Skip to main content

VIDEO. Dragoş Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câţi dintre voi aţi da un euro pentru Starea Naţiei?

 
VIDEO. Dragoş Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câţi dintre voi aţi da un euro pentru Starea Naţiei?

Dragoş Pătraru a vorbit despre viitorul emisiunii Starea Naţiei în cadrul unui interviu pentru Paginademedia Live. Mai exact, a povestit cum vor sta lucrurile în cazul unui posibil scenariu în care producţia ar dispărea de la Televiziunea Publică.

Publicitate

Potrivit lui relizatorului emisiunii, actualul sezon din Starea Naţiei se încheie la jumatatea lunii viitoare, adică pe 14 iunie. Acesta a spus, într-un mod tranşant, că va refuza să pornească următorul sezon dacă Televiziunea Publică va avea aceeaşi conducere.

A fost însă clar cu începutul noului sezon:

"Pot să spun că luni, pe 6 august, va începe un nou sezon Starea Naţiei", a zis Dragoş Pătraru la interviurile Paginademedia Live.

Unde?

Dragoş Pătraru nu a avut un răspuns clar. Unde? Vedem! a răspuns el. Pătraru a declarat că ia în calcul şi variantele în care publicul ar plăti pentru conţinut, dar şi includerea pe o platformă video online.

"Câţi dintre voi aţi da un euro pentru Starea Naţiei", a întrebat Pătraru în interviu.

Dragoş Pătraru, la Paginademedia Live:

''Nouă ni s-a comunicat că suntem în grilă până în 14 iunie. Dacă în 14 iunie conducerea televiziunii este aceeaşi, noi plecăm", a spus tranşant Dragoş Pătraru cu privire la viitorul Starea Naţiei.

Declaraţia a venit în contextul în care actualul sezon al producţiei se va încheia în data de 14 iunie, când la TVR începe transmisiunea Campionatului Mondial de fotbal.

Pătraru a precizat că în contractul pe care îl are cu TVR există o clauză care prelungeşte automat, cu încă şase luni, întelegerea. Mai exact, dacă Starea Naţiei îndeplineşte media de audienţă, contractul de colaborare se prelungeşte automat pentru încă şase luni.

Dar chiar şi în ciuda respectivei clauze, Starea Naţiei nu se va mai vedea pe post dacă actuala conducere a TVR rămâne:

"Este evident şi o spun foarte clar, indiferent dacă există această clauză care ne obligă să stăm şase luni, nu stăm cu această conducere. Nu stăm sub nicio formă cu această conducere la TVR."

Poate schimbarea conducerii să ducă la o schimbare de fond în TVR? Nu tot actuala majoritate parlamentară ar putea propune o nouă conducere?

"Omul sfinţeşte locul", a răspuns Pătraru.

Pătraru ia în calcul să mute conţinutul pe o platformă online, în cazul în care nu s-ar întelege cu o televiziune pentru difizarea formatului:

"Poate ne întelegem cu o platformă foarte, foarte mare pe online şi începem să livrăm conţinut acolo, nu o emisiune pe zi, dar poate livrăm zece momente după fiecare lucru important care se întâmplă în societate.

Sunt multe posibilităţi de a face în continuare lucruri. Noi nu avem absolut nicio problemă să o luăm de la zero mâine, suntem independenţi din punct de vedere tehic."

De asemenea, a precizat ca ar fi dispus să recurgă şi la modalitatea de a finanţa o parte din producţie cu ajutorul telespectatorilor, prin donaţii:

"Luăm în calcul şi susţinerea din partea telespectatorilor, studiez această problemă de doi-trei ani. Ne-am făcut aplicaţie, am investit, avem toate sistemele de plată, inclusiv asociaţie.

Noi, echipa de la Starea Naţiei rămânem împreună pentru că între noi s-a legat o prietenie puternică legată de nişte principii puternice."

Ce înseamnă Starea Naţiei? Emisiune, aplicaţie, magazin şi fundaţie. Magazinul, pregătit pentru Vinul Starea Naţiei şi Palinca Starea Naţiei

De unde generează venituri emisiunea Starea Naţiei? Pe lângă emisiune, Starea Naţiei înseamnă o aplicaţie dedicată, un magazin - care vinde acum Cafeaua Starea Naţiei şi - acum cu actele depuse pentru înfiinţare - o fundaţie.

Magazinul Starea Naţiei urmează să vândă, din toamnă, produse noi - Vinul Starea Naţiei, dar şi Palinca Starea Naţiei. Fundaţia Starea Naţiei (care este în curs de formare, cu actele depuse la tribunal) se va ocupa de cazuri sociale.

"Jumătate din ce se va vinde magazinul va fi orientată către cazuri sociale, către copii care nu au posibilităţi financiare să-şi facă studiile", a explicat Dragoş Pătraru.

VIDEO. Pătraru vorbeşte despre viitorul emisiunii Starea Naţiei:

Vezi înregistrarea integrală a interviului cu Dragoş Pătraru, aici.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alifantis Alifantis
    Exemplu de interviu complet ratat.. in loc sa insiste cu detalii din tvr, sa l puna pe patraru sa spuna tot ce stie de zgabercea, gradea etc si mafia din tvr , obae era interesat la nesfarsit de starea natiei.. unde si cand o sa apara.. ti ai ratat sansa, petrisoare , sa scoti informatii adevarate si sa l pui sa vorbeasca cum trebuie pe patraru .
  • DINA LILICA DINA LILICA
    esti rau adrian, DRAGOS vom da un euro, numai sa existati. Pana atunci succes
  • Cata Cata
    adrian, pana una alta, emisiunea asta are audienta de 3-4 ori mai mare decat orice emisiune de la TVR, deci isi merita banii. Striga ca iau bani oameni precum Cristache care au 0,1 rating si sigur i-au cel putin cat Patraru. Plus de asta, ei si-au creat decorul si si-au sustinut emisiunea din fonduri proprii, nu din banii televiziunii
  • adrian adrian
    Opriti-l pe acest baiat sa abereze. Habar nu are cu ce se mananca online-ul. E cu pluta. Daca nu va avea in spate o televiziune si niste interese va muri Starea Natiei in glorie. Online-ul nu e tv. Onlineul inseamna munca multa pe bani putini. In Romania, ma refer. Cat despre principii, acest om ar trebui sa taca definitiv. Este exact ca broasca mica care face gura mare in fata pelicanului. Vai de starea acestei natii cu asemenea parveniti care-i poarta de grija. Si inca ceva. De ce in tot acest scandal de balci acest "erou" nu a spus ceea ce este cel mai important: cati bani ii da TVR pe luna pentru prestatie. Abia cu acea cifra am avea dimensiunea exacta a interesului. Si sunt sigur ca cifra nu e mica. Stiind ca pierde oricum ditai contractul, vrea sa plece drept victima. Deci, balci si ***. Nici intr-un caz principii.

Trimite un comentariu

sus