Skip to main content

Moment de reculegere la CNA în memoria lui Cristian Ţopescu şi a lui Lucian Pintilie. Forul recomandă televiziunilor să trateze cu decenţă dispariţia celor doi

 
CNA
CNA

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au ţinut în debutul şedinţei publice de astăzi un moment de reculegere în memoria marelui comentator sportiv Cristian Ţopescu şi a cunoscutului regizor Lucian Pintilie, care au murit în această săptămână.

Publicitate

Totodată, Radu Herjeu, membru CNA, a propus ca forul să trimită televiziunilor un comunicat prin care să îndemne la decenţă în privinţa mediatizării dispariţiei celor doi.

„Referitor la cei care vor dori să acopere cele două decese importante din viaţa publică românească. Ştiu că e inutil, ştiu că vor face tot ce îi vor taie capul, însă recomand să trateze cu decenţă cele două decese şi tot ce înseamnă asta: ceremoniile, inclusive viaţa de familie a celor doi decedaţi şi să nu transforme totul într-un mare circ pentru audienţă.”

Florin Gabrea, membru CNA, care a susţinut la rândul său lansarea unui comunicat, a intervenit:

„Sunt convins că între cele două evenimente grave, a dispariţiei celor doi, doar unul s-ar putea să beneficieze de circul respectiv, celălalt probabil că nu. Vârfurile culturii române afirmate şi în Occident nu prea trec la publicul larg. Dar evident că sunt de acord cu această propunere.”

Reamintim că jurnalistul şi comentatorul de sport Cristian Ţopescu s-a stins din viaţă pe 15 mai, la vârsta de 81 de ani.

Lucian Pintilie a murit miercuri (16 mai), la vârsta de 84 de ani.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus