Skip to main content

După eșecul României la Eurovision, TVR acuză că ar fi fost probleme la sistemul de vot în Italia și Germania

 
După eșecul României la Eurovision, TVR acuză că ar fi fost probleme la sistemul de vot în Italia și Germania

A fost de la ei. Reprezentanții TVR au reacționat printr-un comunicat de presă după ce trupa The Humans a spus „Goodbye” finalei Eurovision. 

Aceștia au explicat că vocea Cristinei „a fost apreciată de jurnaliștii prezenți la eveniment”, însă au existat probleme cu sistemul de vot în țări cu mari comunități de români. Aceștia citează în comunicat comentarii postate de români pe rețele de socializare. 

Publicitate

„Piesa Goodbye, aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision, nu s-a calificat în finală. Deși vocea Cristinei a fost apreciată de jurnaliștii prezenți la Altice Arena ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs, iar prestația trupei a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiție, rezultatul votului nu a fost de partea noastră”, au explicat reprezentanții TVR într-un comunicat de presă.

„Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroși români din străinătate au reclamat defecțiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin rețelele de socializare, veneau din țări cu importante comunități de români, precum Germania sau Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanții noștri în concurs. Astfel, în Italia, trei dintre rețelele naționale nu au funcționat în acea seară, iar în Germania, abonații unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile.”, mai spun reprezentanții TVR. 

„Am crezut în șansa noastră până la final și am dat totul pentru România în această seară. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne așteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat țara pe scena Eurovision”, au declarat artiștii noștri la aflarea rezultatului. 

„Joi seara, nu am fost singuri pe scena concursului. I-am simțit alături de noi pe românii de acasă și de pretutindeni, cărora le mulțumim pentru că ne-au susținut și au votat, oriunde unde a fost posibil, pentru calificarea noastră”, au mai declarat membrii trupei The Humans la finalul spectacolului.

Finala Eurovision 2018 va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+ sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 22.00.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • nu ati publicat audientele pentru eurovision ...
  si apropo romania a fost la distanta de 4 puncte in spatele ungariei in semifinala 2. (ungaria clasandu-se pe locul 10)
  doar 4 puncte puteau aduce romania in finala
 • Cine a făcut presupunerea asta a vorbit prea devreme.
  România a avut maxim de puncte din partea Italiei și Moldovei în semifinală, și în ciuda acestui lucru s-a clasat pe locul 11.

  Viața are multe de oferit. Hai să nu mai fim supărați, nu cred că vom putea câștiga vreodată acest concurs.
 • Nu mai cautati vinovatii caci principalii vinovati sunt romanii, asa numitii " fanii eurovision" care din pacate nu au habar
  de muzica si, influentati fiind, au votat ceea ce nu este pe placul adevaratilor ascultatori de muzica adevarata din afara tarii. Romanii din pacate nu vor sa evolueze din niciun punct de vedere. Sunt buni numai la capitolul MAHALA. Asta este soarta care si-o merita! Just keep chill!
 • ELENI FOUREIRA - FUEGO (reprezentanta Ciprului) este singura care merită să câștige Eurovisionul anul acesta. Remarcabil este și momentul reprezentantei Lituaniei - Ieva Zasimauskaitė - When We’re Old. În rest, piese banale sau chiar mediocre - câteva dintre ele.

  Personal, cel mai enervant moment îmi pare cel al lui Alexander Rybak - imitație de Bruno Mars - atât la mișcări, cât și ca ritm al piesei, foarte asemănător cu UPTOWN FUNK.

  Legat de România, piesa pare neterminată, lasă impresia unei demonstrații scurte de voce și cam atât, îi lipsește și referenul care s-o lege cumva. În opinia mea, FELI - BUNĂ DE IUBIT ar fi fost cea mai potrivită alegere. Lumea a mers pe ideea că e nevoie de o baladă serioasă, însă presimt că Israelul va da lovitura în seara asta cu cotcodăceala Nettey.
 • Aceasta stire a ajuns in presa internationala, si sunt comentarii ironice de genul : ''In acest fel Romania admite ca s-a calificat mereu datorita diasporei. Asta da sinceritate!''. Nu pot sa cred ca TVR-ul ne face de ras intr-un asemenea hal.
 • Numai pentru români au căzut rețelele de telefonie? Să fim serioși! Toate țările participante au fost afectate de aceasta problema tehnica. TVR nu vrea sa își asume vina, care le aparține in totalitate in urma organizării unei selecții naționale de toată jalea.
 • Calitatea Eurovisionului a crescut foarte mult, incat s-a saturat si diaspora sa voteze doar din patriotism (daca nici chiar Rusia nu s-a calificat). Nicio tara calificata in finala nu poate fi banuita ca a ajuns acolo cu voturi din prietenie si patriotism. Mai mult de jumatate dintre tarile din finala, au stofa de locul 1. Nu mai merge sa ne ducem acolo doar ''sa facem o figura buna'' si sa ne facem de ras vorbind deschis despre faptul ca asteptam diaspora sa ne voteze. E jenant. Macar taci.
 • E atât de greu sa accepți ca nu te-ai calificat? Mi se pare penibil, chiar dacă ar fi fost adevărat. Nici măcar nu știi dacă s-ar fi calificat. Nu e ca și cum piesa ar fi fost pe 1 cu voturile astea. Tot pe 10 18 era.
 • N-am urmărit ESC aseară, dat fiind că tot aseară a fost finala The Voice of Italy, câștigat de concurenta teamului lui Al Bano... În timpul serii a fost precizat pe crawl pe Rai2 (postul care transmite The Voice) că nu e posibilă colectarea televotului de la operatorii Wind/3 și PosteMobile. Foarte probabil s-a întâmplat același lucru și cu Eurovision, transmis în același moment pe Rai4.

Trimite un comentariu