Skip to main content

Ziariştii de la Ştirile TVR: Îi solicităm Doinei Gradea să-şi ceară scuze! Nu suntem hateri de profesie

 
Ziariştii de la Ştirile TVR: Îi solicităm Doinei Gradea să-şi ceară scuze! Nu suntem hateri de profesie

Jurnaliştii de la Ştirile TVR se declară "consternaţi şi indignaţi" după înregistrările postate azi de Dragoş Pătraru, în care Doina Gradea, şefa instituţiei, o numeşte pe o ziaristă "cap de porc".

Publicitate

Un punct de vedere a fost semnat de mai mulţi ziarişti (printre care Ramona Avramescu, Adelin Petrişor, Alex Costache, Daniel Coma), iar lista este deschisă.

Ziariştii spun că sunt "îngrijoraţi" de declaraţiile lui Eduard Dârvariu (director TVR 1) şi ale Doinei Gradea (care spune despre ziarişti, în înregistrări, că sunt "hateri de profesie", pentru că critică partidele aflate la guvernare).

Citeşte şi: VIDEO. Înregistrările lui Pătraru. Cum vede şefa TVR meseria de jurnalist la postul public: „Sunt hateri de profesie”

Scrisoarea jurnaliştilor:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Capdeporc Capdeporc
    Mai alta parere , lucrez la stiri la tvr .. ce tot aberezi tu acolo ? Nu exista zi sa nu se implice pdg ul prin dorin sau oana popescu la stiri ... zi de zi , cu aceleasi imixtiuni..du te si abereaza pe altundeva . Auzi, cica nu cred ,,ca daca ar veni cu o stire importanta un reporter ea ar fi cenzurata “ .. trezeste -te ca ai aberat destul !!
  • O alta parere.... O alta parere....
    Sa vedem cum sum sunt oamenii din tara noastra!
    Stire vazuta de mine la TVR:
    s-a inaugurat un spital la Craiova (acum cateva luni) bineinteles cine era in sincron : Dragnea cu managerul spitalului – o doamna doctor – stirea incepea cam asa- unul dintre cele mai performante si dotate spitale din tara, bla bla... urmeaza sincron cu Dragnea care zice ceva apoi continua, citez aproximativ "Sigur doamna doctor si-ar dori un tomograf- toti vrem mai mult, bla bla...." Credeti ca vreun reporter ("foarte" profesionisti) a pus intrebarea fireasca care rezulta imediat ? Pai cum domnule Dragnea spital performant si dotat fara tomograf ? Ati inaugurat zidurile? In rest suntem tara circului – Cand s-a dus Dragnea la DNA – erau unii care-i fluturau catuse in fata; si in Franta s-a dus Sarkozy la Parchet – dar n-am vazut pe nimeni cu catuse in fata lui, si e vorba de frauda de 40 mil euro, dar noi romanii suntem buricul pamintului – suntem civilizati, educati si avem bun simt si suntem frumosi – exact ca in clipul electoral PSD. Dupa cat timp i s-a pus intrebarea despre protocoalele secrete presedintelui Iohannis? Sau poate nu era de "interes public"... Interesul public era sa aflam despre statuile din Bucuresti la inaugurarea altui spital sau ce-o fi fost cu Firea... Mai avea s-o intrebe(scuze, nu ma pot abtine): Da' halatu', cat e halatu ?" ...numai jurnalisti profesionisti... Acum ne intereseaza ca Darvariu nu poate vorbi 3 secunde fara sa spuna "pana mea" scriu "pana" sa nu ma cenzurati. Ne intereseaza cum spune...nu ce spune...o fi si forma importanta dar fondul nu este? Ca are dreptate despre unii angajati TVR nu conteaza... I-a stirbit libertatea de exprimare lu' Patraru ca i-a cerul scriptul emisiunii – sigur vroia sa-l cenzureze... Patrare, ai zis vreodata ceva de faptul ca Negulescu spune ceva despre tine pe o inregistrare? In rest esti mare si tare – si faci audientaaaa, esti lider pe tronsonul tau orar ... Tu si cu Rares Bogdan...Ai trecut vreodata de 2,5 pct de rating...? - si sunt optimist...cand te intreb – bineinteles pe comercial, zic?
    Sincer cred ca ce-au cerut Gradea si Darvariu sunt chestii de bun simt...Asa este in orice televiziune privata din Romania si din afara...Trebuie sa fie niste clauze care trebuie respectate.. Eu, unul – cine stie ..poate singurul - nu cred ca daca un reporter descopera ceva importat si cu adevarat de interes public despre un politician de la putere sau opozitie va fi cenzurat de Gradea.... Vine Gradea si-i spune – nu da stirea asta ca ne da bani guvernul. Nu poate face asta ca tot va fi data stirea pe o alta televiziune, avem la televiziuuuuni... autostrazi n-avem. Sa continuam tot asa – cu mici probleme transformate in mari scandaluri – in fiecare saptamana o sa apara altu'', asa o tinem de 15 ani, de fapt din 1989 "dormim". Sa "dormim" linistiti, am devenit profesionisti la asta...suntem si noi profesionisti in ceva.....
    P.S.
    Foarte tare treaba cu "financiaru" pentru prime.
  • Radu V Radu V
