Skip to main content

VIDEO. Pătraru: Nu cred că ne mai ia cineva. Sperăm să rămânem la TVR. E prima opțiune

 
VIDEO. Pătraru: Nu cred că ne mai ia cineva. Sperăm să rămânem la TVR. E prima opțiune

VIDEO. "Nu cred că ne mai ia cineva", spune Dragoș Pătraru. Și continuă glumind "Eu nu înțeleg altceva: de ce ne-au tot luat ăștia".

Publicitate

"Noi sperăm în continuare să rămânem la TVR. E prima - și singura, completează ironic - noatră opțiune".

Declarațiile lui Pătraru au fost făcute pe scena Premiilor pentru Libertatea de Exprimare, decernate de Ziua Presei de ActiveWatch.

Pătraru a vorbit și despre plecarea de la Digi 24.

Dragoș Pătraru:

"Ăștia (Digi 24) au fost cei mai inconștienți. În general, se face contract pe un sezon cu noi și, dacă suntem cuminți, se mai continuă. Ei au făcut direct pe trei ani. Treaba lor. Și ca să plecăm le-am luat banii. Mulți. Și i-am băgat pe toți la TVR."

Câți bani a băgat Pătraru la TVR, în articol.

Pătraru și Starea Nației au luat premiul pentru "Traseism deontologic". "Pentru că au o coloană vertebrală prea mare care să încapă în redacții de televiziune atât de mici".

Motivația premiului, citită de Mircea Toma:

Premiul este atribuit unor nomazi ai televiziunii, pribegi care își tot poartă de câțiva ani emisiunea de la o televiziune la alta. Nu pentru că ar sta rău la audiențe, ci pentru că găsesc neconfortabilă poziția de drepți, cu pumnul în gură, pe care unii patroni vor să le-o impună.

Li s-a dus vestea că dacă încerci să le faci tu agenda, te și dau la presă. Pentru amatori, casele de pariuri dau deja cote pentru următoarea televiziune la care o să îi vedem și pentru câte luni.

Ce a spus Dragoș Pătraru pe scenă:

„Eu nu cred că ne mai ia cineva. Eu nu înțeleg altceva: de ce ne-au tot luat ăștia. Ok, plecăm în 2014, ajungem la TVR și reușim să stăm două sezoane.

După astea două sezoane la TVR, plecăm cu problemele pe care lumea le știe și mergem la Digi 24, unde primim după 10 luni o hârtie cum că nu reprezentăm interesele publicului, ci interesele companiei care deține postul de televiziune.

Am această hârtie, nu am voie doi ani să o fac publică, dar asta e.

Am zis că în aceste condiții noi trebuie să plecăm, dar mai aveam doi ani de contract. Că ăștia au fost cei mai inconștienți. În general, se face pe un sezon cu noi și, dacă suntem cuminți, se mai continuă. Ei au făcut direct pe trei ani. Treaba lor. Și ca să plecăm le-am luat banii. Mulți. Și i-am băgat pe toți la TVR.

Din nou la TVR

Când am ajuns în TVR, am văzut condițiile. O salut pe Irina Radu, săraca (fost șef al TVR, n. red), care acum e prin Albania, nu știu pe unde a ajuns, pentru că au dat-o ăștia afară și din țară că ne-a adus înapoi la TVR, că nu i-a închis pe cei de la Ora de știri, că nu a pus la dispoziție cu totul Viața Satului.

TVR nu ne putea asigura nici măcar un decor, așa că am băgat banii pe care i-am luat de la Digi, vreo 50.000 de euro. I-am băgat pe toți în TVR.

Noi sperăm în continuare să rămânem la TVR, asta este prima noastră opțiune și singura pe care o avem în acest moment.

Nu ni se termină contractul

"Noi am aflat că se dorește scoaterea noastră de la TVR acum 7 luni și ceva. Fac presă de ceva timp și niciodată nu am putut ține în mine o chestie ca asta.

Și am hotărât acum 7 luni: „Hai să strângem probe, ca să demonstrăm că așa e.” Pentru că dacă aș fi venit astăzi în fața voastră și nu aș fi făcut acel filmuleț fără să avem ceva, să spun doar că e ceva împotriva noastră, că se încearcă ceva cu Ora de știri, cu Viața Satului, lumea ar fi zis că sunt nebun, că sunt scandalagiu, ceea ce mi se reproșează la TVR. Că încerc să fac valuri.

Asta s-a spus și la Digi, că încerc să fac valuri că se termină contractul, deși mai erau doi ani de contract și am luat bani ca să plecăm de acolo. Nu era adevărat.

În aceeași situație suntem și la TVR. Nu ni se termină contractul, în contractul meu scrie că se va prelungi cu 6 luni dacă sunt îndeplinite clauzele de audiență.

