Skip to main content

Irina Radu, fosta şefă TVR, părăseşte ţara pentru o funcţie la OSCE Albania

 
Irina Radu, fosta şefă TVR, părăseşte ţara pentru o funcţie la OSCE Albania

Schimbare de carieră. Irina Radu, fostul şef al TVR până în septembrie 2017, a decis să se mute în Albania, unde a preluat funcţia de Senior Media Officer în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), misiunea din Tirana.

Publicitate

Anunţul a fost făcut chiar de Irina Radu pe pagina sa de Facebook, unde a povestit că începând din luna octombrie a început să-şi trimită CV-ul exclusiv în afara ţării. „Am simtit nevoia unei schimbari mari, a unei noutati totale, mi-am propus sa lucrez, o perioada, unde nu ma cunoaste nimeni si unde voi fi o persoana serioasa, pregatita dar fara un trecut care sa provoace discutii sau interpretari obositoare si de multe ori fara sens”, şi-a explicat ea decizia.

De ce pleacă?

Irina Radu: „Cand vezi ca nu sunt pentru tine nici politica si nici perversiunile care brodeaza relatiile umane si profesionale la cel mai inalt nivel, e momentul sa te redirectionezi.”

Dragoş Pătraru a fost primul care a anunţat plecarea Irinei Radu în Albania, în discursul său de la Premiile pentru Libertatea de Exprimare, decernate de Ziua Presei de ActiveWatch.

„O salut pe Irina Radu, săraca (fost şef al TVR, n. red), care acum e prin Albania, nu ştiu pe unde a ajuns, pentru că au dat-o ăştia afară şi din ţară că ne-a adus înapoi la TVR, că nu i-a închis pe cei de la Ora de ştiri şi că nu a pus la dispoziţie cu totul Viaţa Satului”, a spus atunci Pătraru. Declaraţia integrală, AICI.

Anunţul integral al Irinei Radu:

Pornesti la drum si drumul iti place si nu stii musai unde vei ajunge. Nu-ti propui lucruri fantastice , ci doar sa faci ceea te pasioneaza, asa cum crezi ca e bine, corect si, pe cat posibil, cu talent. Am facut asta vreo 30 de ani; si m-am bucurat de multe rezultate frumoase. S-ar zice ca ultimii doi ani ar fi o “culme a carierei”; eu nu zic asta, au fost doar o etapa foarte foarte grea, foarte plina de invataminte. O etapa in care consider ca am avut performante extraordinare, impreuna cu colegii mei, am trecut prin cea mai grea perioada a TVR si am scos-o cu bine la capat, atat de bine, incat acum- dupa 7 luni de zile de la schimbarea mea, nu a rasarit nimic nou, nu s-a schimbat nimic in bine sau in mai bine – deci…. Am auzit chiar ca se incheie si al doilea an al conducerii mele , pe plus - totusi am condus institutia in 2017 , 9 luni din 12. Ma bucur ca am lasat ce trebuie in urma si astept sa vad urmatoarele rezultate.

Pe de alta parte, cand vezi ca nu sunt pentru tine nici politica si nici perversiunile care brodeaza relatiile umane si profesionale la cel mai inalt nivel, e momentul sa te redirectionezi. Din octombrie CV ul meu a plecat numai in strainatate, pentru ca am simtit nevoia unei schimbari mari, a unei noutati totale, mi-am propus sa lucrez, o perioada, unde nu ma cunoaste nimeni si unde voi fi o persoana serioasa, pregatita dar fara un trecut care sa provoace discutii sau interpretari obositoare si de multe ori fara sens.

Noua mea pozitie se numeste Senior Media Officer - O.S.C.E. Misiunea din Tirana, Albania. Imi doresc mult sa imi reprezint tara asa cum se cuvine, cum am incercat sa fac totdeauna. Sunt bucuroasa ca am fost selectata, dupa un proces serios si complex, de o organizatie importanta, cu operatiuni cheie, cu oameni valorosi, unde sigur voi avea de invatat si unde sper sa fac lucruri care sa conteze. Am emotii, pentru ca este domeniul pe care il cunosc foarte bine, dar in alt context. Am emotii pentru ca nu am fost niciodata la Tirana si acum, brusc, imi iau familia si ma mut acolo. Dar CV ul meu arata singur ca nu mi-a fost niciodata frica de munca si nici de luat lucrurile de la inceput .

Va multumesc celor care mi-ati fost alaturi – la bine si la greu - si , mai ales, celor care mi-ati ramas alaturi, la greu!
Sunt langa voi cu orice credeti ca pot ajuta de la 900 km ☺ Uneori un telefon sau cateva cuvinte conteaza enorm. Va doresc succes, rabdare, intelepciune, putere de munca . Multumesc si colegilor care vor termina fimul la care lucram impreuna si care sigur va fi o surpriza frumoasa pentru toata lumea – de la eroina filmului, la telespectatorii romani si internationali. Le-am promis ca distanta nu va fi o problema in a lucra, pentru ca, nu-I asa, suntem in 2018 cand se lucreaza la proiecte cu echipe internationale, aflate in diferite colturi ale lumii iar distanta nu e o piedica pentru performanta.

