Skip to main content

Petiţie Antena 1 şi Poliţia Română după accidentul din Ungaria: "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!"

 
Petiţie Antena 1 şi Poliţia Română după accidentul din Ungaria: "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!"

Antena 1 şi Poliţia Română au lansat o petiţie online care îşi propune stoparea transmisiunilor în direct, pe telefon, pe care şoferii le fac în timp ce conduc.

Publicitate

STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!" este mesajul pe care echipa Observator şi Poliţia Română îl promovează.

Petiţia vine ca o reacţie la accidentul din Ungaria de ieri, produs de un şofer care transmitea în direct pe Facebook, în timp ce conducea. Nouă români şi-au pierdut viaţa în urma impactului.

Demersul îşi propune să responsabilizeze şoferii şi să diminueze cazurile asemănătoare celui petrecut pe şoseaua din Ungaria, spun reprezentanţii Antenei 1.

Mai exact, se doreşte ca utilizatorii de Facebook să fie resposabilizaţi să raporteze orice caz de live la volan, prin intermediul unei opţiunii care deja există pe Facebook.

Petiţia ar urma să fie trimisă către Facebook pentru ca mai apoi să implementeze un sistem în urma căruia să fie depistate mai uşor cazurile în care şoferi aflaţi la volan transmit live.

Din textul petiţiei:

„Raportează clipul video în direct!". Este exact textul ce poate fi văzut în secţiunea "Opţiuni" a oricărui clip video transmis în regim live pe Facebook. Un număr MAI mare de raportări înseamnă blocarea într-un timp MAI scurt a filmărilor care distrag atenţia şoferilor şi pun în pericol vieţile tututor participanţilor la trafic."

Campania a fost demarată de Sonia Simionov, jurnalistă a postului.

Sonia Simionov, reporter Observator:

"Şi live-ul pe orice site de socializare, atunci când suntem la volan, poate ucide! Cu cât realizăm mai mulţi pericolul la care ne expunem atunci când nu acordăm atenţie completă la volan, cu atât vom salva mai multe vieţi! Semnaţi petiţia! Eu am semnat.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costi Costi
    Johhny bravo nu prietene daca din întâmplare ești pe facebook (nu la volan) și dai de unul din asta care face live îl raportezi ca sa il închida.Nu faci pe polițistul acum
  • Cornet Cornet
    In reclama la Orange,un tip se filmează în timp ce merge pe motocicleta pentru a.i trimite unei pupeze
  • Ion Ion
    Ești un isteț johhny bravo.
    Tu cu ce număr de înmatriculare intri pe Facebook ?
    Noi ceilalți ne prindem dacă un șofer face live de la volan atunci când ne uitam pe Facebook la imagini și raportam clipul cu click pe un buton.
  • Dionise Olga Dionise Olga
    In mod curent, soferii de pe ruta Valu lui Traian - Cta. vorbesc la tel. sau numara banii.
  • johhny bravo johhny bravo
    Procedura fiind: eu, care conduc, vad pe unul care vine din fata si se uita pe facebook (cum vad asta?), scot telefonul, ii fac poza in timp ce conduc (ca trebuie sa i sa vada nr de inmatriculare, nu? altfel cum il identifici), dupa care tot in miscare fiind deschid facebook, atasez poza si raportez incidentul. Timp in care am parcurs minim 300 de metri. Cam asa?

Trimite un comentariu

sus