Skip to main content

VIDEO. Dragoș Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câți dintre voi ați da un euro pentru Starea Nației?

 
VIDEO. Dragoș Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câți dintre voi ați da un euro pentru Starea Nației?

Dragoș Pătraru a vorbit despre viitorul emisiunii Starea Nației în cadrul unui interviu pentru Paginademedia Live. Mai exact, a povestit cum vor sta lucrurile în cazul unui posibil scenariu în care producția ar dispărea de la Televiziunea Publică.

Publicitate

Potrivit lui relizatorului emisiunii, actualul sezon din Starea Nației se încheie la jumatatea lunii viitoare, adică pe 14 iunie. Acesta a spus, într-un mod tranșant, că va refuza să pornească următorul sezon dacă Televiziunea Publică va avea aceeași conducere. 

A fost însă clar cu începutul noului sezon:

"Pot să spun că luni, pe 6 august, va începe un nou sezon Starea Nației", a zis Dragoș Pătraru la interviurile Paginademedia Live.

Unde?

Dragoș Pătraru nu a avut un răspuns clar. Unde? Vedem! a răspuns el. Pătraru a declarat că ia în calcul și variantele în care publicul ar plăti pentru conținut, dar și includerea pe o platformă video online.

"Câți dintre voi ați da un euro pentru Starea Nației", a întrebat Pătraru în interviu.

Dragoș Pătraru, la Paginademedia Live:

''Nouă ni s-a comunicat că suntem în grilă până în 14 iunie. Dacă în 14 iunie conducerea televiziunii este aceeași, noi plecăm", a spus tranșant Dragoș Pătraru cu privire la viitorul Starea Nației. 

Declarația a venit în contextul în care actualul sezon al producției se va încheia în data de 14 iunie, când la TVR începe transmisiunea Campionatului Mondial de fotbal. 

Pătraru a precizat că în contractul pe care îl are cu TVR există o clauză care prelungește automat, cu încă șase luni, întelegerea. Mai exact, dacă Starea Nației îndeplinește media de audiență, contractul de colaborare se prelungește automat pentru încă șase luni.

Dar chiar și în ciuda respectivei clauze, Starea Nației nu se va mai vedea pe post dacă actuala conducere a TVR rămâne:

"Este evident și o spun foarte clar, indiferent dacă există această clauză care ne obligă să stăm șase luni, nu stăm cu această conducere. Nu stăm sub nicio formă cu această conducere la TVR."

Poate schimbarea conducerii să ducă la o schimbare de fond în TVR? Nu tot actuala majoritate parlamentară ar putea propune o nouă conducere?

"Omul sfințește locul", a răspuns Pătraru.

Pătraru ia în calcul să mute conținutul pe o platformă online, în cazul în care nu s-ar întelege cu o televiziune pentru difizarea formatului:

"Poate ne întelegem cu o platformă foarte, foarte mare pe online și începem să livrăm conținut acolo, nu o emisiune pe zi, dar poate livrăm zece momente după fiecare lucru important care se întâmplă în societate.

Sunt multe posibilități de a face în continuare lucruri. Noi nu avem absolut nicio problemă să o luăm de la zero mâine, suntem independenți din punct de vedere tehic."

De asemenea, a precizat ca ar fi dispus să recurgă și la modalitatea de a finanța o parte din producție cu ajutorul telespectatorilor, prin donații:

"Luăm în calcul și susținerea din partea telespectatorilor, studiez această problemă de doi-trei ani. Ne-am făcut aplicație, am investit, avem toate sistemele de plată, inclusiv asociație.

Noi, echipa de la Starea Nației rămânem împreună pentru că între noi s-a legat o prietenie puternică legată de niște principii puternice."

Ce înseamnă Starea Nației? Emisiune, aplicație, magazin și fundație. Magazinul, pregătit pentru Vinul Starea Nației și Palinca Starea Nației

De unde generează venituri emisiunea Starea Nației? Pe lângă emisiune, Starea Nației înseamnă o aplicație dedicată, un magazin - care vinde acum Cafeaua Starea Nației și - acum cu actele depuse pentru înființare - o fundație.

Magazinul Starea Nației urmează să vândă, din toamnă, produse noi - Vinul Starea Nației, dar și Palinca Starea Nației. Fundația Starea Nației (care este în curs de formare, cu actele depuse la tribunal) se va ocupa de cazuri sociale.

"Jumătate din ce se va vinde magazinul va fi orientată către cazuri sociale, către copii care nu au posibilități financiare să-și facă studiile", a explicat Dragoș Pătraru.

VIDEO. Pătraru vorbește despre viitorul emisiunii Starea Nației:

Vezi înregistrarea integrală a interviului cu Dragoș Pătraru, aici.

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Exemplu de interviu complet ratat.. in loc sa insiste cu detalii din tvr, sa l puna pe patraru sa spuna tot ce stie de zgabercea, gradea etc si mafia din tvr , obae era interesat la nesfarsit de starea natiei.. unde si cand o sa apara.. ti ai ratat sansa, petrisoare , sa scoti informatii adevarate si sa l pui sa vorbeasca cum trebuie pe patraru .
  • adrian, pana una alta, emisiunea asta are audienta de 3-4 ori mai mare decat orice emisiune de la TVR, deci isi merita banii. Striga ca iau bani oameni precum Cristache care au 0,1 rating si sigur i-au cel putin cat Patraru. Plus de asta, ei si-au creat decorul si si-au sustinut emisiunea din fonduri proprii, nu din banii televiziunii
  • Opriti-l pe acest baiat sa abereze. Habar nu are cu ce se mananca online-ul. E cu pluta. Daca nu va avea in spate o televiziune si niste interese va muri Starea Natiei in glorie. Online-ul nu e tv. Onlineul inseamna munca multa pe bani putini. In Romania, ma refer. Cat despre principii, acest om ar trebui sa taca definitiv. Este exact ca broasca mica care face gura mare in fata pelicanului. Vai de starea acestei natii cu asemenea parveniti care-i poarta de grija. Si inca ceva. De ce in tot acest scandal de balci acest "erou" nu a spus ceea ce este cel mai important: cati bani ii da TVR pe luna pentru prestatie. Abia cu acea cifra am avea dimensiunea exacta a interesului. Si sunt sigur ca cifra nu e mica. Stiind ca pierde oricum ditai contractul, vrea sa plece drept victima. Deci, balci si ***. Nici intr-un caz principii.

Trimite un comentariu