Skip to main content

Septimiu Sărăţeanu: Conducerea TVR a decis să nu mai produc 1 Matinal. Pentru că nu am fost "Yesman", susţine el

 
Septimiu Sarateanu
Septimiu Sarateanu

Septimiu Sărăţeanu nu mai produce 1 Matinal, programul de dimineaţă de pe TVR 1. Anunţul a fost făcut chiar de el, într-o postare legată de înregistrările postate de Dragoş Pătraru cu şefa TVR, Doina Gradea şi cu Eduard Dârvariu, directorul TVR 1.

Publicitate

Sărăţeanu susţine că motivul ţine de faptul că "nu a fost un yesman".

"As putea sa fiu si eu vehement impotriva conducerii TVR care tocmai a decis sa nu mai produc 1 Matinal pentru ca nu am fost "yesman" si sa ma revolt mai tare si sa fiu mai zgomotos ca Patraru cu argumente si probe de egala importanta", scrie Sărăţeanu pe Facebook.

"Nu am sa o fac pentru ca eu sunt jurnalist si nu port razboaie. Imi vad de drumul meu si sunt capabil sa nu fac sluj in fata nimanui", continuă el.

Despre înregistrările cu Doina Gradea:

Nu am sa vorbesc despre Doina Gradea in termenii pe care ea i-a inteles sa-i foloseasca pentru a motiva subordonatii si pentru a spune apoi ca a glumit.

Nu are nici umor si nici calitatile sa fie vreun bun entertainer. De manager cu atat mai putin. Are insa cel putin in ultimii ani calitatea de bun activist si bun executant .

Felul insa in care a ales sa se manifeste o descalifica pe ea si pe cei pe care i-a adus cu statut de profesionisti. Putea fi un activist smart. A ales sa fie un activist de moda veche .

Despre gestul lui Pătraru de a publica înregistrările:

"Categoric nu e jurnalistic , dar cu siguranta e moral."

Postarea lui Septimiu Sărăţeanu:

Exista pe vremuri un test la Universitatea Berkley sectia jurnalism : Afli ca presedintele SUA este dement, omul e cu mina pe butonul nuclear, exista in sensul asta un document medical care ii certifica problema psihica si incapacitatea decizionala, iar tu ca jurnalist ai posibilitatea sa intri prin furt in posesia acestui document. Dilema profesionala este urmatoarea :ce faci il furi si il publici ? Sau te faci ca nu exista?

Intotdeauna asta e dilema morala si etica pe care un jurnalist onest trebuie sa si-o puna . Despre dilema asta in mare parte este vorba si in recentul scandal de la TVR .

A facut bine Patraru ca a dat publicitatii niste inregistrari luate pe sest ? E jurnalistic ? E moral ?

Categoric nu e jurnalistic , dar cu siguranta e moral .

Pentru ca nu sunt las, inainte de toate #sieusuntcapdeporc.

As putea sa fiu si eu vehement impotriva conducerii TVR care tocmai a decis sa nu mai produc 1 Matinal pentru ca nu am fost "yesman" si sa ma revolt mai tare si sa fiu mai zgomotos ca Patraru cu argumente si probe de egala importanta.

Nu am sa o fac pentru ca eu sunt jurnalist si nu port razboaie .

Imi vad de drumul meu si sunt capabil sa nu fac sluj in fata nimanui.

Nu am sa vorbesc despre Doina Gradea in termenii pe care ea i-a inteles sa-i foloseasca pentru a motiva subordonatii si pentru a spune apoi ca a glumit.
Nu are nici umor si nici calitatile sa fie vreun bun entertainer. De manager cu atat mai putin. Are insa cel putin in ultimii ani calitatea de bun activist si bun executant .

Felul insa in care a ales sa se manifeste o descalifica pe ea si pe cei pe care i-a adus cu statut de profesionisti . Putea fi un activist smart. A ales sa fie un activist de moda veche .
Ea insa nu e principala vinovata .Ea este virful unei piramide in care nu exista criterii de performanta, nu exista responsabilitate si nu exista oameni dedicati unei meserii vocationale . Cine vrea sa inteleaga cum stau lucrurile in TVR sa aiba rabdare sa citeasca ultimul raport al Active Watch. E un efort dar merita facut .

Pentru ca eu am inteles ce era de inteles, am ales sa-mi spun opinia oricare ar fi nota de plata. Am coloana vertebrala si nu sunt o molusca decerebrata aflata intr-un post de conducere care prefera sa-si incaseze sporul de conducere dupa principiul lasa ca " merge si asa" .

Contractul meu cu TVR expira pe 30 iunie si cu siguranta nu va mai fi prelungit . Dar aleg sa imi expun punctul de vedere pentru ca eu consider ca mai bine traiesti o viata umila in picioare, decat o viata frumoasa in genunchi .