Le multumesc nu numai colegilor ci si tuturor colaboratorilor din afara institutiei, pentru ca in ultimii cinci ani, mai ales, m-am bucurat de sprijin din tot felul de directii, de multe ori neasteptate- ministere, institutii de cultura, parlamentari, oameni din administratiile locale, sefi sau reprezentanti de companii private, colegi din presa. Sunt fericita ca am avut norocul sa cunosc atatia oameni buni si implicati. Va multumesc tuturor !
Si inca ceva, multumesc celor care mi-au spus astazi la multi ani de ziua numelui

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Breaking News Breaking News
    Vedeti cum se leaga lucrurile. De aia a difuzat patraru acum inregistrarile facute de doua luni. Pentru ca a primit ordin de la irina careia ii plangea de mila ca au dat-o astia afara si din tara, nu numai din tvr. Deci nu a avut niciun scop sincer, a facut-o sa-si plateasca datoria la irina care l-a adus inapoi in tvr, dupa ce plecase cu scandal.
  • livia pilă livia pilă
    @Dragos Cu Irina Radu angajat[ la OSCE falimentul organizației este sigur. Irina are experiență. A dobândit-o pe pielea și pe socoteala TVR.
  • dragos dragos
    Stie cineva cu ce se ocupa OSCE concret, dar concret, pentru ca definitia oficiala este plina de mii si mii de vorbe goale. Acum vor simti europenii mai multa securitate si cooperare? Oamenii acestia plimba niste foi prin birouri, conferinte si congrese, la fel peste tot in lume.
  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Irina Radu. Penibilă că întotdeauna. Oare nu îl ia și pe Cornel Calota cu ea? Sa ii tina urit in pribegie cum i-a ținut cînd era șefa iar de. 7 luni de cînd nu mai e șefa i-a servit de umăr pe care și-a vărsat năduful
  • Breaking News Breaking News
    Performantele extraordinare ale irinei radu ca manager al TVR: transformarea tvr1 in televiziune de stiri/ actualitati - un esec total. Angajarea prezentatorilor lipsiti de valoare/ someri pe salarii babane pentru a trambita pentru psd: zeiceascu, cristache, andrei tudor, chiotea, linda etc. Distrugerea directiei productie artistica prin proasta gestiune a resurselor si numirea/ mentinerea in functii de conducere a unor nulitati profesionale: h cazan, c marin, c. coman, l. nicolescu, s. chelu, c. zgabercea, i. marciuc etc. Scaderea drastica a audientei pe toate posturile. Mutarea unor emisiuni valoroase pe tvr3 sau la ore nepotrivite.
  • Anonymous Anonymous
    E mult mai simplu SERVICIILE schimbă liniile.
  • Paco Paco
    Irina Radu a plecat pentru ca nu mai suporta perversiunile!!! Tocmai ea? Cea mai buna gluma. Probabil nu isi mai suporta propriile perversiuni, saraca. Cat despre patraru, singur isi arata adevarata natura prin prieteniile pe care le are. Si ce vrajeala ca au alungat-o “astia” din tara! Cat de destept trebuie sa fii sa il asculti?
  • Mile Mile
    Uite cum isi da comedinatul arama pe fata: prietenia cu irina radu l-a facut sa prezinte “senzationalele” dezvaluiri despre conducerea tvr. Inca o dovada ca patraru serveste ocazional interesele unei parti a psd. Patraru zicce ca nu il mai ai nimeni? Pe cat pui pariu ca are locul cald pregatit pentru el oricand la romania tv, de unde a plecat.
  • Alex 2 Alex 2
    Din cauza Irinei Radu tvr face azi 0 rating pe toate palierele. Felicitari irina radu! Sper sa nu ii duci la sapa de lemn si pe aia de la osce, mai ales in albania, ca-s cam temperamentali baietii pe acolo si nu p sa iti mearga cu telenovele ca in Romanica.
  • Livia pila Livia pila
    Vai saraca Irina Radu s-a dus pe un salariu baban si probabil va face acelasi lucru pe care l-a facut in toata cariera ei in tvr: nimic. Au dat-o astia afara din tara, zice patraru. Vai saraca, numita in functia da psd de psd si alde desi nu a fost propusa de CA in niciuna dintre cele doya situatii. Si acum cand a venit gradea, mai smechera decat ea, a cazut victima. A intrebat-o cineva de lafa dun ultimul an in tvr, pe unde nici nu a mai trecut. Ce bine da la public sa te victimizezi! Alde patraru, irina radu, poate in curand zgabercea sa il vezi victimizandu-se. Dar poporul ii crede ca se hraneste zilnic cu telenovele.

Trimite un comentariu

sus