Cu toate eforturile făcute de TVR, se îndeplinesc clauzele de audiență. Ne-au scos reluările de pe TVR 2, de la 15.40, care făceau 1 rating. Au înlocuit reluarea cu o producție care face 0,1. Au mutat și reluarea de pe TVR 1, la 5 dimineața.

Chiar și cu aceste mutări, nu suntem sub pragul de audiență. Starea Nației e singura emisiune cu clauză de audiență. Mai este o emisiune care are clauză de audiență 30% peste media postului. Iar media postului e undeva aproape de zero.

VIDEO. Dragoș Pătraru, pe scenă de Ziua Presei, (de la minutul 33):

NOTĂ. Filmarea a fost realizată de RezistențaTV

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Intr-o declaratie anterioara patraru se mandrea cum s-a rugat irina radu in genunchi de el vreo luna de zile sa ii difuzeze “valoroasa” emisiune si pe tvr2, el nedorindu-si acest lucru. Acum povesteste oamenilor fara memorie cat de importanta era difuzarea pe tvr2 de care nu ii pasa in contorizarea audientei. Omul asta joaca un rol in viata de zi cu zi cu acei oameni care nu au o memorie prea buna si suficienta inteligenta pentru a urmari duplicitatea personajului si a observa interesele pe care le are.
 • Minciuni prezentate de patraru in declaratiile de mai sus: starea natiei nu a facut niciodata 1 rtg pe tvr 2, facea 0,4 -0,5. Viata satului nu o va scoate nimeni de pe post atat timp cat traieste “comunistul” Gherghescu. Viata satului este o reclama continua la diverse produse, este foarte prost realizata si a avut intotdeaua politicieni controversati invitati servind intereselor partidului de guvernamant. “Saraca” Irina Radu, care l-a adus inapoi in tvr pe patraru pentru a manipula in favoarea psd atunci cand a fost cazul, traieste bine mersi intr-un viloi luxos in Bucurestii Noi. Patraru face 25 000 de euro pe luna servind interese comerciale, deci daca a bagat 50 000 de euro intr-un decor pt emisiunea lui a facut-o din interes pentru ca nu avea unde sa si-o filmeze, la Romania TV nu il mai pasuiau aia; iar filmarile, studioul, cameramanii si curentul le primeste moka de la tvr, ca altfel nu ar fi profitabila emisiunea. Minciuni si iar minciuni. Materialul prezentat de el este o manipulare ieftina a unor discutii private, montate exact in stilul in care i-au fost contrafacute conversatiile lui kovesi. Sa ai a RTV treaba cu asta? Pai Patraru de unde a plecat?
 • Nu il mai primeste nimeni pentru ca in emisiunea lui prezinta numai barfe, nimic concret, cu dovezi. Nu il mai primeste nimeni pentru ca a vorbit in necunostinta de cauza de-a lungul timpului despre tvr si digi24 si despre multi altii aiurea, doar pentru a-si atinge propriul interesul comercial. Daca ar fi prezentat anchete precum echipa gsp, cu dovezi concrete, fara manipularea continutului, l-ar fi primit toti cu bratele deschise. Din pacate romanilor le plac mult telenovelele si il vor pasui pe cel care se victimizeaza intotdeauna.
 • Acest jurnalist, Dragos Patraru, are o mare calitate si un mare defect, anume, are coloana vertebrala, dar nu are creier. A reusit sa discrediteze si ultima bucatica din ceea ce mai ramasese nediscreditat din meseria de jurnalist. Cu microfoane lipite de corp sau prin haine, acest colos al jurnalismului de balci arata cat de jalnica este starea acestei natii. Sa faci publice discutii private este o marlanie. Ar trebui sa dispara pentru totdeauna amandoi si el si Gradea. El sa se faca vanzator de legume in piata la Ploiesti ca fata il recomanda perfect pentru asta, iar ea sa se duca unde a dus mutu iapa. Niciunul nu este mai bun. O rusine. Halal persoane publice. Si el este si moralist, ataca sistemul, rade de politicieni, da lectii si cand colo este un Agamita Dandanache senil care santajeaza nerusinat in numele libertatii de exprimare. Ha!
 • E bine cand apar inregistrari din televiziunea publica, fiind a tuturor teoretic, dar el nu e de inteles. Fuge dintr-o televiziune in alta, nimeni nu e bun.
  Adica zice singur ca se astepta sa plece de la Digi dupa un singur sezon. De ce s-a mai dus, bani de-o vara? Cand a vazut contract pe trei ani i-a considerat "inconstienti". Scarbit profund de Digi, totusi a luat banii si acum abia asteapta sa mai treaca 2 ani sa poata sa publice nu stiu ce "hartii".
  Chiar daca s-ar schimba toata conducerea TVR el tot n-ar mai avea ce sa caute acolo dupa ce a inregistrat pe toata lumea.
  Si daca nu se simtea amenintat cu concedierea de la TVR, ar fi tinut inregistrarile cu injuraturile sefilor fara nicio problema.

Trimite un comentariu