Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Tolo: Protocol fină – naş. Becali: "Arena Naţională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!"

 
Foto | Tolo.ro
Foto | Tolo.ro

Tolo.ro a dat textul începutului de săptămână din blogosferă, pe Facebook. O anchetă care scoate la iveală modul în care “Gabi Firea i-a dat cu dedicaţie lui Gigi Becali îngrijirea terenului de pe Naţional Arena

Publicitate

Textul este deschis chiar de declaraţiile lui Becali: „Arena Naţională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!

Echipa de investigaţii a Gazetei Sporturilor prezintă un document prin care Gabriela Firea îi încredinţează lui Gigi Becali întreţinerea gazonului de pe Naţional Arena.

Cu alte cuvinte, documentul prezentat de jurnalişti arată că între Primăria Bucureştiului şi Fotbal club FCSB s-a încheiat un protocol prin care - Gabi Firea, în calitate de ”Iniţiator”, cedează clubului de fotbal FCSB, deţinut de Gigi Becali, ”mentenanţa suprafeţei de gazon de pe Naţional Arena -

Jurnaliştii subliniază, printre altele, că acordul între cele două părţi nu ar fi respectat regulile care se aplică în cazul achiziţiilor publice:

„Primăria îl alege pe Becali ca prestator de servicii pentru gazon, fără licitaţie, fără SEAP, fără nicio regulă de achiziţie publică!"

De asemenea, contactată de ziarişti pentru un punct de vedere, Gabriela Firea nu a oferit explicaţii:

„Rugată să spună ce procedură de achiziţie publică legală a urmat când a semnat, Gabi Firea n-a răspuns.”

Textul publicat de Cătălin Tolontan a adunat peste 2.500 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands.

Următorul material popular în blogosfera începutului de săptămână vine de pe Blogurile Adevărul. Despre Liviu Dragnea şi contextul politic în care acesta îşi aşteaptă sentinţa în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Opinia semnată de profesorul Ştefan Vlaston subliniază:

„Săptămâna neagră pentru Liviu Dragnea. O condamnare ar fi bomboana pe coliva carierei sale politice.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. tolo.ro, “DOCUMENT – FĂRĂ NUMĂR DE LA FINA PENTRU NAŞU’! GABI FIREA I-A DAT CU DEDICAŢIE LUI GIGI BECALI ÎNGRIJIREA TERENULUI DE PE NAŢIONAL ARENA, PREŢ PLĂTIT DE BUCUREŞTENI, ORICÂT AR COSTA!”, - 2.520 likes & shares;

Din postare:

„FCSB asigură ”mentenanţa suprafeţei de gazon”, iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele aferente închirierii stadionului şi achitării utilităţilor”.

  • Becali are dreptul ”să aleagă prestatorul de servicii”.

  • Primăria are dreptul doar să-l afle.

  • Becali are dreptul ”să negocieze clauzele contractuale şi preţul serviciilor”.

  • Primăria are doar dreptul ”să primească o copie”!

Practic, fără o procedură de achiziţie publică, Primăria lui Firea se obligă să plătească costuri dictate de clubul lui Becali printr-un contract asupra căruia municipalitatea nu are absolut niciun control!

Totul pe banii din taxele şi impozitele bucureştenilor.”

2. Blogurile Adevărul, “Săptămâna neagră pentru Liviu Dragnea. O condamnare ar fi bomboana pe coliva carierei sale politice”, de Ştefan Vlaston, - 764 likes & shares;

Din postare:

„România nu este Rusia lui Putin. Sindromul „tătucului” nu prea mai funcţionează la noi. Evoluţia economică, socială, culturală, cetăţenească, din ultimii 10 ani, apartenenţa României la UE şi NATO, nu mai dau şanse unora ca Dragnea să ne aburească prin cuvântări mincinoase.

Este aproape momentul când până şi „slugile” lui Dragnea din PSD îşi vor pune întrebarea: încotro ne duce Dragnea?”

3. Blogurile Adevărul, “România are verde spre iliberalism. Cum a ajuns Liviu Dragnea să decidă investiţia de zeci de miliarde de euro în gazele din Marea Neagră”, de Vlad Epurescu, - 145 likes & shares;

Din postare:

„Şapte ani a avut la dispoziţie statul român, prin Parlament şi Guvern, ca să pregătească terenul pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră şi nimeni nu este tras la socoteală! Şapte ani în care, prin discuţii clare şi transparente cu producătorii, s-ar fi putut schimba mecanismul de aplicare al redevenţelor.

Şapte ani în care statul român ar fi trebuit să găsească mecanisme noi pentru a stimula industria românească, să facă interconexiuni regionale, să blocheze păienjenişul rusesc din Republica Moldova prin care controlează politica de la Chişinău, să îmbunătăţească infrastructura de transport, să construiască o piaţă competitivă şi să facă în aşa fel încât să păstreze excedentul de gaz natural pe piaţa internă.

Şapte ani! Şapte!”

4. petreanu.ro, “Reciclarea-i un briceag elveţian”, - 86 likes & shares;

5. idevice.ro, “Samsung Galaxy X: IMAGINI cu Primul PROTOTIP”, de zaone, - 62 likes & shares.

Din postare:

„Samsung Galaxy X are parte astazi de prima dezvaluire extrem de interesanta deoarece un prim prototip al viitorului telefon mobil apare in imagini pentru a ni se arata care sunt planurile celor de la Samsung pentru viitorul telefon. ”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rica Venturiano Rica Venturiano
    ***
  • Sanda Sanda
    Da, se pare că acum Becali nu mai recunoaşte, el spune că a plătit aceeaşi sumă pentru chiria Arenei Naţionale, indiferent cine a fost primar, nefiind avantajat de faptul că Gabriela Firea este fina sa. Iar FCSB asigură mentenanţa gazonului ”compensând din sumele aferente închirierii stadionului şi achitării utilităţilor”. Să mori de râs nu alta........

Trimite un comentariu

sus