Skip to main content

VIDEO. Vladimir Drăghia, despre premiul donat MagiCamp: „Un motiv a fost Zora, fiica mea". De ce a anunţat înainte de finală? "Nu mă credea nimeni dacă pierdeam şi spuneam după."

 
VIDEO. Vladimir Drăghia, despre premiul donat MagiCamp: „Un motiv a fost Zora, fiica mea". De ce a anunţat înainte de finală? "Nu mă credea nimeni dacă pierdeam şi spuneam după."

VIDEO. Paginademedia LIVE. De ce a decis Vladimir Drăghia, câştigătorul Exatlon, să doneze premiul către MagiCamp? „Unul dintre cele trei motive majore pentru care am ales să fac asta a fost Zora", a spus Vladimir Drăghia, în direct la Interviurile PaginademediaLIVE.

Publicitate

Vladimir Drăghia, la Interviurile PaginademediaLIVE:

Am vrut ca în momentul în care va creşte să poată să se uite înapoi şi să spună: „Taică-meu, la 32 de ani, a avut şansa să facă asta şi a făcut asta.” Şi aş vrea să înţeleagă că valoarea unui om nu este dată de banii pe care îi are ci de faptele pe care le face. Asta a fost sansa mea sa fiu un exemplu pentru Zora.

Ce a zis partenera lui, mama Zorei, despre decizie?

„A zis ca este cel mai bun inceput pentru viata Zorei. A zis ca nu putea sa ceară mai mult şi că e mândră de mine.”

De ce a ales să spună că donează premiul înainte de finală şi după concurs?

„Dacă pierdeam şi spuneam că eu aş fi donat premiul, nu mă credea nimeni", a fost unul dintre argumente.

Mai multe detalii, dar şi secvenţele video, în continuare:

Paginademedia.ro: La început te-ai gândit ce vei face în cazul în care vei câştiga?

Vladimir Drăghia: M-am gandit într-o seară în care mă jucam cu mingea antrenându-mă pentru Exatlon, am zis că ar fi bine să donez jumătate din bani. Cred că ar fi corect să fac asta. După care, am intrat în Exatlon, au trecut săptămânile şi am început să mă gandesc: „Bă, dacă donez jumătate din bani, ar însemna că cealaltă jumătate vine la mine. Am simţit că iau cealaltă jumătate, nu că o dau. Simţeam că nu mi se cuvine cealaltă jumătate. Dacă tot fac o treabă, de ce nu o fac până la capăt? Nu am sute de mii de euro în conturi, dar am cumva garanţia zile de mâine, ştiu că nu o să mor de foame, ştiu că mă descurc.

Când ai zis, gata, îi donez pe toţi?

Cred că a fost atunci când mi-am dat seama că dacă voi câştiga, nu voi câstiga neapărat datorită mie. La fiecare meci mi-am dat seama că dacă voi câştiga, voi câştiga datorită şansei, datorită energiilor. Au fost 29 de oameni, 29 de oameni au intrat acolo. Şi din 29, doar 1 putea să câştige. Aveam 28 de şanse să plec acasă. Şi atunci nu puteam să zic „Da, sunt cel mai bun”. Inclusiv în finală aveai 50% şanse şi mi se par puţine. Dacă e să ajungi să câştigi e clar ca nu e numai meritul tău. Şi atunci de ce să nu recunosc că mie îmi este bine, mă descurc şi să dau banii ăştia?

Şi ai ales MagicCamp...

Am ales MagiCamp pentru ca am mare încredere în oamenii de acolo şi că atunci când am făcut voluntariat pentru ei am cunoascut problemele cu care se confruntă şi mi s-a parut ca acolo este locul potrivit pentru acesti bani.

La MagiCamp, pentru că ştiu cum a început totul, pentru că ştiu povestea. Nu ştiu dacă ştie toată lumea, dar părinţii lui Vlad Voiculescu (fondatorul MagiCamp - n.r.) au o casă lângă Bucureşti şi acolo a început MagiCamp.

I-am cunoscut pe oamenii aceia şi am văzut cât de mult sunt implicaţi şi sunt sigur că vor şti ce să facă cu banii şi că vor aduce multă alinare pentru copii. De asta am ales MagiCamp.

O să vreau să fac, în primul rând, dovada donaţiei şi după aceea, dacă se poate, chiar să îi ţin la curent pe oamenii de acasă, cu ajutorul social media, referitor la ce se întâmplă cu banii.

