TV

VIDEO. Momentul publicat de Paginademedia.ro, semnalat şi postat, pe Facebook, de Mădălina Bacaim

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GEO GEO
    Romania Tv este in amestec, un melanj intre OTV, autentic romanesc, si RUSSIA TODAY.
  • dd dd
    Majoritatea stirilor la Romania Tv sunt FAKE NEWS. Ca si la Antena 3. CNA trebuie sa I-a masuri.
  • Daniela Daniela
    Incredibilă nesimțire să spună tocmai ei că :”Nu este pentru prima dată când protestatarii sunt instigaţi împotriva România TV cu informaţii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Având în vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceţi, vă rugăm să documentaţi şi să rectificaţi elementele manipulatoare şi denigratoare!” Nu sunt ei cei care instigă publicul care nu se informează din altă parte? Nu din cauza știrilor lor au venit jandarmii înarmați și au arestat oameni pașnici la protest?! Tocmai angajații RTV (că nu poți să le spui jurnlaiști) să spună că trebuie să te documentezi înainte să faci afirmații/acuzații?
  • alex2 alex2
    S-a suparat PSD-ul pe Paginademedia.
  • livia pila livia pila
    Culmea e ca la acest derapaj nu sare ca ars omul PSD, sinistrul HERJEU RADU. Nici alt propagandist ascuns, numitul CRISTEA CALIN RADU:Nci răspopitul POPESCU RASVAN.
  • Radu Radu
    Asta inseaman sa faci jurnalism? sa te ei dupa o postare pe facebook? Cat de naivi (ca sa nu zic altfel) pot fi sa de-a un asemenea comunicat?Nu urmaresc un asemenea post tv, insa din pacate, rude de ale mele, mai in varsta se uita seara de seara, si ce e mai grav cred.Oare nu ar putea fi dat in judecata acest post tv pentru raspandirea de informatii false?
  • geo geo
    Astia de la RTV nu fac o diferenta intre o amenintare singulara si virtuala, cu un numar oarecare de aprecieri, de genul "voi face si voi drege" si faptul propriu-zis. Banuiesc ca multi de pe acolo nu au avut de a face cu scoala jurnalistica iar deontologia le este facultativa. Dupa interes.

Trimite un comentariu

sus