Skip to main content

Newsweek, prima pagină din primul număr: ce afaceri au apropiaţii lui Putin în România. Şi cu cine

 
Newsweek, prima pagină din primul număr: ce afaceri au apropiaţii lui Putin în România. Şi cu cine

Ce subiecte sunt în primul număr al Newsweek, care se lansează în România vineri, 11 mai? Ce alte materiale sunt în publicaţia săptămânală?

Publicitate

O trecere în revistă făcută de Sabin Orcan, coordonatorul redacţiei şi cel care deţine pachetul majoritar al publicaţiei. Plus câteva nume noi care vor scrie: Alexandru Lăzescu (politică externă), Răzvan Scăeşteanu, Petru Zoltan.

De notat că, dacă pachetul majoritar este deţinut de Sabin Orcan (prin soţia acestuia), restul acţiunile NewsWeek sunt împărţite în mod egal între ziariştii din echipă.

Despre finanţare:

"Avem finanţare să funcţionăm până începem să încasăm din contractele de publicitate", a declarat Sabin Orcan pentru Paginademedia.ro.

Detalii despre subiecte şi despre finanţarea Newsweek România, în continuare.

Subiectele:

Cover Story: Pionii lui Putin. Ce jocuri fac prietenii Kremlinului în România. Un stat NATO în care instituţiile sunt infestate de interese ruseşti.

Sabin Orcan:

"Este un dosar special, de 14 pagini, despre interesele apropiaţilor lui Putin în România şi despre cum interferează cu structurile de siguranţă naţională. Am verificat 2.000 de firme ruseşti şi moldoveneşti. Le-am selectat pe cele care au legătură cu instituţiile statului. Sunt şi firme care au contracte cu instituţii din zona de siguranţă."

Ce nume apar în dosar:

Apar, printre alţii, Sebastian Ghiţă (cu legături cu firme care fac softuri pentru instituţii), Stelian Nistor (Mare Comandor al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat), dar şi un fost colonel GRU din cercul de apropiaţi ai lui Putin.

Interviu cu Horia Roman Patapievici, luat de Ramona Ursu: despre cultură, despre situaţia din România, despre "povestea urii"

Dezvăluire Cum se desparte Curtea Constituţională desparte de parcusul proeuropean

Poveste: Cine sunt străinii care joacă în Naţionala de Rugby a României

Sănătate: Blocajul din oncologie. De ce medicii se tem să prescrie tratamente inovative

Mircea Marian: Pensiile speciale - care este situaţia în România şi cum e în alte ţări. Cei mai multe categorii de pensii sociale

Externe: De ce scandalul din Polonia legat de legisle justiţiei nu are legătură cu ce se întâmplă în România în acest domeniul

Indicele Newsweek – câţi bani poţi să câştigi în diverse moduri de economisire.

"De exemplu, din calculele Newsweek, la depozitele din bănci dobânda este negativă. Dacă depui o sumă acum, peste un an ai mai puţin".

Finanţare: Avem finanţare să funcţionăm până începem să încasăm din contractele de publicitate

"Avem finanţare să funcţionăm până începem să încasăm din contractele de publicitate", a declarat Sabin Orcan pentru Paginademedia.ro.

De unde vine finanţarea?

1. În primul rând, din investiţia iniţială.

"Am investit toate economiile în Newsweek", spune Sabin Orcan. "Din 90.000 de lei capital social, cea mai mare parte a fost contribuţia mea", continuă el.

Sabin Orcan este şi acţionarul majoritar, prin soţia sa. De ce nu direct?

Din raţiuni de organizare, explică el. Mai exact, compania care editează NewsWeek este societate pe acţiuni, iar pentru această formă de organizare, un administrator care este şi director al companiei (cum este Sabin Orcan) trebuie să fucţioneze cu un Consiliu de Administraţie. "Era mai complicat, am ales această variantă pentru simplitate", a explicat el.

2. Contracte de publicitate:

"Am reuşit să obţine, contrate de publicitate, în avans, în condiţiile unui discount foarte mare. De exemplu, BMW România a achitat în avans şase machete", spune Orcan.

"Am semnat cu nouă companii care au fost de acord cu plata în avans, în schimbul unui discount suplimentar."

3. Fundaţia. Donaţii, pentru Asociaţia Jurnaliştilor de Investigaţie.

Newsweek România va fi pe piaţă de vineri. Distribuţia: "Am semnat cu toate chioşcurile importante", spune Orcan. Contracte cu Burda, cu InMedio, Ringier, cu Poşta Română (pentru abonamente).

Coperta primului număr:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    Incredibil, deci o noua revista de extrema dreapta!
  • Aka Aka
    Inca o data o spun: daca vor reduce pretul la 8,9 lei si cresc nr de pagini la peste 70, vor avea mai multe sanse sa vanda.

Trimite un comentariu

sus