Skip to main content

FCSB nu e Steaua, a spus din nou CNA. Pro TV, Pro X şi Telekom Sport, somate pentru folosirea denumirii Steaua în loc de FCSB

 
Sursa: www.fcsteaua.ro
Sursa: www.fcsteaua.ro

Posturile Pro TV, Pro X şi Telekom Sport au primit o somaţie după ce posturile de televiziune au avut emisiuni în care s-a folosit numele de Steaua pentru echipa deţinută de Gigi Becali, şi nu FCSB. Monitorizarea a avut loc în perioada 29 octombrie – 18 decembrie 2017, după ce forul a primit mai bine de 280 de reclamaţii.

Publicitate

CNA a mai avertizat televiziunile în legătură cu folosirea denimirii de Steaua pentru echipa lui Becali şi a trimis anul trecut în octombrie o scrisoare de atenţionare către televiziuni prin care le reaminteau că trebuie respectat principiul informării corecte din Legea Audiovizualului. Adică, să respecte decizia instanţei în privinţa denumirii Steaua, brand care acum aparţine Clubului Sportiv al Armatei.

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Se observă un efort al colegilor, mai ales pe partea de titrări. De cele mai multe ori sunt invitaţii care rostesc numele Steaua în loc de FCSB. Mai spun şi colegii, dar emisiunile în care spun Steaua sunt emisiuni în direct sau meciuri de fotbal. Atunci este de înţeles că le mai scapă. Eforturile sunt foarte mari, iar în ultima vreme, după cum aţi observat şi dumneavoastră, nu se mai foloseşte cuvântul Steaua. De fiecare dată când a fost folosit termenul Steaua, toată lumea a înţeles despre ce echipă este vorba. Nu s-a creat o dezinformare.”

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„Cine a continuat să pronunţe Steaua în loc de FCSB după acea şedinţă a CNA (din 31 octombrie - n.r.) poate fi interpretat şi ca un act de sfidare la adresa CNA.”

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Acestea sunt câteva emisiuni, dar noi avem foarte multe emisiuni pe zi, şi la Pro X, şi la Pro TV, au foarte multe ştiri sportive. Colegii mei chiar depun efort şi am avut discuţii continue pe această temă. Sunt patru rapoarte de monitorizare pe luna decembrie, dar noi am avut emisiuni zilnice.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Şi dumneavoastră şi colegii trebuie să înţelegeţi un lucru: decizia nu e pentru că nişte membri vor să se spună FCSB în loc de Steaua, ci pentru că există o decizie definitivă a instanţei pe care şi dumneavoastră trebuie să o respectaţi, şi noi trebuie să veghem la respectarea ei. Atâta timp cât decizia este în picioare, voi trebuie să o respectaţi. Nu se pune problema nici să vă dăm amendă, nici să vă luăm licenţa, noi trebuie să dăm un semn că trebuie să respectaţi deciziile.”

Pro TV, Pro X şi Telekom Sport au primit somaţii pe baza Art. 3, alin. 2 din Legea Audiovizualului, privind informarea corectă:

„Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”

Pentru somaţie au votat Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Florin Gabrea, în timp ce Doina Rusu a fost împotrivă.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • muscke muscke
    Daca va intreaba cineva cina a castigat cupa campionilor in 1986 o sa raspundeti in cor steaua. Pe site-ul UEFA scrie ca fcsb este detinatoarea cupei campionilor.
  • Doru Doru
    "lasa-ti vrajeala protevistilor"
    "mile", de "Telekom Sport" nu spui nimic ? Sau tu ai probleme doar cu "Pro TV" ?
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    Cu alte cuvinte, angajatii lor sunt atat de idioti incat le mai scapa cate ceva impotriva a 3 hotarari judecatoresti. Asta sa i-o ziceti lu Mutu ,nesimtitilor! Astia o merita pe Doina Gradea, ***
  • mile mile
    lasa-ti vrajeala protevistilor , fcsb nu atrage stim, nu e brand dar totusi

Trimite un comentariu

sus