Skip to main content

Liviu Dragnea cere anchetarea lui Dan Tăpălagă: de unde a avut informaţiile despre mutarea ambasadei din Israel.

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a cerut autorităţilor să se sesizeze în legătură cu jurnalistul Dan Tăpălagă din cauză că G4Media.ro a dezvăluit că Guvernul Dăncilă a discutat un memorandum secret privind mutarea ambasadei din Israel.

Publicitate

Autorul articolului nu a fost însă Dan Tăpălagă, ci Cristian Pantazi, scrie site-ul G4Media.

Este pentru prima oară când un înalt demnitar al statului român cere anchetarea unui ziarist pentru ceea ce acesta a publicat, notează G4Media.

Afirmaţiile lui Dragnea au fost făcute la România TV:

“Eu am auzit despre acel memorandum din spaţiul public, chiar în ziua în care s-a adoptat, pentru că este un document confidenţial. Şi eu pun întrebarea – am auzit de la domnul Dan Tăpălagă, marele jurnalist, G4 sau nu ştiu cum îi mai zice acum, care a dat această informaţie, că Guvernul a adoptat un memorandum confidenţial cu acel conţinut – de unde a primit acea informaţie?

SRI-ul, STS-ul au vreo explicaţie pentru asta? Asta nu este cumva un incident de securitate? Cine din funcţionarii Guvernului, sau dintre membrii Guvernului, au dat această informaţie? Că eu nu o aveam”.

Precizările redacţiei G4Media.ro:

– G4Media.ro a scris în exclusivitate miercuri, 18 aprilie, sub semnătura lui Cristian Pantazi, citând surse guvernamentale, că Guvernul Dăncilă vrea să adopte o hotărâre sau un memorandum pentru mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. G4Media.ro nu a prezentat textul documentului oficial.

– Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus după şedinţa de guvern din acea zi că nu are cunoştinţă despre o asemenea iniţiativă

– O zi mai târziu, pe 19 aprilie, Liviu Dragnea confirma dezvăluirea G4Media.ro şi anunţa într-un interviu la Antena 3 că Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri un memorandum “prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 1qlee 1qlee
    De ce sa investighezi un ziarist care si-a facut treaba, si sa nu cercetezi SRI sau alte servicii (STS) care nu si-au facut treaba?
  • moshu49 moshu49
    îți spun io de unde, de la Bibi Netanyahu, Livulache, ce nu pricepi? ;)
  • johhny bravo johhny bravo
    Imi place lovitura asta fina la gioale: "am auzit de la domnul Dan Tăpălagă, marele jurnalist". O spune acest sofer de Teleorman, marele politician.

Trimite un comentariu

sus