    PDG-ul TVR este garantul misiunii publice a instituției care are ca primă valoare libertatea de exprimare. Totodată, tocmai din acest motiv, PDG-ul NU are prin lege atribuțiuni editoriale și nici nu poate decide cine intră și iese de pe post, cine și ce întrebări pune. Acesta este contextul pe care Doina Gradea l-a călcat în picioare, se aude f clar pe înregistrări cum spune "tăiați-i". Pur și simplu, nu e treaba ei, și, slavă Domnului, are atâtea de făcut! De asemenea, trimiterea a 29 de oameni la Lisabona arată o nesimțire maximă în gestionarea bugetului TVR, care e o ruină din punct de vedere tehnic. O asemenea risipă e o bătaie de joc la adresa banului public, denotă un dispreț fără margini. Auziți, fraților, eternul Cristian Zgabercea - judecat pt delapidarea TVR și care e plasat pe tot felul de funcții doar ca să aiba de unde veni - decontează 500 € doar taxe de autostrada pt Eurovision.
  • Fosta Colega Fosta Colega
    Toți jurnaliștii de la Știrile TVR cunosc faptul că producătorii sunt stresați pe whatsapp fie direct de Doina Gradea, fie prin Oana Popescu (fata fostului crainic comunist Petre Popescu) și prin Dorin Muntean, directorul Știrilor. Ambii sunt telecomanda si portavocea oricarui PDG, desi n-au demonstrat absolut nimic in meserie. Muntean e între iresponsabilii care au decis sa nu se sparga emisia în noaptea Colectiv, cand TVR s-a acoperit de rușine. Lumea murea și din cauza acestui slugoi postul public a tăcut până a doua zi dimineață la 10.00.
  • Cristi Cristi
    Mile la gunoi cu tine
    Ce cauți aici?
  • adi adi
    scuzele sunt bune de....
    mai bine sa-si dea demisia! problema e ca in locul ei tot o persoana de joasa speta va fi numita!
  • Alex Alex
    Oameni buni! Peste tot in presa sunt aceeasi oameni, fara educatie, fara bun simt. Cu Edy am lucrat la Gsptv, ce pot sa spun despre acest om ca nu are legatura cu televiziunea. Va dau un exemplu: in loc sa bage bani in oameni cu cap, el investea bani in programe care nu faceau raiting. Cum a ajuns omul la tvr director? A cui pila esti tu prietene? Mananca bani multi masina aia alba
  • TER TER
    Iar ai vent aici antenist psd-ist ce esti?
    Mars afara mile!
  • Anonymous Anonymous
    Cine a filmat pe gratis adică ordin de serviciu congresul ,,PSD ? BIVOLUL SA
  • Anonymous Anonymous
    Cum se sifoneaza bani catre PSD ? O vedeta populara contract cu BIVOLUL SA mai departe se duc catre PSD
  • Mile Mile
    Wow ce dezvaluiri! Dar unde sunt dezvaluirile??!! Niste oameni urati care injura! Nasol. Patraru e un sfant, nu a zis niciodata cuvinte urate. Alte dezvaluri: sunt multi jurnalisti slabi in tvr. Pai e adevarat, se vede cu ochiul liber. Presedintele tvr zice reporterilor sa serveasca statul, guvernul, partidul aflat la putere. Pai asta a facut tvr dintotdeauna. Wow ce dezvaluri! Apropo, montajul e marca Romania TV, o manipulare ieftina. Treziti-va oameni buni!
  • Reporter Reporter
    Intre aia 29 de insi pe care TVR i-a deplasat la Lisabona se afla si regizorul Petre Nastase. L-au dat ieri si azi prin jurnale cum saluta poporul de pe aeroport. Particularul asta plimbat, *** Tot conceptul penibil al celor cinci semifinale si al finalei nationale a fost nascocit de el pt 25.000 € per etapa, adica 150.000 € total. Toate șușele alea trase de par, toate comentariile stupide ale Soniei Argint Ionescu, Ioanei Voicu si Dianei Dumitrescu (care in acelasi timp aparea in Ferma Vedetelor la ProTV, ce haos, ce rusine) au fost girate de acest partener de afaceri al lui Arpad Paszkany si Nicu Gheara.
  • Anonymous Anonymous
    Doamna Doina Gradea mai redu numarul de producatori si trimite -i pe teren cu normă de 15 reportaje pe săptămână Nu e asa Petrisir ?
  • Anonymous Anonymous
    TOTI REPORTERI SAU PRODUCATORI CARE AU SEMNAT AU DE LS 5000 IN SUS SCUPILOR .AU CURAJUL SA ISI AFISEZE FLUTURASUL
  • livia pila livia pila
    Treziti-va oameni buni! Ce spune Darvariu despre oamenii din tvr este cat se poate de adevarat si este exact acelasi lucru pe care il spunea Patraru despre oamenii din tvr cand isi facea emisunea la Romania TV. Exact acelasi lucru. Patraru a jignit jurnalisti, editori, monteuri, propriul producator delegat din tvr in necunostinta de cauza, la el in emisiune. Ce oameni! Chiar e disperat dupa audienta. Materialul este montat cu muzica alerta, o manipulare ieftina. Cu aceste "dezvaluir" patraru si echipa lui au arata doua lucruri: manipleaza si eu grosolan si nu ii intereseaza decat comercialul.

Trimite un comentariu

sus