Nu voi mai avea ocazia sa lucrez in TVR sau in alta televiziune, atunci voi fi un bun sofer de UBER. Ne vedem pe o traiectorie sau alta.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rabinic Rabinic
    Asadar, domnul Sarateanu, aflat pe picior de plecare, ne spune cat de demn este domnia sa. Si cat de bun jurnalist.
    Septimius, batrane, e bun purcoiu' de euroiu' pe care il incasezi lunar de vreun an de zile pentru o emisiune - cum sa-i zic, ca sa nu te jignesc... - mediocra?
    Dar vai, nu esti tu de vina, tu esti profesionist demn: daca iti da cineva o scatoalca dupa ceafa, tu "nu porti razboaie" tu pleci demn sa te faci "sofer de uber". Faci 0,1 rating (pe medie, ca ai tronsoane intregi cu 0,0) cu Matinalul pentru ca "statul paralel" nu te lasa, altfel ii rupeai. Asta e ca aia: "tine-ma ca-l fac praf". As fi putut sa... As fi fost mai bun decat... Audienta mai buna ca a lui Patraru? Neee... ala e circar. Noi suntem jurnalisti, nu moralisti... he, he! Dap, si strugurii oricum sunt acri, n'asha?
    Ma uit de vreo 15 ani la tot felul de "super-profi" ca tine: ce lei sunteti voi cand va duceti in TVR de pe la tot felul de "troace" media, cum o sa faceti voi "chestii" fabuloase cum zice Darvariu (alta - "come ti dice" la voi acolo? - ***). Si cum plecati voi potai plouate cu coada intre picioare, scuipand in urma: ca dinozaurii, ca pensionarii, ca rudele, ca activistii, ca politrucii, ca... Sa-ti fac o lista? Sau mai bine doua: una de nume si alta de motive "din cauza ca".
    Mai bine povesteste-ne tu cine ti-a facut rost de sinecura asta calduta, ca vrem si noi?
  • Miha Miha
    Doamneee! Chiar nimeni nu vrea o schimbare a acestei televiziuni?? Darvariu a zis un adevar in acele înregistrări "luati exemplu de la Oana Cuzino cand faceti o emisiune" sau " sunt multi mosi care asteapta pensia in loc sa vina alții mai buni".Tot respectul pt ei dar sunt multi care nu au niciun interes sa schimbe ceva acolo, o freacă si stiu ca nu pot fi dati afară..Ne plangem ca TVR are imagine comunista iar cand vin unii noi li se da in cap..Uff
  • Mircea Mircea
    Mai oameni buni, nimeni nu vrea o schimbare a acestei televiziuni? Darvariu a zis un adevăr in acele înregistrări "multi moși care așteaptă pensia in loc sa vină alții mai buni" Tot respectul pentru ei dar sunt multi care o freacă si nu au interes sa schimbe ceva. Își fac de cap pt ca nu pot fi dați afara! Până acum ne plângeam ca tvr are imagine comunistă..daca vine unul nou si vrea sa schimbe ceva, nici asa nu e bine.Ufff
  • Livia pila Livia pila
    Alt “profesionist” Sarateanu. Adus si el fara examen in tvr, producea un matinal cu 0,2 audienta. Mai oameni buni, voi nu intelegeti ca cei slabi trebuie sa plece?
  • Radu Radu
    @un om. Ba, se vede ca esti un teverist clasic, adica d-ala care freaca menta si se ocupa cu scatofagia. Exact precum comentariul tau sunt si stirile voastre :"...am inteles ca....", "lumea vorbeste". Da-i inainte cumetre si nimeni n-o sa se teama vreodata de voi in materie de audiente. Si nu uita sa te bagi in sindicat ca sa iei si tu un ban gramada in timp ce dai cu matura prin alte televiziuni ori vinzi cuie prin Obor.
  • Alex Alex
    Un cutremur nu vine niciodată de capul lui..cineva a zguduit bine temelia...
  • Adi Adi
    Era unul dintre oamenii de calitate din TVR.Nu stiu insa cum a putut produce o emisiune cu Chiotea prezentator.Dar probabil i-a fost bagat pe gat.Sunt convins ca un om de televiziune cu valoarea si preagatirea lui isi va gasi un loc pe masura.
  • un om un om
    Dl Sărățeanu a fost schimbat cu Mamadu. Un om aparut peste noapte la TVR dupa ce am inteles ca ar fi fost vreo 7-8 ani in afara meseriei. Inainte comenta mari competitii sportive cu Moartea din Carpati, Ifimoaie sau Smarandescu. Toata lumea vorbeste ca Matinalul care are parti bune dar si stiri proaste va fi prezentat de Vlad Ionescu si de Gianina Lungu. Primul a fost omul lui Dan Voiculescu si de vreo cinci ani nu mai are treaba cu sticla, a doua a fost in solda lui Ghita la RTV si de un an de zile nu mai e pe nicaieri. Amandoi sunt veniti pe filiera PSD. Este singura "recomandare" care sta in picioare.

Trimite un comentariu

sus