Skip to main content

Povestea jurnaliştilor mustraţi de şefii TVR pentru întrebări incomode. Subiectul cu Firea nu a mai ajuns pe post

 
Povestea jurnaliştilor mustraţi de şefii TVR pentru întrebări incomode. Subiectul cu Firea nu a mai ajuns pe post

Cătălin Tolontan a publicat un text, pe blogul Tolo.ro, care prezintă povestea jurnaliştilor care au pus întrebări „incomode” primarului general Gabriela Firea.

Publicitate

Potrivit lui Tolontan întrebarea despre statui pusă de Ema Schweninger a iritat-o pe Gabriela Firea îndeajuns încât ştirea să nu mai intre pe post.

Cum s-a ajuns la acest lucru?

  • Se întâmpla în decembrie 2017. Jurnalistul Dragoş Porojnicu, acredidat de TVR la primăriile din Bucureşti, lucra la un material despre statuile de milioane de lei instalate în Capitală.
  • Acesta şi-a rugat colega, jurnalista Ema Schweninger, să îi ceară Gabrielei Firea un punct de vedere în legătură cu statuile.
  • Ema Schweninger a pus întrebarea. Apoi atât ea cât şi jurnalistul Dragoş Porojnicu, cel care se ocupa de reportaj au fost chemaţi în birourile şefilor, spune Cătălin Tolontan în text.

Consecinţa?

  • Subiectul cu statuile nu a mai ajuns pe post:

„Nemulţumirea lor nu venea din faptul că ziaristul ratase subiectul, ci pentru că reuşise subiectul. În schimb, se supărase primarul Gabriela Firea! Şi de aceea ştirea n-a mai intrat.”

Tolontan spune în continuare:

„Cei doi jurnalişti sunt chemaţi, în aceeaşi zi (18 decembrie 2017 - n.r.), într-o şedinţă cu şefi de la ştiri. Care, la rîndul lor, fuseseră sunaţi de Doina Gradea, care, la rândul ei, fusese căutată de Primărie.

Se vizionează imaginile cu întrebarea Emei Schweninger către Gabriela Firea, repetată de patru ori.

„Şefii ştirilor au insistat să afle cine a avut ideea să se pună întrebarea despre statui. Dragoş şi Ema le-au explicat ce s-a întâmplat şi le-au arătat că subiectul cu statuile fusese aprobat de editor: Ce vreţi de la noi?!”, relatează aceeaşi sursă din redacţia Ştiri a TVR.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Gradea și Darvariu sa plece!Ea motostivuitoare, el călugăr.
  • livia pila livia pila
    Trebuie sa isi dea urgent demisia Gradea, Dârvariu, Oana Popescu (se vede ca e fata lui Petre Popescu, crainicul lui Ceaușescu) sinistrul Dorin Muntean. Niste non-valori. NEverterbrati. Servanti ai PSD. Afara!

Trimite un comentariu

sus