VIDEO 1. Vladimir Drăghia. De ce şi când a ales să doneze premiul către MagiCamp

Drăghia: Dacă pierdeam şi spuneam după că i-aş fi donat, nu mă credea nimeni

De ce ai spus înainte de finală că donezi banii? Poate altfel nu câştigai

Tocmai de aceea am spus. Pentru că eu am crezut în cauza asta şi voiam să mă asigur că o să fac tot posibilul să câştig. Nu mi se pare nimic greşit în asta. Am ajuns în finală după 20 de săptămâni de probe. Era clar că locul meu în finală a fost câştigat pe plan sportiv. E clar că mi-am câştigat meritul de a fi acolo. Am ajuns în finală şi am fost pus pe un scaun. Ce puteam să fac de pe scaunul acela? Trebuia sa fac ceva să câştig. Nu înţeleg ce este rău în a spune ce vrei să faci cu banii. De ce trebuia să ascund? De ce nu am asteptat să spun după ce s-a terminat? Pentru că, dacă aş fi pierdut, nu m-ar fi crezut nimeni că aş fi vrut să donez banii.

Cum era să pierd şi să zic „Dacă aş fi câştigat, aş fi donat banii?” Ar fi râs toată lumea, nu m-ar fi crezut nimeni. Este foarte simplu. Şi mai e un motiv. Am aşteptat până la jumătatea emisiunii şi m-am gândit „să zic, să nu zic?”. Poate că trecea emisiunea fără să zic, dar eram lângă un om, lângă Ionuţ, care făcea apel la partea mai sensibilă a oamenilor, care era a treia sau a patra oară când începea să plângă şi să spună cum a stat el pe nişte cartoane, cum a muncit pe o plantaţie de castraveţi şi de portocale.

E clar că vrei să-i faci pe oameni să te voteze, nu e nimic rău în asta, dar nu puteam sa stau lângă el, care plângea, eu ştiind ce vreau să fac cu banii şi să nu spun nimic. Mi se pare că orice om întreg la mine ar fi făcut ce am făcut eu. Mulţi nici acum nu cred şi nici nu vor crede, chiar după dovada plăţii.

Mulţi spun că nu a fost corect.

Putea să facă şi el acelaşi lucru. Să fi spus „şi eu vreau să donez banii”. Ăsta era avantajul meu, eu nu înţeleg cum nu este corect asta. Mi se pare că este singurul lucru care se putea întâmpla. (...) Am ajuns într-o finală în care nu mai puteam arunca cu cerculeţe, cu mingi, nu mai puteam alerga. Trebuia doar să îi convingem pe oameni că noi merităm să câştigăm. Eu i-am convins că merit să câştig prin tot ce au spus colegii despre mine, tot ce au spus adversarii despre mine şi cauza pentru care am luptat. Ce este incorect în asta?

VIDEO 2. Vladimir Drăghia. De ce a anunţat că donează premiul înainte de finală şi nu după

Din ce trăieşte Vladimir Drăghia?

A donat premiul, din teatru se câştigă puţin. Din ce trăieşte Vladimir Drăghia? Răspunsul, în secvenţa de mai jos.

VIDEO 3. Din ce traieste Vladimir Drăghia?

Vladimir Drăghia a fost invitatul Interviurilor PaginademediaLIVE joi, de la ora 12.00. O discuţie despre Exatlon, despre culisele emisiunii, despre cum a fost în Republica Dominicană, dar şi despre multe altele, în intergiul integral.

VIDEO 4. Vladimir Drăghia la PaginademediaLIVE, înregistrarea integrală:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • F F
    Pai nu mai spuneai dupa dacă pierdeai. Este simplu.
  • Adi Adi
    Bă, asta e tara in care traim! Pacat ca e locuita! Nici daca donezi 100.000 de euro nu e bine! Sunt atatia frustrati care nu fac altceva decat sa taie frunza la caini dar se dau inteligenti! Ne meritam soarta! Suntn convins ca daca traia nea Nicu iesea si azi Presedinte!
  • Mile Mile
    Sa zică cat a fost platit de exatlon , ca nea marin a zis ca plătește toate vedetele , a fost și acolo , oare ă donat banii castigat de la antena
  • Iuli Iuli
    Un smecher de 2 lei.
    Adica el a zis ca doneaza banii inainte de final ca sa se asigure ca castiga? Pai nu era un concurs pentru CEL MAI BUN SPORTIV, sau este un concurs pentru cazuri umanitare? Nu de alta, dar sa stim toti.

    Draghia, daca era o proba, Ionut era desemnat castigator.

    Te-ai folosit de mila oamenilor pe spatele unor copiii cu probleme.
    Intelegem ca vrei sa ii ajuti, dar ajuta-i din banii tai.
    Oamenii care te-au votat nu stiu ce teapa si-au luat.
  • bing bing
    vreau sa vad dovada ca doneaza premiul nu doar vorbe
    vladimir draghia este un actor, stie cum sa arunce cu praf in ochi

Trimite un comentariu

sus