Skip to main content

Paul Angelescu: Ma revolta aceleasi lucruri de care se loveste toata lumea

 
Paul Angelescu: Ma revolta aceleasi lucruri de care se loveste toata lumea
Merită? E o întrebare pe care o aud des: merită, dacă tot nu se schimbă nimic?
Publicitate
Paul Angelescu: Evident! Totdeauna se schimba ceva. Mentalitati, perceptii, reactia autoritatilor. Poate ca schimbarea nu e intotdeauna pe masura asteptarilor publicului sau ale noastre, dar asta nu inseamna ca nu merita.

A fost vreun moment în care ai avut această senzaţie, în care ţi-ai pus întrebarea aceasta, dacă merită?
Da, cred ca sunt momente prin care treci indiferent cu ce te ocupi. Cat timp raspunsul este da, continui.
Ai avut vreun moment de revoltă? Documentaţi cazuri grave, unde poate apărea acest sentiment. La ce subiect? Cum ţi l-ai temperat (dacă ţi l-ai temperat)
Ca cetatean, ma revolta aceleasi lucruri de care se loveste toata lumea. Starea drumurilor, banii risipiti pe contracte paguboase, nepasarea autoritatilor (lista e lunga).
Ca jurnalist, cu calm si rabdare, pornesc pe firul contractelor, al caietelor de sarcini, citesc notele de fundamentare, aflu ce firme castiga licitatii si ce autoritati le atribuie, incerc sa gasesc specialisti care sa evalueze calitatea lucrarilor si uite asa iese un reportaj.
Ce înseamnă, pentru tine, România, te iubesc? Cum vezi legătura între nume şi specificul emisiunii – reportaje şi investigaţii “grele”.
Inseamna ca iubesc Romania asa cum e, si cu bune si cu rele. Cum sunt si reportajele noastre, cu probleme, dar si cu aspecte pozitive sau solutii.
Pentru ce faci România, te iubesc?
Pentru ca mi s-a oferit aceasta oportunitate si pentru ca imi aduce multa satisfactie din punct de vedere profesional. Am libertatea si timpul (care niciodata nu e suficient) sa ma aplec in mai multa profunzime asupra unor subiecte care ma intereseaza si care sunt, in acelasi timp, de interes public.
Când ai intrat în echipă? Cum ai fost “recrutat”?
M-am alaturat echipei in 2016, fiind deja de ani buni corespondent Stirile PRO TV.
Primul reportaj?
Primul reportaj a fost despre mostenirea lui Constantin Brancusi si despre felul in care stiu sa se ingrijeasca autoritatile romane de lucrarile celui mai important artist roman al tuturor timpurilor.
Reportajul de suflet?
Totdeauna incerc sa pun si mai mult suflet in reportajul urmator.
Cel mai importat rezultat? O schimbare/mobilizare/acţiune după un reportaj semnat de tine.
Eu cred ca schimbarea se face cu pasi marunti. Faptul ca dupa un reportaj despre DN1 s-a reparat o portiune surpata si s-au trasat marcaje in zone unde noaptea nu mai vedeai pe unde mergi e pentru mine o mica “victorie” importanta.
Cât contează ratingul? Numai ratingul?
In televiziune, rating-ul conteaza, insa munca din spatele reportajelor este aceeasi chiar daca intr-o saptamana ajungi la foarte multi oameni si in alta la mai putini decat te-ai fi asteptat.
Cel mai greu moment din documentare?
Cand nu iti raspund autoritatile publice la solicitari, nici macar in termenul legal.
Ai fost ameninţat/ameninţată? Intimidări? Beţe-n roate? Eschive? Pe ce subiecte? (probabil un material merge numai pe acest subiect J )
Amenintat nu as zice, eschivele sunt la ordinea zilei. Mai ales cand intrebi un politician/ministru/sef de institutie de ce nu si-a indeplinit propriile promisiuni. Unii promit ca dau interviuri, apoi anuleaza, altii fug la propriu.
Cât lucraţi la un subiect?
De la 2 -3 saptamani pana la cateva luni. In principiu, cat de mult se poate! Asta inseamna nopti in montaj, deplasari care se termina la 1:00-2:00 dimineata, tot tacamul.
Au fost documentări fără finalizare?
Nu exista asa ceva, nicio documentare nu e de prisos. Mai devreme sau mai tarziu vine si finalizarea.
Cel mai greu moment de după difuzare?
Cel mai greu e inainte de difuzare pentru ca intotdeauna vreau sa imbunatatesc putin reportajul. Sa mai adaug niste informatii, sa explic putin mai bine, sa refomulez sau sa schimb un cadru.
Ai avut vreodată temerea că emisiunea ar putea fi scoasă din grilă? A existat o astfel de posibilitate. E o emisiune jurnalistică pe un post de divertisment, într-o zi de duminică.
Nu. Pe langa divertisment, postul difuzeaza peste 6 ore de stiri pe zi, daca punem cap la cap toate jurnalele Stirile PRO TV, de dimineata si pana seara. Iar faptul ca “Romania, te iubesc!” este difuzata duminica spune ceva si despre misiunea postului.
Acum, la ce lucraţi? Câţi sunteţi în Bucureşti?
Paul Angelescu: Ieri am fost in Targu Jiu, azi raspund din Timisoara si maine seara voi fi in Cluj. Ma intorc in Bucuresti peste o saptamana. Lucrez la un reportaj pe care va invit sa il urmariti la inceputul lui iunie.

Citiţi în linkurile de mai jos TOATE răspunsurile echipei România, te iubesc. Pe larg:

Paula Herlo: Îmi doresc sa apuc ziua in care sa spun din tot sufletul: Romania, te iubesc!

Alex Dima: Dupa un singur material am salvat 20 de mii de hectare de padure

Cosmin Savu: Numele România, te iubesc este de multe ori o ironie la adresa celor care au ales “sa iubeasca” Romania siluind-o

Rareş Năstase: Fac pentru mine. Si pentru familia mea si pentru cei de pe strada mea, din orasul meu, din Romania

Proiectul editorial Paginademedia.ro este susţinut de MedLife.


MedLife - am inceput cu un juramant, continuam cu un angajament.

De mai bine de 20 de ani investim in oameni si in tehnologie medicala. Crestem odata cu noile generatii de doctori pentru a atinge cel mai inalt nivel de performanta in actul medical.

Sanatatea este profesia si pasiunea noastra si vrem sa imbunatatim calitatea vietii fiecarui pacient, cu grija, cu atentie si oferind intotdeauna cele mai bune optiuni de tratament.

Am devenit cel mai mare operator privat de servicii medicale* investind constant in oameni si in tehnologie. Si nu ne oprim aici. Pentru ca la MedLife ne-am luat angajamentul sa facem Romania bine.

*conform cifrei de afaceri

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus