Skip to main content

Antena 3 - Pro TV, episodul 2. Gâdea: Propaganda dă cu manipularea în gard. Badea: haştagişti, stalinistoizi, nazistoizi, imbecili

 
Antena 3 - Pro TV, episodul 2. Gâdea: Propaganda dă cu manipularea în gard. Badea: haştagişti, stalinistoizi, nazistoizi, imbecili

"Propaganda dă cu manipularea în gard", a titrat Antena 3 luni seară, continuând subiectul legat de Pro TV. După ce oficialii Pro TV au declarat, pentru Paginademedia.ro, că ştirea cu Andreea Esca analizată de Mihai Gâdea şi Mircea Badea cu o zi înainte este, de fapt, un material de acum şase luni, postul Intact a continuat, luni seară, subiectul.

Publicitate

Cum?

Subiectul a fost la începutul Sintezei zilei, câteva minute.

Mihai Gâdea:

"Ce se întâmplă la noi în ţară e infinit mai grav.

Am difuzat aseară la această emisiune o ştire difuzată de Pro TV care prezenta lucruri false şi grave.

Pro TV a dat un comunicat şi a aranjat cu foarte multe redacţii să dea lucrurile aşa cum ar vrea ei. Eu n-am nimic cu Pro TV, însă atunci când eşti implicat în campanii de fake news, atunci când eşti implicat în campanii care nu nimic de a face cu adevărul.

Nu o să spunem că ştirea e falsă, o să spunem că ea e veche de şase luni, de la finalul anului trecut.

Noi aseară nu am spus că a dat Pro TV ştirea, am spus că a fost data pe Facebook. Pro TV şi propaganda nu ştiu cum să facă faţă situaţiei.

Noi am prezentat print screen-ul de pe Baricada TV, un grup care incită la ieşit în stradă.

Fake news-ul nu se prescrie. Este fake news şi în decembrie şi astăzi.

Ar fi fost mai corect să vină şi să spună că ei au greşit.”

Mircea Badea: "haştagişti, stalinistoizi, nazistoizi, fascistoizi, imbecili"

La În gura presei, cu Mircea Badea, Pro TV a fost subiectul principal.

Mircea Badea s-a dezlănţuit la adresa Pro TV şi a celor care nu au agreat ce a spus Antena 3: sunt "haştagişti, stalinistoizi, nazistoizi, fascistoizi, imbecili".

Andreea Esca este "duduia".

Mircea Badea:

“Doamna Esca a spus în ştirea respectivă modificările aduse Codului, iar Pro TV în comunicatul dat azi a spus că prezenta modificările propuse. Aceste două fraze pot fi compararate cu frazele – Coreea de Nord se înarmează nuclear – şi – Coreea de Nord a tras o rachetă nucleară spre România.

Modificările alea nu sunt în efect nici azi, această e o primă manipulare data cu toporul.

Noi nici n-am spus că fake news-ul a fost ieri, noi am prezentat un fake news şi că l-au folosit cei de la Baricada TV ca să scoată lumea pe stradă.

Nu s-a prescris fake news-ul. Ei zic că au făcut fake news-ul acum şase luni.

Situaţia socio-politică de azi nu e diferită faţă de aia de acum şase luni, că la fel ies oamenii în stradă şi blochează Piaţa Victoriei, că se modifică codul. “

Mircea Badea a revenit la presupusa ştire falsă difuzată de Pro TV în decembrie şi în emisiunea „În Gura Presei”, folosind un limbaj dur adresat atât postului de televiziune cât şi celor care nu au considerat că afirmaţiile Antenei sunt adevărate.

Mircea Badea a revenit asupra unui amănunt din ştire: folosirea cuvântului „din greşeală”:

„Spune doamna Esca într-un mod absolut stupid în ştirea respectivă, imaginile filmate din greşeală. Nu din greşeală, ci din întâmplare. Dar, nu putem avea pretenţii de la doamna Esca, de unde nu e, ce să ce.”

Realizatorul şi-a explicat părerea în legătură cu ştirile difuzate anul trecut, folosind în acelaşi timp un limbaj atunci când se adresa categoriei de public care susţinea că ştirea Pro TV nu este un fake news.

Videoclipul modificat şi publicat de pagina de Facebook Baricada TV a fost reluat de mai multe ori pe parcursul emisiunii, însă cu sursa Pro TV.

De asemenea, Mircea Badea a mai menţionat faptul că, dacă Pro TV va urma să îl cheme în instanţă, acesta la rândul lui va da Pro TV în judecată: „Nu mi-a fost frică de Coldea, nu mi-a fost frică de Kovesi, nu mi-a fost frică de Băsescu. Mi-e frică de Esca şi de Pro TV?”

CONTEXT. Reamintim că, duminică seară, într-o emisiune de pe Antena 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea au comentat o ştire Pro TV cu Andreea Esca, în care erau prezentate efectele Codului Penal. Campanie de minciuni fără precedent, Pro TV manipulează, au fost burtierele.

A fost o încercare disperată de a scoate oameni în stradă într-un număr important”, a spus Mihai Gâdea, despre Pro TV. Ştirea cu Andreea Esca (preluată de pe contul de Facebook Baricada TV) era, însă din decembrie 2017.

"Sunt acuzaţii false şi scoase din context", au declarat pentru Paginademedia.ro oficialii Pro TV. "Fragmentul prezentat ieri seară la Antena 3 a fost realizat şi difuzat la Ştirile PRO TV pe 18 decembrie 2017, în urmă cu 6 luni, şi prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, la finalul anului 2017.

Moderatorii emisiunii Antena 3 nu au menţionat faptul că materialul video prezentat are o vechime de peste jumătate de an şi l-au corelat cu situaţia socio-politică actuală, aducând acuzaţii false şi scoase din context la adresa PRO TV."

Detalii, pe Paginademedia.ro, aici

Citeşte şi:

DERAPAJ la Antena 3. Atac dur la Pro TV: "minciuni mizerabile". O ştire de şase luni cu Esca, dată ca "o încercare disperată de a scoate oameni în stradă". Reacţia Pro TV.


Campanie împotriva Fake News. Petiţie adresată marilor companii din România pentru a opri publicitatea de pe Antena 3 şi România TV


ARHIVĂ. Fuga clienţilor de pe Antena 3 şi RTV, pro şi contra: de la "esenţa dresajului" la "asta nu e soluţia"

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Si Pro TV poate minti oricand.Ca e la moda sa dai in Guvern, sa fii de dreapta si in general, sa nu-ti pese decat de ce vrea sa auda publicul comercial.. Ailalti, nu conteaza, nu fac abonamente scumpe la telefonie,nu schimba telefoanele ca pe sosete, nu-si iau masini bengoase, nu mananca junk, nu sunt interesati sa dea cu *** in guvernanati.

Trimite un comentariu

sus