Skip to main content

Membru CNA, mesaj către Ambasada SUA: Vă asigura de disponibilitatea mea de a răspunde oricăror întrebări legate de domeniul audio-vizual

 
Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, reacţionează în cazul raportului Departamentului de Stat al Statelor Unite, cu privire la situaţia din România. Documentul publicat în luna aprilie, vizează anul 2017, şi face referiri şi la zona de media.

Publicitate

Înainte de poziţia lui Radu Herjeu, pe scurt din raportul Departamentului de Stat:

Potrivit News.ro, care a relatat despre raport, Departamentul de Stat a nominalizat posturile Antena 3 şi România TV, despre care a menţionat că sunt controlate de oameni de afaceri care sunt susţinători fervenţi ai puterii guvernamentale, posturi care au relatat inexact despre protestele antiguvernamentale din luna ianuarie.

De altfel, în document se menţionează că politicieni sau persoane cu strânse legături cu politicienii deţin sau controlează indirect numeroase instituţii medii la nivel naţional şi local, ştirile şi orientarea acestora reflectând frecvent opiniile propietarilor.

Acelaşi document menţionează că pe 29 ianuarie 45.000 de persoane au protestat în faţa sediului Consiliului Naţional al Audiovizualului, acuzând lipsa de reacţie a forului în privinţa derapajelor de la posturile TV în refelctarea protestelor. „Ca urmare a presiunilor publicului şi ale ONG-urilor, Consiliul a amendat cele două posturi (Antena 3 şi România TV - n.r.) cu câte 50.000 de lei (13.000 de dolari)”, arată raportul.

De cealaltă parte, Radu Herjeu, membru CNA, a trimis Ambasadei SUA o scrisoare prin care îşi arată disponibilitatea „de a răspunde, pe viitor, oricăror întrebări legate de modul în care este tratată instituţional orice suspiciune sau orice confirmare a unei abateri de la lege în domeniul audio-vizual din România”.

Mesajul integral, în continuare:

Către Departamentul de Stat al Statelor Unite
Către Ambasada U.S.A la Bucureşti
În atenţia Excelenţei sale, Ambasadorul Hans G. Klemm

Excelenţa Voastră,

Ca membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, singurul organism de reglementare a spaţiului mass-media audivizual din România, şi ca fost jurnalist (21 de ani în televiziune şi radio), nu pot decât să fiu bucuros de interesul arătat de Departamentul de Stat situaţiei presei din România, concretizat prin referirile făcute la aceasta în ROMANIA 2017 HUMAN RIGHTS REPORT, dat publicităţii de curând. De aceea am citit cu mare atenţie paragrafele care se referă la aspecte ce ţin de domeniul de activitate al Consiliului din care fac parte.

Deoarece sunt convins de preocuparea continuă a Departamentului de Stat de a obţine şi folosi cât mai multe şi cât mai puţin subiective informaţii legate de presa audio-vizuală din ţara mea, astfel încât raportul să fie cât mai echilibrat şi exhaustiv, v-am scris această scrisoare pentru a vă asigura de disponibilitatea mea de a răspunde, pe viitor, oricăror întrebări legate de modul în care este tratată instituţional orice suspiciune sau orice confirmare a unei abateri de la lege în domeniul audio-vizual din România. De asemenea, voi putea pune la dispoziţia celor care strâng informaţii pentru raport multe şi complexe date obiective privind raportul dintre televiziuni şi societate, clasa politică, ong-uri, instituţii.

Cu consideraţie,
Radu Herjeu
Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Herjeu "face" legea audiovizualului in CNA
  • alex2 alex2
    Cred ca CNA va fi mai apreciat de SUA cand sef va fi pus un reprezentant public al LGBT din Romania.
    Ce surpriza? Chiar avem unul, domnul Herjeu.
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Hai că asta e tare. De la o vreme, văd că am ajuns să le dăm ăstora socoteală până şi pentru ce se difuzează la televiziunile noastre. Cât de curând o să ne ia la 11 metri Departamentul de Stat şi pentru că sunt prea despuiaţi ăia de la Exatlon sau pentru că e prea mult zahăr în clătitele ălora de la Chefi la cuţite.

    Să-i fie ruşine lui Radu Herjeu pentru servilismul de care a dat dovadă prin scrisoarea trimisă Înaltei Porţi. Nu-i priveşte pe ei cum se comportă presa dintr-un stat care se presupune că e suveran.

    Dacă-i chinuie atât de tare libertatea presei, ar putea să înceapă prin a sparge monopolurile corporatiste din presa lor, după care pot să vină şi să dea lecţii altora.
  • david david
    Cand il vezi pe asta nici nu stii daca sa razi sau sa plangi. Doamne in ce hal am ajuns: reprezentati de herjei, dancile...
  • geo* geo*
    sinistru si periculos... parca o sa il vedem in fruntea CNA acusica.. peste putin timp... ca doar ii expira mandatul actualei....
  • digi becaly digi becaly
    Daca or sa te intrebe de ce lasati sa se prescrie sesizarile impotriva Romania tv si si Antena 1 si Antena 3, ce o sa le raspunzi? Ca sunteti foarte ocupati si ca nu reusiti sa intruniti cvorumul, la sedintele voatre PSD-iste?
  • alex alex
    Pe scurt,Herjeu repeta aceeasi placa ca si RTV si A3 si anume :"sunteti prost informat,lasa ca va informez eu mai bine".Penibil!Foarte penibil!Ditamai departamentul de stat SUA care are buget cat un sfert din pib-ul Romaniei nu are informatii obiective.Noroc ca vine Herjeu,fost angajat la antene si RTV sa le spuna "obiectiv" cum e treaba cu posturile amintite.
  • livia pila livia pila
    Iar s-a gasit să se bage in seama agentul asta al PSD. Sinistru personaj!

Trimite un comentariu

sus